Dodaj do ulubionych

Farba Bondex Super Latex

29.11.10, 08:48
Witam, Właśnie przygotowuję się do remontu i jestem na 90% zdecydowana
na farbę, Bondex Super Latex - kolor Laponia. Znalazłam kilka zdjęć mieszkań wymalowanych tym kolorem i efekt bardzo mi się podoba. Jednak mam dylemat - bo jak wiadomo, na zdjęciach kolory często są trochę przekłamane. Dlatego mam pytanie do wszystkich, którzy mieli okazję malować ściany farba Bondex - Laponia. Czy faktycznie wychodzi w takim kolorze jak na opakowaniu czy może jaśniejsza? Bardzo mi zależy, żeby ściany miały jasny i ciepły kolor, ale boję się, że farba wyjdzie zbyt biało.

Z góry bardzo dziękuję za informację !!
Będę wdzięczna za pomoc, ponieważ z serii Super Latex niestety nie ma próbników.
Póki co próbowałam kolory z saszetek Super Wall i np. Magnolia jest jak dla mnie zbyt biaława. Mam nadzieję, że Laponia jest ciemniejsza..
Obserwuj wątek
    • grobur Re: Farba Bondex Super Latex 29.11.10, 15:29
      Z natury z kolorami jest tak, że na większej powierzchni będą sprawiały wrażenie ciemniejszych, niż na niewielkim skrawku wymalowania. Ponadto kupując farbę, warto zwrócić uwagę na oświetlenie w sklepie. Żarówka jarzeniowa zdecydowanie rozjaśnia kolor- w świetle słonecznym lub żarówki, może okazać się on sporo ciemniejszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka