Dodaj do ulubionych

prosba o porade

02.10.14, 17:44
Zaczelam odnawianie mieszkania od zakladania paneli podlogowych. Potem chce odnowic sciany. Sa szpitalno biale i by nadac wiecej ciepla mieszkaniu chce pomalowac, lub wytapetowac, grajac dwoma odcieniami bezu. Juz wiem jak rozwiazac gre kolorow, lecz mam zagwozdke: co lepsze , tansze i latwiejsze- tapetowania, czy malowanie ??? Tapeta bedzie jednokolorowa o delikatnych wypuklosciach, nawiazujacych do materialu, lecz nie wymagajaca dopasowania.
Prosze pilnie o porade doswiadczonych ludzikow.
Obserwuj wątek
    • aszuelka Re: prosba o porade 02.10.14, 17:50
      Moim zdaniem lepsze jest malowanie. Tapety przeważnie ciężko jest później usunąć gdy nam się znudzą - miałam już z tym doświadczenia niestety ;)
    • domdlawroga Re: prosba o porade 03.10.14, 09:31
      łatwiejsze malowania, tapeta musi być przemyślana i nie nie kładź jej za dużo
    • nigolla Re: prosba o porade 03.10.14, 15:29
      malowanie lepsze 1000 razy :)
      • kordula22 Re: prosba o porade 03.10.14, 16:22
        Dziekuje za opinie. Decyzja podjeta-bedzie malowanie.
        • leda16 Re: prosba o porade 03.10.14, 23:10
          kordula22 napisała:

Decyzja podjeta-bedzie malowanie.

Skoro zaczęłaś od końca, (panele kładzie się po malowaniu) to przynajmniej solidnie osłoń te panele - folia, gładki, gruby karton. I bacz pilnie, żeby ci malarze biegający na tych drabinach paneli nie pociupali. Każ im owinąć ręcznikami 4 końce tych drabin. Jak nie, kopniakami wygoń z domu.
          • kordula22 Re: prosba o porade 03.10.14, 23:28
            tez sie zastanawiam czy nie zaczynam od konca. Ale podloge { wykladzina] tak mam zabrudzona dzieki panom-specom od napraw ze dluzej nie wytrzymam. Panele bedzie zakladal ten sam pan, ktory pomaluje. Taki pan zlota raczka, ktory chyba uwazac bedzie zeby tych paneli nie uszkodzic.
            A moze jeszcze zastanowie sie nad podloga czy nie robic drewnianej, bo ten papierowy pseudo parkiet cos mi nie pasi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka