Dodaj do ulubionych

stolik kawowy

18.03.04, 14:42
Planuję w "salonie" mały stolik kawowy przy sofie (standardowa ława
zajmowałaby zbyt dużo miejsca). Ma tam stać okrągły stół - jaki kształt
małego stolika będzie najlepszy - okrągły, kwadratowy, czy może sześciokątny.
Czy okrągły duży stół wymusza kształt małego ?

Pozdrawiam
Basia
Obserwuj wątek
    • anlenki Re: stolik kawowy 19.03.04, 09:01
      Moze raczej nie ksztalt a styl, trudno to wyjasnic, ale wyobraz sobie stol
      okragly i maly stolik kwadratowy w tym samym kolorze i na identycznych nogach.
      Wydaje mi sie ze bedzie pasowal. Moze jakis stolik "wyoblony"?
      • basia-bma Re: stolik kawowy 19.03.04, 09:58
        anlenki napisała:

> Moze raczej nie ksztalt a styl, trudno to wyjasnic, ale wyobraz sobie stol
        > okragly i maly stolik kwadratowy w tym samym kolorze i na identycznych
        nogach.
        > Wydaje mi sie ze bedzie pasowal. Moze jakis stolik "wyoblony"?

To, że ma być w tym samym stylu jest dla mnie oczywiste, tylko nie jestem pewna
        co do zgrania kształtów. A może wystarczy zgrać styl i będzie OK. Chyba jestem
        perfekcjonistka ...

Pozdrawiam
        Basia
        • anlenki Re: stolik kawowy 19.03.04, 12:27
          he,he ja tez. Tylko ze u mnie to przyjelo juz forme paranoi - nie kupuje, bo
          nie moge sie na nic zdecydowac, bo albo nie calkiem mi sie podoba, albo nie
          moge do tego co mi sie podoba dobrac reszty.
          A czemu nie chcesz okraglego stoliczka?
          • basia-bma Re: stolik kawowy 19.03.04, 12:48
            anlenki napisała:

> he,he ja tez. Tylko ze u mnie to przyjelo juz forme paranoi - nie kupuje, bo
            > nie moge sie na nic zdecydowac, bo albo nie calkiem mi sie podoba, albo nie
            > moge do tego co mi sie podoba dobrac reszty.
            > A czemu nie chcesz okraglego stoliczka?

Nie mówie, że nie chcę, tylko zastanawiam się, co będzie lepsze :))

U mnie też już jest chyba stadium paranoi - np. od paru miesięcy szukam sofy i
            do tej pory nie kupiłam, bo żadna mi nie odpowiada w 100% - albo kształt nie
            ten, albo obicie, jak z wyglądu OK, to nie jest wystarczająco wygodna itd
            itp :)))

Pozdrawiam
            Basia
            • gaggi Re: stolik kawowy 19.03.04, 13:15
              Mam to samo! Paranoja! Ostatnio wymyśliłam, że chcę mieć elementy okrąłe w
              kuchni - zlew będzie okrągły, lampa, stół :)) A w pokoju "kwadratowo" - kanapy,
              lampy, kanciaste modułowe meble (najchętniej w jednakowym, jasnym wybarwieniu).
              I bądź tu mądry i pisz wiersze:)) na razie z tego wszystkiego mam zamówione
              sofy. UGH!
        • miszka44 Re: stolik kawowy 19.03.04, 12:46
          Ani kształt, ani styl czy kolor nie muszą być zgrane. Inaczej: muszą być
          zgrane, co nie znaczy, że jednakowe. Łączę u siebie stare meble z nowoczesnymi -
          różnią się wszystkim: kolorem, kształtami, fakturą, o jakości wykonania nie
          wspominając :-) I szafa gra.

Pzdr
          M44
          • anlenki sofa... 19.03.04, 14:34
            Z sofa ja mam to samo od 5 miesiecy szukam sofy.Mam pare warunkow: zeby byla
            wygodna, rozkladana do spania, miala zdejmowane do prania pokrycie(albo pokryte
            scotch guardem), i nie byla nazbyt nowoczesna. I jasna a najlepiej
            pomaranczowa . Moja mama zawsze mówi : jescze takiej dla ciebie nie
            wyprodukowali...
            • basia-bma Re: sofa... 19.03.04, 15:10
              anlenki napisała:

> Z sofa ja mam to samo od 5 miesiecy szukam sofy.Mam pare warunkow: zeby byla
              > wygodna, rozkladana do spania, miala zdejmowane do prania pokrycie(albo
              pokryte
              >
              > scotch guardem), i nie byla nazbyt nowoczesna. I jasna a najlepiej
              > pomaranczowa . Moja mama zawsze mówi : jescze takiej dla ciebie nie
              > wyprodukowali...

Mam trochę podobne wymagania: wygodna, zdejmowane pokrowce z materiału, styl
              romantyczny (ale bez przesady), kolor ecru lub pastelowe kwiaty na jasnym tle,
              ma mieć w komplecie fotel i nie może być za wielka - najlepiej ok. 200 cm
              Acha i jeszcze chciałabym ją fizycznie zobaczyć przed zakupem (co często jest
              niemożliwe). Mam parę typów ale zawsze jest jakieś ale - na tyle istotne, że
              jeszcze nic nie kupiłam :))

Pozdrawiam
              Basia

P.S. A może ktoś widział mój ideał i może mi podać jakieś namiary, gdzie to-to
              kupić ?

• aankaa Re: sofa... 19.03.04, 18:03
                skory i Ty, i Anlenki szukacie mebli ze zdejmowalnym/pralnym :) pokryciem - czy
                nie zastanawiałyście się nad zleceniem uszycia samych pokrowców na gotowe
                meble ?
                może pytanie głupie, ale pierwsze, które nasunęło się po przeczytani Waszych
                  aankaa napisała:

> skory i Ty, i Anlenki szukacie mebli ze zdejmowalnym/pralnym :) pokryciem -
                  czy
                  >
                  > nie zastanawiałyście się nad zleceniem uszycia samych pokrowców na gotowe
                  > meble ?
                  > może pytanie głupie, ale pierwsze, które nasunęło się po przeczytani Waszych
                  > postów
                  >

Wcale nie wiem, czy na tym się nie skończy. Myślałam już o tym, ale znalezienie
                  materiału i wykonawcy też nie jest takie proste, no i najpierw trzeba znaleźć
                  TĘ SOFĘ, która spełnia wszystkie wymagania poza zdejmowalnymi pokrowcami,
                  zapomniałam dodać, że ma być jeszcze ładna :)))

Pozdrawiam
                  Basia
                  • aankaa no, ewentualny brak "ładności" 19.03.04, 18:30
                    może ukryjesz pod wymarzonym pokryciem ;)
                    • izalil Re: no, ewentualny brak "ładności" 19.03.04, 18:31
                      Basiu, a co sądzisz o sofach z firmy Ka International?
                      Chyba spełniły by wszystkie Twoje oczekiwania.

pzdr
                      • basia-bma Re: no, ewentualny brak "ładności" 20.03.04, 12:29
                        izalil napisała:

> Basiu, a co sądzisz o sofach z firmy Ka International?
                        > Chyba spełniły by wszystkie Twoje oczekiwania.
                        >
                        > pzdr

Izalil, masz może jakiś namiar na tę firmę ?

Pozdrawiam
                        Basia
                        • izalil Re: no, ewentualny brak "ładności" 20.03.04, 21:46
                          www.ka-international.com/nuevo/english/productos.htm
                          To jest link do strony gdzie możesz sobie pooglądać sofy.
                          Sklep znajduje się na Puławskiej 23/25, obok Silver Screen.

Moim zdaniem te sofy są całkiem całkiem :-)
                          Nie wiem tylko jak z ceną.

pzdr
                          • basia-bma Re: no, ewentualny brak "ładności" 20.03.04, 22:14
                            izalil napisała:

> www.ka-international.com/nuevo/english/productos.htm
                            > To jest link do strony gdzie możesz sobie pooglądać sofy.
                            > Sklep znajduje się na Puławskiej 23/25, obok Silver Screen.
                            >
                            > Moim zdaniem te sofy są całkiem całkiem :-)
                            > Nie wiem tylko jak z ceną.
                            >
                            > pzdr

Dzięki, zajrzę tam.
                            Pozdrawiam
                            Basia
    • gaggi Re: stolik kawowy 02.04.04, 11:17
      Słuchajcie, a gdzie w ogóle można dostać fajne stoliki kawowe? najchętniej z
      jakimiś półkami na prasę, drobiazgi itp. Może być duży. Bo jakoś chodzę po
      sklepach i nic ciekawego eni spotkałam na razie
      • izalil Gaggi 02.04.04, 12:15
        Ja nic na ten temat nie powiem bo wczoraj nie było czasu żeby cos obejrzeć :-(
        • gaggi wysłałam Ci maila nt 02.04.04, 12:20
          • izalil G! masz @ n/t 02.04.04, 12:58

• gaggi ty już też:)) 02.04.04, 13:08
      • jag6 Re: stolik kawowy- dziś mi przywieziono 06.04.04, 18:39
        Dziś przywieziono mi stolik kawowy .Jest nieduży kwadratowy, blat to obramowane
        drewnem szkło ( z takim matowym brzegiem), pod spodem ma półkę.Podobał mi się,
        bo jest niewysoki, zgrabny i dobrze mieści się w kąciku między sofą a fotelem.
        Stanie na nim boczna lampa, będzie też można odstawić filiżankę. Kolor -
        czereśnia antyczna, producent- rzeszowska fabryka mebli www.refam.com.pl stolik
        KENT okolicznościowy.Muszę koniecznie zaznaczyć, że na stronie internetowej nie
        wygląda tak jak w rzeczywistości, nawet na folderze o wiele lepiej.Proponuję
        obejrzeć w sklepie, bo patrząc na stronę w życiu bym go nie kupiła a w sklepie
        od razu wpadł mi w oko.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka