Dodaj do ulubionych

GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie

25.11.13, 11:34
Cześć,
Obecnie jestem na etapie kupna mieszkania w stanie deweloperskim. Powinienem już zacząć planować pewne rzeczy, ale obawiam się, że sam sobie z tym nie poradzę... Pracuję dużo, nie bardzo mam cas na bieganie po sklepach za każdą rzeczą, a i tak nie wiem od czego zacząć... Mieszkanie jest dość duże (75m) a wolałbym, żeby wszystko było zrobione od razu i tu się pojawia problem bo architekci wnętrz tani nie są. Znalazłem w necie strony firm które proponują GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - ceny podane pod projektem faktycznie są niższe od tych o których się dowiadywałem. Projekty na jednej stronie mi się podobają, podobno dopasowują do wymiarów wnętrza, i mógłbym tam coś wybrać, tylko nigdy wcześniej nie słyszałem o czymś takim jak gotowe projekty wnętrz.
- czy ktoś już z tego korzystał?
- Jaki był efekt?
- Jak wyglądało "dopasowanie" do wymiarów wnętrza?
- czy dogadaliście się ze wszystkim?
- czy cena faktycznie była taka jak podana na stronie?

Bardzo proszę o info.
Obserwuj wątek
    • jolinek.2 Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 25.11.13, 16:24
      Witam
      nie odpowiem na pytanie jak funkcjonują gotowe projekty wnętrz, ale zapraszam do odwiedzenia naszej strony - www.kwilmanwalowski.pl/ i ewentualnego kontaktu.
      Proszę o e mil z zapytaniem, wyślę ofertę, która być może okaże się satysfakcjonująca cenowo.
      • sto-marek GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - nie warto!!!! 04.01.14, 17:25
        Ludzie - za gotowy projekt wnętzra oni chcą 70-100 zł/m2. A indywisualny kupujesz już od 100zł/m2. To jaki to ma sens - kupowanie gotowego schematu? W indywidualnym - nie mierzysz pomieszczeń sam - architekt to zrobi, możesz zmieniać wizualizacje bez limitu i iść z architektem do sklepu, zrobić próbki kolorów na ścianach - bo na każdej będzie wyglądał inaczej i poradzić się architekta, który najlepszy od południa/zachodu...ech... wszystko jest dla ludzi, ale może skusiłbym się gdyby gotowy projekt kosztował 30zł/m2, a 70 ? to nie jest tanio i nie warto.
        • wnetrza.24.com Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - warto!!!! 16.01.14, 14:58
          Zanim odradzisz, zapoznaj się z tematem:)

1) Gotowe projekty wnętrz kosztują właśnie od 35zł ! (35-45zł pakiet Minimum, 60-70zł Standard, 90-100zł - Premium)
          wnetrza24.com/pk573-salony-i-jadalnie-1.html
          Projekty indywidualne jak dobrze zauważyłeś OD 100zł do ... :) i to zależy w jakiej pracowni...

Porównując zawartość pakietów, GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ są tańsze od projektów indywidualnych około 40% (od średniej ceny tych usług w Polsce, w średniozamożnym województwie, u przeciętnej klasy architektów wnętrz)

2) "W indywidualnym - nie mierzysz pomieszczeń sam - architekt to zrobi" - na tym właśnie polega różnica w cenie, jeżeli masz już gotowy plan od dewelopera czy architekta, to po co płacić za pomiar? Jeżeli nie masz to można dokupić pomiar (za małe pieniądze) a w wyższych pakietach lub przy zamówieniu większej liczby pomieszczeń i tak jest w cenie!

3) Po wielu latach pracy z Klientami wiemy, że każdy Klient jest inny i każdy ma inne potrzeby... GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ to odpowiedź na zapotrzebowania pewnej grupy Klientów, którzy nie chcą chodzić z architektem po sklepach, bo nie mają na to czasu, chcą mieć już wszystkie dane w zestawieniu i tylko je zamówić, wiedzą jaki chcą mieć styl i zależy im na tym, aby wszystko było funkcjonalne. GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ to tak naprawdę rozbicie projektu na wiele drobnych elementów po to, aby to Klient sam mógł zdecydować za które chce zapłacić, a za które nie. Również oferujemy spotkania z architektem, chodzenie z nim po sklepach, pomiar czy zmiany w wizualizacjach, tylko wtedy cena rośnie, do podanej wyżej... Wszystkim Klientom, którzy chcą realizować projekty indywidualne również je polecamy i również je wykonujemy.

------
          GOTOWE I INDYWIDUALNE PROJEKTY WNĘTRZ - wnetrza24.com
    • ilon-ka80 Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 25.11.13, 17:08

Witaj:) skorzystalam z takiego rozwiązania i jestem zadowolona, chociaż tez mialam trochę obaw. Moja kolezanka kiedys zrobila sobie mieszkanie u architekta wnetrz, wyszlo fajnie ale dala ponad 8 tys za projekt (salon, kuchnia, 2 lazienki ) ja tyle nie mialam, wiec zaczelam kombinowac, na pocztku robilam sobie cos w darmowych programach, ale to bylo bez sensu, bo nie dosc ze wygladalo tam wszystko okropnie, to w sumie jeszcze nic bardziej skomplikowanego nie dalo sie tam zrobic. Znalazlam wtedy firme ktora robi gotowe projekty wnetrz, wyszukalam tam projekt ktory mi sie podobal i... Kompletnie sobie go nie wyobrazalam jak móglby wygladac u nas. W pakiecie sa na szczescie wizualizacje ( i to takie fotorealistyczne ) wiec moglam najpierw wszystko zobaczyc. Wnętrza wyszły bardzo fajnie, jesteśmy na prawdę zadowoleni. Wszyscy mowia ze wyszło piękni (chociaż to i tak każdy powinien sam ocienić).
      • 78tom Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 26.11.13, 09:02
        A mieliście jakieś zmiany, które chcieliście wprowadzić? Czy one były w cenie? Z jakiej firmy korzystałaś? jeśli mógłbym wiedzieć?
        • ilon-ka80 Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 27.11.13, 08:58
          My robiliśmy w: www.wnetrza24.com . Na poczatku dostalismy taką jakby ankietę i tam było dużo pytań jak spędzamy czas na przykład w salonie: czy częściej na kanapie czy przy stole, ilu jest mieszkańców itp. Czesto kontaktowalismy sie z panią projektantką i dogadywalismy wszystko na bierzaco - mąż chcial kino domowe, wiec glosniki dodatkowo trzeba bylo gdzies zamontowac. Oni pytali nas też z góry czy jest coś co chcielibysmy zmienić, lub czy są jakieś stałe elementy, ktore chcemy tam dać, wiec dało sie dogadać.
          • ilon-ka80 Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 03.12.13, 11:07
            Hej :) Heh, ja tez polecam wnetrza24.com/ . To chyba najbardziej profesjonalna firma z gotowymi projektami. Ja nie miałam zastrzeżeń. Braliśmy u nich projekt salonu, kuchni i dwóch łazienek do domu, przy tym metrażu dostaliśmy jeszcze rabat i wykupiliśmy opcje, że oni się zajmowali większości rzeczy, tak „pod klucz”. Wyszło wszystko fajnie więc na koniec wzięliśmy jeszcze projekt naszej sypialni. Polecam ich zawsze bo mają ciekawe pomysły i są elastyczni.
    • artdeco.info.pl Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 26.11.13, 17:40
      Witam, zapraszam na naszą stronę internetową www.pracowniaperspektywa.pl mamy bardzo ciekawe oferty cenowe, zbliżone go projektów typowych. Pozdrawiam
    • halinawroc71 Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 28.11.13, 10:11
      Cześć,
      ja zaryzykowałam i opłaciło się. jestem w trakcie wykańczania pięknej łazienki. Na początku też nie byłam do tematu przekonana, ale postanowiłam zaryzykować a cena wydawała się kusząca. Kontakt z projektantem był mailowy i telefoniczny, sama zmierzyłam łazienkę (projektanci wysłali mi wskazówki jak to się robi) a resztę dostałam po dwóch tygodniach - spis produktów i ilość płytek i listę sklepów a teraz czekam na ekipę bo dzisiaj kładą mi płytki :)
      podsyłam link do wybranego przeze mnie projektu: www.domowy.pl/projekty-wnetrz/lazienka/bursztyn-lazienka.html
    • 78tom Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 28.11.13, 16:00
      Dziękuję za odpowiedzi, i jeszcze tylko jedno pytanko:
      skąd wiedzieliście jak to wszystko wykonać? czy mieliście wszystko opisane? a na przykład płytki, czy jakieś meble? były na to wszystko namiary gdzie kupić?
      • halinawroc71 Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 29.11.13, 09:12
        ja miałam to szczęście że trafiłam na profesjonalistów, tak jak pisałam znalazłam projekt na www.domowy.pl wybrałam, złożyłam zamówienie, wprowadziłam jedną zmianę (bo jest taka opcja) a reszta potoczyła się tak szybko, że po chwili dostałam dopasowany projekt, listę proponowanych producentów, idealnie wymierzoną ilość płytek więc moja ekipa wykonawcza była w wielkim szoku :)
        pozdrawiam i trzymam kciuki :)
    • mx-12 Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 29.11.13, 11:07
      Jestem bardzo zdziwiony tym, że jest coś takiego jak gotowe projekty wnętrz. Nie wykluczam, że może się to udać. Koniecznie daj znać jak poszło i jaki efekt. Powodzenia.
    • wnetrza.24.com Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 29.11.13, 17:00
      Witam,
      Firma A ATELIER od 20 lat realizuje projekty wnętrz a od ponad roku również GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ: portal www.wnetrza24.com.
      Gotowy Projekt Wnętrza to przede wszystkim idea i pomysł na aranżację, którą wybiera się spośród gotowych propozycji:
      wnetrza24.com/
      Projekt polega na dopasowaniu wybranego przez Państwa stylu do wymiarów wnętrza jak i stylu życia czy indywidualnych preferencji. Zachęcamy do kontaktu z naszą pracownią lub do zapoznania się z najczęściej zadawanymi pytaniami, na pewno rozwiejemy wszystkie wątpliwości.
      kontakt:
      wnetrza24.com/contact
      ------
    • zaprojektujemy Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 29.11.13, 21:06
      Jesteś pewna , że dobrym rozwiązaniem jest uniwersalna aranżacja? Nie wydaje nam się , tak jak każde mieszkanie jest inne (układ, metraż, pułapki aranżacyjne) , tak inny jest każdy klient inne ma potrzeby, zachcianki i wizję.
      • wnetrza.24.com Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 02.12.13, 13:51
        Zgadzam się w 100%, że każde mieszkanie jest inne, ma inny metraż, układ oraz z tym, że każdy Klient jest inny, ma inne potrzeby i inne poczucie estetyki (według „zaprojektujemy” są to „zachcianki” - ???)
        Właśnie dlatego KAŻDY projekt wnętrza, bez względu na to czy jest on wykonywany na podstawie gotowej aranżacji czy całkiem indywidualny, zawsze DOPASOWYWANY jest do wymiarów wnętrza Klienta oraz jego indywidualnych preferencji. Projekt powstaje na podstawie rzutu mieszkania Klienta oraz po rozmowach dotyczących:
        - ilości mieszkańców i ich preferencji,
        - sposobu spędzania czasu przez mieszkańców w danym pomieszczeniu,
        - zapotrzebowania na przechowywanie przedmiotów,
        - preferencji związanych ze sprzętem RTV / AGD
        itp., ponieważ wnętrza powinno służyć jego mieszkańcom.

Myślę, że najlepiej zapoznać się dokładnie z ofertą, regulaminem lub przykładowym projektem, aby zobaczyć cały proces projektowy: wnetrza24.com/

------
    • kasia.majkowska Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 01.12.13, 19:02
      w zeszłym roku zapisałam się na kurs organizowany przez Związek Polskich Artystów Plastyków-Polska Sztuka Użytkowa.
      pełen profesjonalizm! : zaprojektowałam sobie nie tylko salon ale i kuchnię i łazienkę - a to naprawdę trudne! mało tego - czasem mogę sobie dorobić projektując innym - polecam, inwestycja się zwróciła.
      kasia.majkowska@gazeta.pl
    • kosmotynka Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 03.12.13, 08:46
      Nie słyszałam o tym, że firmy mają już gotowe projekty, ale ma to sens, bo skoro komuś w sieci spodoba się jakaś inspiracja, to czemu z tego nie skorzystać i decydować się na coś innego? :) Dla osób, które mają więcej czasu, odpowiedni będzie portal z pomysłami dla wnętrz, np. tu: www.homebook.pl/inspiracje , gdzie dodatkowo pod każdą inspiracją jest rozpiska, jakie produkty, z jakich sklepów, i za jaką cenę kupione zostały wykorzystane w danej aranżacji. Ale jesli ktoś - jak autor wątku - kompletnie nie ma na to czasu, to wydaje mi się, że skorzystanie z gotowych projektów dekoratorów, którzy sami wszystko wykonają i o wszystko zadbają to dobre rozwiązanie. Pod warunkiem oczywiście, że ceny takich usług nie są kosmiczne i nie przewyższają wartości całego przedsięwzięcia ;-)
    • joan_na81 Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 12.12.13, 12:59
      dziwię się ,że spotykasz się z tym po raz pierwszy. Moja sąsiadka już chyba z trzy (moze nawet cztery) lata temu zrobiła sobie tak mieszkanie, wyszło fajnie, ale ona sobie chwaliła głównie ze względu na cenę. Kiedy ja robiłam remont (a pół roku później mój brat) to tez szukaliśmy takich projektów, trafiliśmy wlaśnie na ta firme o której piszesz. Ja tam bardzo na cenę nie patrzyłam bo przy niedużym metrażu i tak nie wychodzi tak drogo, a wolałam mieć porządnie. Ja wzielam lepszy pakiet a mój brat ten słabszy bo on ma duzy dom. Wyszlo u nas tak jak chciałam, jestem zadowolona. (mój mąż i kotki również :)
    • kisi_2 Re: GOTOWE PROJEKTY WNĘTRZ - opinie 18.12.13, 18:12
      Hej:) kiedy urządzaliśmy dom, ja koniecznie chciałam projekt z firmy z gotowymi wnętrzami. Natknęłam się na nich na jakimś forum i zakochalam się w ich projektach wnetrza24.com/ Myślałam że to będzie jakieś kosmicznie drogie a mój mąż ciągle mi mówil, ze nie będzie żadnych projektantów bo nas nie stać. Któregoś dnia wysłałam do nich rzut z prośba o wycenę. Dostałam szczegółową w trzech wariantach – według mnie nie było drogo. Mąż dalej upierał się, że nas nie stać. Na szczęście, jak doszło do wybierania pierwszych elementów – płytek do łazienek, podłóg i drzwi i spędziliśmy dwa weekendy w sklepach nie mając pojęcia co wybrać - zmiękł :) No i zamówiliśmy lazienki i kuchnie w lepszym pakiecie a salon i sypialnie w tańszym. Mieliśmy oczywiście trochę zmian i nie wszystko kupiliśmy od razu, bo pieniędzy niestety trochę zabrakło ale ostatecznie wyszło tak jak sobie wymarzyłam :)
    • sto-marek www.mo-studio.pl Monika Olejnik 04.01.14, 17:05
      Mój kolega próbował. Efekt - nie pasowało do jego wnętrza, dokumentacja nie byla rzetelnie zrobiona, skończyło się awanturą. Zraził się i nie chciał słyszeć o architektach, ale go przekonałem do projektu indywidualnego, który sam zamówiłem wcześniej. Gotowy projekt wcisną na siłę do Twojego wnętrza i jeszcze będą wmawiać że pasuje. Korekty? Zapomnij, o to już się sam będziesz martwił. Na gotowy projekt szkoda w ogóle pieniędzy, bo to jest kopiuj/wklej i tyle. Tyle to sam sobie możesz zrobić patrząc na ich wizualizacje, albo zdjęcia w gazecie. Lepiej dopłacić i nie mieć nerwów, a wszystko w projekcie dopasowane do Ciebie, przedyskutowane z architektem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka