Dodaj do ulubionych

malowanie mebli

07.05.12, 19:02
Witam serdecznie

Chciałabym pomalować szafę www.jysk.pl/750/520/3602503/a/catalog na biało. Szafa wykonana jest z różnych materiałów (opis materiałów pod zdjęciem) i chciałabym się dowiedzieć czym najlepiej ją pomalować. Chcę żeby został zarys słojów na meblach i mam pytanie czy będzie trzeba ją wycierać najpierw papierem ściernym (szafa jest nowa) ? i może możecie polecić jakiś konkretny produkt?

Będę wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jo-an-na-29 Re: malowanie mebli 29.07.12, 17:31
      Obawiam się, ze trzeba będzie wycierać i to trochę potrwa, jeśli jest nowa, bo farba będzie się dobrze trzymać. Nie było łatwiej kupic od razu baiłej? Ikea ma bardzo duży wybór.
    • panna.m.igotka Re: malowanie mebli 31.07.12, 15:11
      Przepraszam, że podbijam, ale może ktoś pomoże. Też chciałabym odnowić swoje mieszkanie, na razie przemyślam sprawę kuchni, a właściwie mebli. Chciałabym je przemalować, ewentualnie położyć okleinę. Myślałam o jakiś geometrycznych wzorkach w słonecznych żółto-pomarańczowych kolorach. Może ktoś poleci, gdzie ewentualnie jest duży wybór ciekawych wzorów. Ewentualnie jak wygląda sprawa malowania takich starych mebli (wczesny Gierek)? Czy to w ogóle jest możliwe do zrealizowania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka