Forum   estradiol

estradiol

(182 wyniki)
  • Dziewczyny, czy któraś z Was badała estradiol po owulacji? Tak ok 7 dpo? Jaki był wynik? Albo we wczesnej ciąży? U mnie wynik w 7dpo jest ok 94-105, to mało, ale jestem ciekawa, czy jest możliwa ciąża przy takim wyniku?
  • Dziewczyny szukam jak najwiecej informacji o poziomie estradiolu w 7 dniu po owulacji lub we wczesnej ciazy. Badacie poziom? Moze dziewczyny po transferze maja badany? Ja mam niskie poziomy mimo stymulacji - 94, albo 105 pg/ml - nie moge sie nigdzie dowiedziec tak na 100%, czy przy tych poziomach ciaza jest w ogole mozliwa? I co zrobic, zeby ten estradiol podniesc? Zwiekszyc stymulacje? Progesteron na lekach (Luteina i zastrzyki z Choragonu 5x w fazie lut) jest bardzo dobry, ponad 40 ng/ml.
  • Witam wszystkich mam 48 lat i po operacji od roku stosuję HTZ w postaci plastrów systen 50 czyli czystych estrogenów. Niestety nie czuję się zbyt dobrze.Mam wrażenie,że dawka jest za slaba.Gin twierdzi ,że zbadany estradiol jest w normie i nic nie chce podwyższać.Natomiast endokrynolog mówi,że czuję się żle bo dawka jest za slaba. Poziom mojego estradiolu wynosi 20,98 pg/ml.Sama już nie wiem komu wierzyć. Będę wdzięczna za każą sugestię
  • Od 8 cykli staram sie o drugie dziecko, wyraznie cos nie tak u mnie z faza lutealna. Przebadalam wszystkie hormony, mialam monitoring i owulacja jest, zdaniem gina na usg wyglada nawet na bardzo, bardzo dobra - pecherzyk mial idealne wymiary, po owulacji duzo plynu w zatoce douglasa, cialko zolte tez wyglada swietnie, endometrium rowniez. Jednak badania estradiolu i progesteronu wychodza zle, zwlaszcza estradiol w 7 dpo - tylko 49 pg/ml :( progesteron ok 20 ng/ml, ale na 4 Luteinach! Co jest ...
  • Dziewczyny, przy jakim poziomie estradiolu Wasi lekarze decydowali, że jesteście gotowe do punkcji? I ile komórek przy jakiej wysokościu estradiolu udało się uzyskać? Będę bardzo wdzięczna za jakieś podpowiedzi.
  • witam! jestem tu nowa i od ponad roku staram sie o dziecko. w między czasie byłam w 2 ciążach, jedna obumarła ,drugą poroniłam na bardzo wczesnym etapie. wiem co przeżywacie choć u mnie problem polega nie na problemach z samym zajściem bo okazuje sie że wcześniej czy później Zachodzę ale donoszeniu. wykonałam już wiele badań horm i tarczycy . i większość w normie. w tym cyklu wykonałam badanie FSH, LH i estradiol w 4 d.c. w 3 nie miałam jak. pomóżcie proszę mi je zinterpretować bo do l...
  • Robilam badanie 7 dni po owulacji. Progesteron ladny- 18.70, ale estradiol 117. Niby powyzej 100 jest ok, bo to znaczy, ze cialko zolte produkuje oprocz progesteronu rowniez estradiol, ale lekarz mowil, ze gdyby bylo 180, to by nie mial watpliwosci, ze wszystko funkcjonuje, gdyby bylo 40, to by wiedzial, ze owu nie bylo.. ale 117 to moze swiadczyc o niepelnej owulacji. Czy ktos moglby mi pomoc - co to moze znaczyc? Jaki ma wplyw za niski estradiol w tej fazie na ciaze i na mozli...
  • Dziewczyny jak to jest możliwe że niektóre z nas mają estradiol np:1300 pg/ml ja mialam 33,10 pg/ml teraz 44,30 pg/ml. Nie ma takiej skali jak 1300 pg/ml. Czy któraś z Was wie o co chodzi ???
  • Bardzo prosze o pomoc bo nigdzie nie moge wyszukać jakichkolwiek informacji o takiej sytuacji: Estradiol 3dc: 48,98 (norma dla fazy folikularnej do 160) Estradiol 15dc (dzień dwa przed owu) 267,40 (norma dla fazy owulacyjnej 34- 400) Estradiol 24dc (7 dni po owulacji) [b]309,7[/b] (norma dla fazy lutealnej 40.0-261.0) Co to może oznaczać? Wszedzie gdzie udało mi się doczytać pisza,że estradiol spada po owulacji a u mnie tak bardzo podskoczył :( Dodam,że owulacja potwierdzona ...
  • Dziewczyny, moje wyniki badań w 3 dc: LH: 2,51 mIU/ml FSH: 5,21 mIU/ml E2: 88 pg/ml Wyniki wszystkie b.ładnie się mieszczą w normach, ale co z tym stosunkiem lh:fsh=0,5? Jak to się ma do wyniku estradiolu? Do wizyty u gina jeszcze ponad tydzień więc będę wdzieczna za jakąś odpowiedź...
  • Witam. Mam PCOS, jestem stymulowana clo, biorę również duphaston i metformax500.W tym miesiącu robiłam sobie badanie estradiolu w 12dc. Wyniósł on 192,23pg/ml przy normie dla fazy owulacyjnej 93-573,0. Clo biorę od 4 do 8 dc. 1x1. Mam pytanie czy któraś z Was badała sobie estradiol podczas stymulacji? Jakie miałyście wyniki? Na początku cyklu w 4dc. robiłam też badanie FSH i LH i FSH wyniosło 5,5, a LH 15,72.
  • Witam, Moje wyniki w 1 dniu cyklu: FSH 14,27mIU/ml (norma 3,5-12,5) estradiol 296,7pg/mL (norma 12,5-165) Pomóżcie mi zinterpretować te wyniki- co oznaczją podwyższone poziomy tych hormonów? pozdr.
  • poczytajcie... i może któraś z Was miała podobne doświadczenia. mam 35 lat (chyba dopiero jak na takie nieprawidłowości) i od ponad połowę roku niski poziom estradiolu (w 10-11 dniu cyklu 80). przez te kilka m-cy zauważyłam u siebie, na sobie pewne zmiany: brak lub znikoma ilość śluzu w dni kiedy powinien wystąpić, włosy wypadają nadmiernie, skóra jakaś sucha i mało napięta pomimo używania specyfików, senność na przemian z bezsennością, okropne uderzenia gorąca i niekiedy dopadaj...
  • witam. czy wiecie co znaczy niski poziom estradiolu? mój gin stwierdził, że należałoby zacząć hormony. (nadmienię, że jestem po wizycie i robiłam badanie fsh i estradiol ze względu na złe samopoczucie)
  • Czy któraś z Was miła taką sytuację że estradiol w 12dc wskazywał na 1pęcherzyk a na USG wyszła torbiel 6-5cm?
  • Witam, w tym cyklu mam sprawdzany poziom estradiolu. 5 dzien - 49 pg/ml 9 dzien - 188 pg/ml 13 dzien - 488 pg/ml 15 dzien - 217 pg/ml Czy te normy z 13 i 15 dnia sa dobre. Czy taki spadek w ciagu 2 dni cos oznacza niedobrego? Wiem z USG ze 15 dnia mialam endo 8 mm. Pozdrawiam.
  • Dziewczyny mialam ostatnio robione badania i wyszlo mi, ze mam za niski estradiol. Mam kilka watpliwosci: 1. Czy przed zajsciem w ciaze nalezy leczyc sie z niskiego poziomu estradiolu? 2. Czy mała ilosc estardiolu zwieksza ryzyko wystapienia powiklan w rozwoju plodu? Wyniki badań (krwawienie miesiączkowe trwa 10 dni a cały cykl trwa 31 dni) FSH 4,02 mlU/ml w 6 dc 17-OH Progesteron 0,60 ng/ml w 6 dc DHEA-S 151 ug/dl w 6 dc Androstendion 1,5 ng/ml w 6 dc wolny testosteron 1,2 p...
  • Witam Was Wszystkie. Czy wie ktos jaka jest norma estradiolu w 4 dniu cyklu? Dzisiaj odebralam wyniki FSH - 8.0 mlU/ml ( norma na 4 dzien cyklu jest od 2.8 do 14.4 - wiec niby jest ok). LH - 8.0 mlU/ml (norma na 4 dzien cyklu od 1.1 - 11.6, czyli tez jakby bylo ok). najbardziej marwi mnie estradiol bo wynik mama < 20, a norma na 4 dzien jest od 0 do 160. czy dobrze zinterpretowalam ten wynik , jak myslicie. w tym miesiacu mam do zbadania jeszcze progesteron i prolaktyne. co s...
  • Miałam mieć w tym cyklu inseminację. Odebrałam jednak wyniki badań hormonalnych (2 dc) i są następujące: Estradiol - 11, FSH - 13,5. Jeszcze 2 miesiące temu miałam estradiol powyżej 20, FSH =9. Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć, czy z takimi wynikami jest w ogóle sens podchodzić do inseminacji. Dodam, że mam być stymulowana clo, a ten o ile wiem, ma negatywny wpływ na endometrium, czyli pewnie także na estradiol, chociaż nie wiem, co można by u mnie jeszcze obniżyć...
  • zrobilam badanie estradiolu w 3 dc wynik 42,3 pg/ml. czy wynik jest prawidłowy??

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się