Dodaj do ulubionych

Problem z płytakmi

IP: *.ostnet.pl 04.09.15, 16:14
Mam problem z wyborem płytek..Wymyśliłam sobie w łazience na poddaszu, że na podłodze położę płytki vives central albo vives harrow grafito..I dumam nad tym już chyba miesiąc, bo na ścianach mają być białe mugaty. Problem wynika stąd, że fachowcy mówią, że vives central na podłodze może przytłoczyć pomieszczenie (12m2), zaś vives harrow grafito nie są do końca białe..Dodam, że planuję wannę wolnostojącą, więc zapewne miałabym trzy odcienie bieli..białe mugaty, biała wanna i niezbyt białe harrow grafito...Doradzicie coś w tym temacie? Inaczej pozostaje mi rzucić monetą...
Obserwuj wątek
    • ekspert_pracownia.inside Re: Problem z płytakmi 08.09.15, 15:03
      Kończymy właśnie jedną realizację w podobnym temacie. Na podłodze łazienki mamy VIVES 1900 TERRADES GRAFITO. Biały kolor rzeczywiście nie jest biały a czarny jest grafitowy. Ale przy tym kontraście na kaflu to nie razi. Ściany malowane białą farbą łazienkową + kafle rdzawe. Aby nie robić kolejnego materiału obudowa wanny jest systemowa, z tego samego materiału co wanna. Projektowaliśmy też podłogę w łazience z kafli TUBĄDZIN RIVAGE 4, a na ścianie białe kafle. Wygląda to przepięknie. I wcale nie widać tego że przy mozaice biel nie jest biała. Możesz zobaczyć te projekty u nas na stronie www.pracowniainside.pl . Bardzo polecam Ci taki pomysł na łazienkę. Myślę że będziesz zadowolona z efektu.
      • Gość: m_m Re: Problem z płytakmi IP: *.ostnet.pl 08.09.15, 17:19
        Dziękuję za podpowiedź. Musiałam podjąć już decyzję i złożyłam zamówienie na vives harrow grafito. Co do białych cegiełek typu mugat to mam możliwość ich zwrotu, więc uznałam, że jeśli będą się zbytnio różnić odcienie to po prostu je zwrócę i coś innego dam na ściany..Bardzo podobają mi się Państwa projekty, zwłaszcza ten z kolekcją z Tubądzina...Przy czym sprawił on, że w mojej głowie pojawił się kolejny pomysł, by zamiast małych płytek cegiełek dać jednak na ścianach duże białe kafle...Ehh..Dużo decyzji do podjęcia przy wykańczaniu łazienki, a czasu coraz mniej..Pod koniec miesiąca wchodzi już ekpia..
        • ekspert_pracownia.inside Re: Problem z płytakmi 09.09.15, 10:34
          Akurat cegiełek bym nie dawała. Będzie za dużo drobnej formy. A poza tym ilość fug do czyszczenia... przytłaczająca :). Polecam większy format na ścianie, min. 30x60 cm.
          • Gość: m_m Re: Problem z płytakmi IP: *.ostnet.pl 10.09.15, 00:34
            Właśnie też mi to przeszło przez myśl..że może zbyt dużo się dziać w łazience, jak dam małe białe cegiełki na ścianę...Zwłaszcza , że łazienka na poddaszu, więc dochodzą jeszcze skosy..A te biały większe płytki dąc poziomo czy pionowo?
            • ekspert_pracownia.inside Re: Problem z płytakmi 10.09.15, 11:33
              Poziomo, ale mogą też być 60x60 cm, będą jeszcze lepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka