Dodaj do ulubionych

Na zielono

05.07.13, 10:52
Mnie się marzy mieszkanie na zielono. No, z elementami białymi. Czy ktoś ma doświadczenia na zielono ;) może dysponuje jakimiś zdjęciami? Takie z katalogów zawsze są podkolorowane, a ja bym chciała zdjęcia z życia. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • 2marta366 Re: Na zielono 05.07.13, 13:44
      ojej, no to dobre zadanie mi dałaś :D jak coś znajdę to CI podrzucę ;))
      • kryspinawielka Re: Na zielono 08.07.13, 13:39
        dzięki :) najlepiej jakieś linki
    • kosmadd Re: Na zielono 08.07.13, 13:27
      Jak gdzieś znajdę zdjęcia swojego starego salonu, to może uda mi się wstawić, ale powiem Ci, że było przyjemnie na zielono-biało. koleżanka ma u siebie jeszcze więcej zieleni i też się siedzi przyjemnie.
      • kryspinawielka Re: Na zielono 08.07.13, 13:40
        Bo to taki odprężający kolor. Dziękuję za odzew i czekam na zdjęcia :)
    • dorota_7788 Re: Na zielono 29.08.13, 11:37
      Przede wszystkim polecam dużo roślin doniczkowych, bo zieleń roślin to najładniejszy odcień tego koloru.
    • enjo Re: Na zielono 06.09.13, 10:52
      Ja mam zielono-szara kuchnie. Do obejrzenia na: www.enjo-wnetrza.pl
      e.
    • zaprojektujemy Re: Na zielono 08.09.13, 20:14
      Są bardzo ciekawe rozwiązania w każdej gamie kolorystycznej. Zrobiliśmy 2-3 mieszkania z zielonymi płytkami np. seria Colour z Tubądzina. Zerknij na naszego facebooka: www.facebook.com/decoroom.eu
    • kryspinawielka Re: Na zielono 16.09.13, 12:03
      Dzięki za wszelki odpowiedzi!
    • inventiveinteriors Re: Na zielono 08.10.13, 11:23
      Witam
      Może na początek zastanowić się nad stonowaną bazą kolorystyczną i dodatkami w kolorze zielonym aby zmiana nie była drastyczna. Może np. dekoracyjny fotel lub krzesła w kolorze zielonym, akcent z tapety lub fototapety, naklejki ścienne, poduszki, itd. Coś co można łatwo z czasem zmienić, ponieważ kolory szybko mogą się znudzić, zwłaszcza jeśli jest jeden dominujący w całym domu.
      Wiele zależy oczywiście od docelowego klimatu i stylu wnętrza. Jeśli mieszkanie ma być nowoczesne i zarazem zabawne, radosne, można postawić na kontrastujące: biel, czerń, intensywną zieleń.
      Natomiast jeśli mieszkanie ma być przytulne i stonowane – ciepłe szarości, kremy, beże, biel, zieleń bardziej przygaszona.
      Jaki efekt ma być uzyskany? Odcieni zieleni jest wiele, a dobrze jest sprecyzować najpierw preferencje, co potem ułatwi wybór odcieni i materiałów a także znalezienie inspiracji.
      Zapraszam do obejrzenia naszej realizacji: Dwupoziomowe mieszkanie w Warszawie 130m2
      www.inventive-interiors.com/cale-wnetrza/
      Pozdrawiam
      arch. Małgorzata Brewczyńska
      www.inventive-interiors.com
      +48 42 288 06 98
    • wnetrza.24.com Re: Na zielono 23.10.13, 16:47
      Zielone wnętrza - bardzo fajny pomysł!
      poniżej linki do wybranych aranżacji z zielenią:

1. Salon - oprócz bieli i zieleni są czarne i szare dodatki, ale wygląda ciekawie)
      wnetrza24.com/pr6288-earl-grey-573.html
      2. Salon - soczysta zieleń z bielą i meblami w ciepłym orzechem
      wnetrza24.com/pr6313-dzikie-orchidee-573.html
      3. Salon - biały z zielonymi dodatkami
      wnetrza24.com/pr6297-bianco-573.html
      4. Kuchnia – z dodatkiem zieleni
      wnetrza24.com/pr6327-cold-mint-541.html------
      GOTOWE I INDYWIDUALNE PROJEKTY WNĘTRZ - wnetrza24.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka