03.09.26, 10:12
Najnowszego badania wynika, że aż 59,7 proc. ankietowanych negatywnie ocenia transfer Macieja Berka z rządu prosto do Trybunału Konstytucyjnego. Przeciwnego zdania jest tylko 16,3 proc. badanych. Pozostali respondenci nie wyrobili sobie w tej sprawie opinii." Nawet w samym rządzie PO/KO. Donald Franciszek przyjmuje rezygnację i od razu zapowiada, że Berek jeszcze gdzieś wystąpi.
Czyli nie odchodzi, tylko zmienia stanowisko.
W tym nierządzie nawet dymisja to tylko przerwa techniczna.
Obserwuj wątek
    • boggi_dan Re: Berek 03.09.26, 10:32
      Igor Tuleya- Ja, tak jak moje środowisko, jestem przekonany, że obywatele, którzy bronili Trybunału Konstytucyjnego, uważają, że pomimo formalnych przesłanek Maciej Berek nie powinien startować do Trybunału Konstytucyjnego - przekazał w rozmowie z "Rzeczpospolitą" sędzia Igor Tuleya z Sądu Okręgowego w Warszawie. Normalnie zdrada🥴wiadomosci.wp.pl/berek-powinien-startowac-do-tk-sedzia-tuleya-odpowiedzial-7325357090142368a
      • mazala2 Re: Berek 03.09.26, 17:09
        W tej sprawie nie chodzi o los Berka tylko o praktyczne sprawdzenie jak wygląda we wrześniu rozkład głosów w Sejmie
        • negativum Re: Berek 03.09.26, 17:18
          mazala2 napisał:

> W tej sprawie nie chodzi o los Berka tylko o praktyczne sprawdzenie jak wygląda
          > we wrześniu rozkład głosów w Sejmie

A i tak ostatecznie Prezydent
          • mazala2 Re: Berek 03.09.26, 17:29
            negativum napisał:

> mazala2 napisał:
            >
            > > W tej sprawie nie chodzi o los Berka tylko o praktyczne sprawdzenie jak w
            > ygląda
            > > we wrześniu rozkład głosów w Sejmie
            >
            > A i tak ostatecznie Prezydent
            >
            >
            >
            >

Tak ale, moim zdaniem, dopiero po zakończeniu SÓW-u
            • boggi_dan Re: Berek 03.09.26, 17:43
              Największe osiągnięcia demokratyczne, praworządnej, Uśmiechniętej Polski?
              1. dekret
              2. pała
              3. uchwała
              4. zabawa w Berka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka