Dodaj do ulubionych

Płyta MFP we wnętrzach

27.03.13, 07:35
Szukam inspiracji przy wykorzystaniu płyty MFP we wnętrzach. Na przykład została ona wykorzystana przy wystroju warszawskiej kawiarni i sklepu rowerowego Relaks. Pisał o tym Murator. Czy ktoś zna inne przykłady wykorzystania jej we wnętrzach – najlepiej domowych?
Obserwuj wątek
    • m.trybulec Re: Płyta MFP we wnętrzach 26.04.13, 15:24
      Rzuć okiem na galerię
      www.muratorplus.pl/technika/drewnopochodne-plyty-mfp/materialy-drewnopochodne-pomysl-na-wykonczenie-wnetrz_80004.html?&id_photo=66863&id_block=107360&page=0#fotogaleria_107360
      • elo.iza Re: Płyta MFP we wnętrzach 28.04.13, 17:09
        Dziękuję! Najbardziej podoba mi się stół z MFP i ostatnie zdjęcie gdzie całe biuro zostało wykończone tym materiałem. Myślę jednak, że pewnie zdecyduję się na kilka mebli z płyty, do mojego domowego gabinetu. Stół, może jakieś półki, szafki...
        Nadal poszukuję inspiracji i będę wdzięczna za ciekawe pomysły :)
        • mrbean198 Re: Płyta MFP we wnętrzach 24.06.13, 14:40
          A udało ci się już coś zrobić z niej może ;) ?

Ogólnie o samych płytach mfp masz też na muratorze tu: www.muratorplus.pl/technika/drewnopochodne-plyty-mfp/
    • andemia Re: Płyta MFP we wnętrzach 30.04.13, 11:13
      Tutaj jest kilka zdjęć www.ekspertbudowlany.pl/artykul/id2855,mfp-innowacyjna-plyta-budowlana-pfleiderer
    • elo.iza Re: Płyta MFP we wnętrzach 26.05.13, 21:03
      Projektanci pokochali MFP :) Ciekawy artykuł na temat :)
      www.bryla.pl/bryla/1,108102,13725436,Tworcza_przestrzen_z_mfp_reg_.html
    • aranz Re: Płyta MFP we wnętrzach 23.07.13, 13:26
      Projektowałam blat kuchenny z płyty:
      www.aranz.archimental.com/index.php?q=projekty&img=realizacja38-05.jpg
      • elo.iza Re: Płyta MFP we wnętrzach 18.12.13, 17:25
        Płyty MFP doskonale nadają się do wykonania z nich blatów meblowych wykorzystując naturalny rysunek płyty jako motyw dekoracyjny. Aby taki blat oprócz walorów estetycznych miał jeszcze walory użytkowe należy go jednak odpowiednio wykonać i zabezpieczyć. Podrzucam link do artykułu jak samodzielnie wykonać blat kuchenny z płyty MFP:
        www.designerer.com/artykul/89/mfp-jako-blat-eko-.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka