Dodaj do ulubionych

Pokój na poddaszu

01.04.16, 13:20
Mam pokój wielokrotnie malowany, który znajduje się na poddaszu, tuż za wielkim drzewem i jest mocno zacieniony. pokój jest skośny, w najwyższym miejscu ma 2 metry. Dodatkowo posiada nierówną strukturę, jest pozałamywany, tuż nad wejściem pozioma niższa belka. Praktycznie nie da sie go używać, żadne meble nie pasują, przestrzeń jest niesamowicie trudna do zagospodarowania. Gdzie szukać pomocy i inspiracji do takiego dziwoląga?
Obserwuj wątek
    • ekspert_artefekt Re: Pokój na poddaszu 05.04.16, 14:09
      Proponuję poszukać na PINTEREST, a wyszukiwarce wpisać "low ceilling attic ideas" i myślę, że coś znajdziesz :) Poza tym, radzę zwrócić uwagę, że większość tych pomieszczeń jest biała albo przynajmniej bardzo jasna.
      Pozdrawiam
      Alicja
      • kasia180380 Re: Pokój na poddaszu 06.04.16, 12:06
        Dziękuję bardzo za podpowiedź! :)
    • alinaosuch Re: Pokój na poddaszu 08.04.16, 08:08
      co do mebli to myślę ze warto zrobić je na wymiar :)
      • ekspert_artefekt Re: Pokój na poddaszu 11.04.16, 09:50
        Też tak uważam!
        Pozdrawiam
        Alicja
    • machwiej Re: Pokój na poddaszu 12.04.16, 14:22
      Proponuję kolory jasne.Do wykończeń można użyć drewno i z nich również zrobić jakieś schowki,zabudowane meble.Wszystko to ładnie oświetlić np. ledami.
      • kasia180380 Re: Pokój na poddaszu 05.05.16, 12:47
        no szukam cały czas inspiracji.. Ambicje mam tak wielkie, że nic mi nie pasuje :)
    • anecz_ka85 Re: Pokój na poddaszu 04.05.16, 14:30
      Widzę, że czekają Cię zmiany - ja bardzo lubię meblować pokoje! :)
      Zdecydowanie postaw na jasne meble. Możesz pomyśleć o meblach na wymiar, albo modułowych, które można dowolnie przestawiac i aranżować. :)
    • mariiolkaa Re: Pokój na poddaszu 10.05.16, 10:50
      ja mam taki pokój zorbiony w trzech kolorach, czerwony i dwa odcienie popielu
      • kasia180380 Re: Pokój na poddaszu 11.05.16, 09:06
        A możesz podpowiedzieć jakiej filmy masz kolory? I jakie?
    • ondrzejs Re: Pokój na poddaszu 31.05.16, 19:54
      Ja mam jeszcze radę byś uważał jak będziesz wymieć okna - o ile będziesz wymieniać, okna dachowe wymagają starannego, dobrego montażu. W najgorszym przypadku może spaść izolacyjność cieplna, ponieważ, ciepło z całego domu będzie uciekać przez , miejmy nadzieję, że nie, źle zamontowane okna dachowe.
      • saszka45 Re: Pokój na poddaszu 31.05.16, 20:20
        utrata ciepła z powodu nieszczelnych okien czy drzwi sięga nawet 15-20 procent. A więc zgadzam się w pełni, że dobry montaż jest w tym przypadku kluczowy.
    • annaa8 Re: Pokój na poddaszu 02.06.16, 01:29
      Czy to nie zależy od tego, jak chcesz wykorzystać pomieszczenie? U nas na poddaszu jest coś a la czytelnia - stolik i dwa wygodne fotele. Ze względu na duży skos nie było opcji zamontowania tradycyjnych półek na książki ze ścianką w tle, mamy takie "prześwitujące" regały, na których książki stoją z dwóch stron, robione na wymiar.
    • agnieszka_388 Re: Pokój na poddaszu 08.06.16, 22:03
      Mam ten sam problem :D
    • janikkas Re: Pokój na poddaszu 07.11.16, 17:19
      Próbował bym to przerobić na małą salkę kinową, tam i tak się siedzi i wysokość nie gra roli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka