Dodaj do ulubionych

Pokój dzienny- meble ikea

16.08.12, 10:01
Witam,
Remontujemy zakupione mieszkanie i urządzamy pokój dzienny. Ma on wymiary 4,5m x 5,25 m. Na dłuższej scianie jest okno a na przeciw drzwi. Pokój jest od strony zachodniej. raczej nie jest zbyt jasny. Proszę o pomoc w urządzeniu- w zasadzie od podstaw.

1 kwestia- kolor ścian: pomalowaliśmy dwie ściany na biała czekoladę a dwie krótsze na stepy bengalu Dulux okazało się ,ze te kolory za bardzo się ze sobą zlewają i chcę przemalować jedną ścianę (za kanapą) na fiołek alpejski dulux. Co o tym myślicie?

Druga kwestia- meble. mamy jak narazie brązowoczarny stół z ikei www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00116265/#/30116264 i krzesła www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00211088/?query=krzes%C5%82o+stefan a do nich szare poduszki www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70174997/#/60175006. I teraz zastanawiamy się co dalej. Myślę o białych meblach (stolik pod telewizor, jakaś szafa, komoda? i szara kanapa. Kanapę widziałam w agacie a mebelki myślę o ikei. proszę o opinie, propozycje i pomoc. Zarówno jeśli chodzi o meble jak też o dodatki.
Obserwuj wątek
    • lolkowa Re: Pokój dzienny- meble ikea 18.08.12, 12:51
      Myslę również o kolorku vivid pink z Backersa. Który ładniejszy ten czy fiołek alpejski Dulux? Ewntualnie jakieś paski z tapety? Proszę o porady jak ożywić te beżowe monotonne ściany. Moje myśli sa skierowane w kolorze fuksji.
      • nuta15 Re: Pokój dzienny- meble ikea 18.08.12, 13:15
        Podrzucam taką inspiracjęwww.housetohome.co.uk/living-room/picture/flower-power?room_colour=purple&room_style=modern
        Na fotce widać,że wystarczy kilka dodatków w zdecydowanym kolorze i beżowo-szara baza nabiera życia.
      • enjo Re: Pokój dzienny- meble ikea 18.08.12, 21:07
        Wydaje mi się, że dwie opcje mogą wchodzić w grę:
        1. albo faktycznie dodatki: obraz/zdjęcia, kolorowe poduszki, dzbanki, doniczki, cokolwiek Ci się zamarzy
        2. albo można spróbować jakiejś ładnej fototapety na ścianie za kanapą - jest naprawdę duży wybór ładnych fototapet
        zapraszam na moją stronę: www.enjo-wnetrza.pl - znajdziesz tam tapetę, jaką ja umieściłam w swojej kuchni. Może Cię zainspiruje...
        pozdrawiam
        e.
    • leonkaaa Re: Pokój dzienny- meble ikea 20.08.12, 10:30
      do pokoju dla małej dziewczynki śliczne poduszki - miffinki. Polecam!
      www.facebook.com/Pillov.Poduszki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka