Dodaj do ulubionych

BBC Prime - programy - oglądacie?

10.05.04, 20:28
1. "Changing rooms" ( Co by tu zmienić?") z Lindą Baker
Sąsiedzi, przy pomocy profesjonalistów, urządzają sobie nawzajem wnętrza.
2. "House Invaders" ( "Domowa rewolucja")
Dwójka dekoratorów wnętrz pokazuje, jak bez pieniędzy można zmieniać
domowe wnętrza.
3. "Antiques Roadshow" ("Targowisko antyków")
Eksperci namawiają publiczność do wystawiania swoich antyków do wyceny.
4. "Zrób na tym pieniądze" - podobne jak wyżej..
Obserwuj wątek
    • greglis Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 11.05.04, 10:01
      Qurcze nie mam tego kanału,czy on jest dostępny na kablówce? pozastaje mi
      jedynie Club ale to już nie to samo,same powtórki
      • kosda Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 11.05.04, 10:15
        A ja nawet tego clubu w kablówce nie mam :)
        • pannda Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 11.05.04, 10:35
          Jeszcze jest program "Brygada ogrodowa" - w 1 dzień urządzają ludziom ogródki i
          "Duzi silni chłopcy" - mieszkania.

Ja mam kablówę z Aster i właśnie się ten program pojawił jako nówka :)
          Mam nadzieję, że zaraz nie zniknie :) Clubu nie mam :(
    • kiciun Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 11.05.04, 10:37
      Właśnie mi uciekła "Brygada ogrodowa" i "Domowa rewolucja". Chyba za długo
      śpię. Poza tym zapominam. Teraz jest "Zrób na tym pieniądze", ale w to się
      nigdy nie wgłębiałam. Dziś jeszcze o 13.30 "Co by tu zmienić". Może nie zapomnę.
    • delie Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 11.05.04, 10:51
      Ja mam ten kanał od niedawna: czy możesz napisać w jakich godzinach są te
      programy?
      • pannda dzisjaj: 11.05.04, 11:10
        13:30 Co by tu zmienić?
        Sąsiedzi, przy pomocy profesjonalistów, urządzają sobie nawzajem mieszkania
        magazyn poradnikowy
        17:15 Duzi, silni chłopcy
        program poradnikowy
        17:45 Targowisko antyków
        Eksperci namawiają publiczność do wystawiania swoich antyków - magazyn dla
        kolekcjonerów
        18:15 Zrób na tym pieniądze
        magazyn dla kolekcjonerów
        19:00 Brygada ogrodowa - rewizyta
        magazyn poradnikowy
      • pannda środa: 11.05.04, 11:14
        Jeszcze nie wiem w jakim systemie się powtarzają, ale pewnie na pewno po
        południu są powtórki tych przedpołudniowych..

09:00 Wielkie sprzątanie
        09:30 Duzi, silni chłopcy
        program poradnikowy
        10:00 Domowa rewolucja
        Dwójka dekoratorów wnętrz pokazuje, jak bez pieniędzy można zmieniać domowe..
        program poradnikowy
        10:30 Zrób na tym pieniądze
        11:15 Targowisko antyków
        Eksperci namawiają publiczność do wystawiania swoich antyków
        13:30 Brygada ogrodowa - rewizyta
        magazyn poradnikowy
        17:15 Duzi, silni chłopcy
        program poradnikowy
        17:45 Targowisko antyków
        Eksperci namawiają publiczność do wystawiania swoich antyków do magazyn dla
        kolekcjonerów
        18:15 Zrób na tym pieniądze
        19:00 Wielkie sprzątanie

• delie dziekuje:) 11.05.04, 11:27

• agatek27 Re: dziekuje:) 11.05.04, 11:53
            Tez ogladam, mozna sobie oko nacieszyc. Pozdrawiam
      • miszka44 Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 11.05.04, 13:22
        Na stronie BBC można sobie zamówić codzienny biuletym z programem. I tak
        raniutko mail na kompie, pilot w dłoń i oglądamy :-)
        "Changing Rooms" jest najciekawsze, zwłaszcza późniejsze programy prowadzone
        przez Lawrence'a. Teraz lecą powtóki starych odcinków. Ale też fajne.

Pzdr
        M44
    • kiciun Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 11.05.04, 13:28
      13.30 czyli "Co by tu zmienić". Idę włączyć tv.
    • pannda zaraz będą flock-ować - ach! (z rozkoszą ) :))) 11.05.04, 13:46
      Piękne, piękne to flock-owanie :) Najczystszy, najszlachetniejszy kicz z górnej
      półki. Błagam kupcie mi tą maszynke na urodziny!!! :)

Pewnie nawet tego tu nie można pożyczyć czy wynająć :(((
      • kiciun Re: zaraz będą flock-ować - ach! (z rozkoszą ) :) 11.05.04, 14:02
        Ale numer. Ten róż to kicz pierwsza klasa, ale gospodarze jakoś nie byli z
        niego zadowoleni. A taką maszynkę to ja też chcę!!!
        • pannda no wiesz :) 11.05.04, 14:24
          Tak to jest rzucać perły między świnie.. ;)

Bez obrazy dla nikogo - tylko ku gloryfikacji kiczu ;)
    • smitte Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 13.05.04, 09:10
      Ja bardzo przepraszam, ale jako fan BBC Prime i programów o urządzaniu wnętrz
      tamże muszę zaprotestować. W House Invaders nigdy nie ma dwójki dekoratorów
      naraz, jest tylko jedna osoba, zazwyczaj ostatnio Linda Baker, Anna Ryder-
      Richardson albo Laura McCree, które mają dwóch stolarzy do pomocy i to oni są,
      jak dla mnie, głównym powodem oglądania tego programu. Kto nie wie o co chodzi,
      niech zapoluje na odcinek z J.J. Martinezem w samej koszulce. Jak on tą piłą
      tam... mmmm Dwóch dekoratorów jest zawsze w Changing Rooms, a kto sobie życzy
      pełną listę tychże niech sobie zerknie tu:
      www.bbc.co.uk/homes/programmes/presenters/index.shtml Ja osobiście
      uwielbiam Laurence'a, no taką słabość mam, ale nobody's perfect. Pozdrawiam
      najserdeczniej.
      • pannda hmmm 13.05.04, 09:44
        Wiesz - nie przejmuj się tak.. Opisy programów przekopiowałam po prostu z
        programu tv na wp, żeby inni mieli pojęcie co może być interesujące w kwestii
        wnętrz. A mnie akurat osobiście raczej mało interesuje (przynajmniej na tą
        chwilę ;) ) kto tam po nazwisku występuje, ilu ich jest i czy koleś jest w
        koszulce czy bez i czym macha. Raczej oglądam te programy ze względu na to co
        robią we wnętrzach..

Pozdrawiam! :)
        • smitte Re: hmmm 13.05.04, 23:53
          pannda napisała:

> Wiesz - nie przejmuj się tak.. Opisy programów przekopiowałam po prostu z
          > programu tv na wp, żeby inni mieli pojęcie co może być interesujące w kwestii
          > wnętrz. A mnie akurat osobiście raczej mało interesuje (przynajmniej na tą
          > chwilę ;) ) kto tam po nazwisku występuje, ilu ich jest i czy koleś jest w
          > koszulce czy bez i czym macha. Raczej oglądam te programy ze względu na to co
          > robią we wnętrzach..
          >
          > Pozdrawiam! :)

:-))))))))))))))))) Żartowałam przecież, oczywiście, że najciekwsze jest to co
          JJ i spółka wspomnianą piłą i innymi narzędziami wykombinują. Ale i tak
          Changing Rooms jest ciekawszy bo mają więcej pieniędzy, czasu i skupiają się na
          jednym pomieszczeniu. Czasami wychodzą im naprawdę bajeczne rzeczy, tylko
          denerwują mnie czasami panienki uczestniczki, które sobie zastrzegają na
          początku, że nie cierpią: kolorów, wzorów, elementów plastikowych, drewnianych,
          murowanych, żeby broń Boże nie ruszać im zakurzonego kominka, okien, drzwi i w
          żadnym razie nie wieszać niczego na ścianach. A jak projektant zrobi cokolwiek
          to są przerażone, rozżalone i w ogóle świat się skończył. Gdyby tylko chcieli
          do mnie przyjść do bym dała wszystko przerobić i urządzić. Pozdrawiam.

I like London in the rain.
      • dziuunia Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 13.05.04, 11:23
        No JJ Martinez faktycznie ma co pokazywać,i jeszcze te kurteczki Levisa z
        najnowszej kolekcji;)))Ale oprócz tego pokazuje fajne rzeczy które można samemu
        zrobić.Ja oglądam ten program właśnie głównie dla tych rzeczy,DIY żeby
        uściślić;)Chociaż i tak Changing Rooms jest najlepszy.I Oliver Heath!Ten to ma
        co pokazać;)Strzelanie z wielkiej procy farbą w balonikach na ścianę,czy
        ostatnio wspomniane tutaj już flokowanie z rozkoszą oczywiście:)Laurence'a też
        lubię ale najbardziej jako prowadzącego w nowej serii,bardziej podobają mi się
        jego trzy grosze w postaci obrazów czy innych ozdóbek od całych aranżacji.No i
        denerwuje mnie Linda Barker-ten jej śmiech,co zresztą bardzo dobrze parodiuje
        Handy Andy;)Ale projekty ma całkiem całkiem.Graham Wynne też mi się podoba za
        nowoczesne i świeże ale wyważone aranżacje.Fajne były też Big Strong
        Girls,wolałam je od Big Strong Boys szczególnie od serii,która teraz leci z tym
        małym szkotem(chyba)bigbrotherowcem Craigiem.Już lepsza była seria z Gavinem i
        Jake'em.
        • londres Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 13.05.04, 11:53
          Czesc,

Dawno mnie tu nie było. Dzisiaj weszłam na sekunde, by sprawdzic o czym
          gadacie, a tu prosze, BBC Prime na tapecie. Ogladacie wszystkie programy, o
          ktorych pisalam pare tygodni temu.

Jesli chodzi o Larry'ego (Lawrence w zdrobnieniu :, to kocham go miłościa
          wielka i nieodwzajemniona jeszcze z czasow, gdy prowadzil programy z tzw.
          wyzszej polki, np. o klasykach architektury angielskiej i wloskiej. Teraz
          poszedl na komercje i przestawil sie na rynek masowy. Stal sie ,,twarza" bardzo
          popularnych w Londynie targow wnetrzowych ,,Ideal Home''
          www.idealhomeshow.co.uk/flash.asp , ktore do niedawna firmowala wlasnie
          Linda Barker. Generalnie miedzy nimi toczy sie zawoalowana konkurencja. Ciekawa
          jestem czy widzieliscie juz odcinek ,,Changing Rooms'', w ktorym Linda i
          Lawrence robia sobie nawzajem aranzancje w swoich prywatnych domach? Naprawde
          niezle.
          I jeszcze o Lindzie Barker - mozecie zobaczyc zaprojektowana przez nia kolekcje
          sof w jednej z najpopularniejszych ,,kanapowych'' firm angielskich:

www.dfsonline.co.uk/

Pozdrawiam wszystkich baaardzo serdecznie
          Londres

• londres Jeszcze o Lorensie :) 13.05.04, 12:05
            Wg mnie Lawrence Llewlyn-Bowen jest super przystojny, uwielbiam jego styl a la
            dandys, no i oczywiscie jego firmowe dlugie wlosy. Poniewaz moje zachwyty nad
            jego wygladem doprowadzaly mojego meza do bialej goraczki, uparl sie by
            udowodnic, ze Lawrence jest geyem, wiec moje westchnienia nie maja sensu.

Otoz nie! Jest kochajacycm mezem i ojcem dwoch uroczych dziewczynek.

Acha, zajrzyjcie na strone ponizej, ciekawa jestem czy ten program tez juz
            transmituje w Polsce:

www.five.tv/home/frameset/?content=2761840
          • dziuunia Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 13.05.04, 12:18
            londres napisała:

> Czesc,
            >
            > Dawno mnie tu nie było. Dzisiaj weszłam na sekunde, by sprawdzic o czym
            > gadacie, a tu prosze, BBC Prime na tapecie. Ogladacie wszystkie programy, o
            > ktorych pisalam pare tygodni temu.
            >
            > Jesli chodzi o Larry'ego (Lawrence w zdrobnieniu :, to kocham go miłościa
            > wielka i nieodwzajemniona jeszcze z czasow, gdy prowadzil programy z tzw.
            > wyzszej polki, np. o klasykach architektury angielskiej i wloskiej. Teraz
            > poszedl na komercje i przestawil sie na rynek masowy. Stal sie ,,twarza"
            bardzo
            >
            > popularnych w Londynie targow wnetrzowych ,,Ideal Home''
            > www.idealhomeshow.co.uk/flash.asp , ktore do niedawna firmowala wlasnie
            > Linda Barker. Generalnie miedzy nimi toczy sie zawoalowana konkurencja.
            Ciekawa
            >
            > jestem czy widzieliscie juz odcinek ,,Changing Rooms'', w ktorym Linda i
            > Lawrence robia sobie nawzajem aranzancje w swoich prywatnych domach? Naprawde
            > niezle.

No ta trawa w salonie Lindy w ramach zemsty;)))I te straszne lampy które
            wypływały w trakcie-ochyda!Niezłą miała minę na koniec:)Ale obraz Laurence'a
            bardzo mi się podobał.A Linda jest mniej mściwa jednak.Kuchnia Laurence'a jest
            zdecydowanie lepsza po jej działaniach,chociaż całkowicie nie w moim
            stylu.Tylko ten pistacjowy obrus z wielkimi różami-to coś dla mnie:)

> I jeszcze o Lindzie Barker - mozecie zobaczyc zaprojektowana przez nia
            kolekcje
            >
            > sof w jednej z najpopularniejszych ,,kanapowych'' firm angielskich:
            >
            > www.dfsonline.co.uk/
            >
            > Pozdrawiam wszystkich baaardzo serdecznie
            > Londres
            >
            >

A tutaj adres strony Lindy www.reallylindabarker.co.uk/ .Też jest na co
            popatrzeć.
            Londres,czy możesz napisać coś o Oliverze?Jak on jest postrzegany w Anglii?Wiem
            że z wykształcenia jest architektem,ale teraz chyba bardziej zajął się
            wnętrzami.Ciekawa jestem czy jego linia projektowania jest popularna,bo jak
            czasem widzę te falbankowo-pudrowe tradycyjne angielskie wnętrza to niedobrze
            mi sie robi;)
            POZDR
            • londres Oliver 13.05.04, 12:34
              czesc dziuunia,

Przyznam szczerze, ze nie potrafie o nim wiele powiedziec. Jest bardziej
              postacia medialna niz kims z tak zwanego srodowiska. Oczywiscie uznano go
              za ,,bardzo utalentowanego mlodego tworce'', ale mysle, ze to po prostu twor na
              potrzeby BBC.

Co do ,,ciotkowych''wnetrz w stylu wiktorianskim, albo tym stylem
              inspirowanych, to wciaz (ku mojej zgrozie) maja sie dobrze. Anglicy je kochaja,
              szczegolnie Ci ze starszego pokolenia nie potrafia sobie odmowic tych
              wszystkich esow floresow, kwiatuszkow i okropnych kolorystycznych zestawien
              obitych tapeta scian, wzorzystych dywanow i takiz mebli.
              Ja nie lubie tego stylu w pelnym wydaniu, ale niektore elementy tak. Na
              przyklad prporcje typowego wiktorianskiego pokoju dziennego sa przepiekne.
              Szczegolnie lubie tzw. bay windows. No ale wszystko jest kwestia gustu...

Pozdrawiam cieplo i...musze leciec
              wpadne wkrotce
              Londres
          • miszka44 Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 13.05.04, 13:11
            Linda dość fatalne projekty wymyśla. Ale i tak ładniejsze są od żony
            Lawrence'a ;-) myślałem, że to jego matka...

Pzdr
            M44
    • pannda miejmy 13.05.04, 14:11
      Wielką nadzieję, że za parę lat puszczą nowsze odcinki tych programów i
      będziemy mogli je tu w polsze obejrzeć i wypowiedzieć się o :)

To mówicie, że mam uzbroić się w pudełko czekoladek
      i czekać aż pojawi się Lawrence? ;) Any other advices? ;)

Piszcie też o innych programach wartych obejrzenia i prosimy o wiecej info od
      korespondentów z UK! :))) Gossips tez mile widziane ;)
      Może warto żeby Magda stworzyła czerwonego linka z programami
      tv dotyczącymi wnętrz? Five.tv chyba jeszcze niestety nie mamy .. :(
    • alithia ogladcie?-ogladamy 17.05.04, 14:49
      changing rooms- i love it, wiele wiele wiele mi sie pootwieralo jesli chodzi o
      pomysly do siebie, niesety troche gorzej z realizacja, bo w dalszym ciagu moje
      szalone niekiedy pomysly podlegaja zatwierdzeniu i sponsorowaniu przez
      rodzicow, ale faktycznie inspiracje mozna czerpac
      jestem ich wiernym ogladaczem ale i szperaczem na ich str
      www.bbc.co.uk/homes tam znajdziecie zdjecia z poprzednich programow no i
      pomysly i love them powtorze po raz drugi
    • kiciun Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 18.09.04, 09:54
      up
      • atka5 Re: BBC Prime - programy - oglądacie? 21.09.04, 10:12
        A co się stało z "Escape to the country"? W czasie wakacji był codziennie.
        Myślałam, że teraz dadzą go chociaż ze dwa razy w tygodniu, ale chyba go zdjęli!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka