Dodaj do ulubionych

pokój dla niemowlaka

20.10.14, 19:48
co powinno znajdować się w pokoju dla niemowlaka? wiadomo,że łóżeczko, ale co poza tym? Jakiś regał? Stolik? Pokoik jest bardzo mały, więc musimy jak najbardziej się ograniczyć niestety z meblami. I czy łóżeczko może stac bezpośrednio przy kaloryferze?
Obserwuj wątek
    • lobster_one Re: pokój dla niemowlaka 22.10.14, 14:12
      niemowlak tak naprawdę nie będzie potrzebował swojego pokoju jeszcze długo, więc tak naprawdę poza regałem w którym będą dziecięce ciuszki i zabawki znoszone przez rodzinę potrzebujecie głównie łóżeczka, które i tak prędzej czy póxniej wyląduje w waszej sypialni albo salonie
    • marekkowal781 Re: pokój dla niemowlaka 22.10.14, 21:40
      W okresie niemowlęcym to na pewno najwazniejszy jest kojec (my akurat mamy z tego sklepu www.seart.pl/lozeczka-kojce-c-863_864.html). Poza tym krzeslo/fotel dla mamy do karmienia i oczywiscie mebelki na ubranka malucha. Tak na prawdę wielu rodzicom wystarczy lozeczko dziecka w ich pokoju przez pierwszy okres zycia malucha. Takze moze byc niewiele i bedzie ok!
    • kasia_l28 Re: pokój dla niemowlaka 23.10.14, 09:59
      W pokoju dla niemowlaka wystarczy jakiś regał na wszystkie niezbędne kosmetyki, zabawki i ubranka, fotel do karmienia i łóżeczko. Nie potrzeba nic więcej.
    • wiol_anka Re: pokój dla niemowlaka 23.10.14, 10:20
      Do dodanych już odpowiedzi mogę tylko dodać, że łóżeczko nie może stać przy grzejniku.
    • jusiakr Re: pokój dla niemowlaka 24.10.14, 00:38
      Łóżeczko + centrum obsługi niemowlaka ;-), czyli przewijak + akcesoria, co ważne wszystko musi być w zasięgu ręki.
      Przydaje się fotel dla mamy do karmienia, mała lampka zabudowana (nie widać żarówki - żeby nie raziła malucha w oczka)
      Łózeczko raczej nie przy kaloryferze.
    • tu.zetek Re: pokój dla niemowlaka 26.10.14, 16:40
      dziekuje za odpowiedzi, bedziemy musieli sie trovhe nagłowić jesli łózeczko nie moze byc przy kaloryferze, ale cos sie wymysli mam nadzieje
      fotel upchnąć też nie będzie łatwo, może jakieś krzesło wygodne prędzej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka