venetta 30.05.05, 16:08 Czy mozna pomalowac meble pokryte laminatem lakierem bezbarwnym do drewna? Laminat nie zejdzie? Chodzi mi o nieznaczna zmiane odcienia szafki, tak by ja dopasowac do innych mebli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aspidistra koniecznie..... 30.05.05, 18:38 ,,,,trzeba zeszlifować warstwę lakieru, papierem ściernym.... i zabrać się do malowania, na wymarzony kolor.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aspidistra soorrrrryyyy...nie doczytałam.... 30.05.05, 18:39 myslę, że powinnaś zrobić próbę na niewidocznej części mebla...pod spodem. Odpowiedz Link Zgłoś
gohat Re: Malowanie mebli - help 30.05.05, 22:22 Możesz tylko tak jak już zostało wspomniane trzeba oszlifować szafkę. Są też specjalne farby melaminowe do takich powierzchni. Posiada je firma PARA. Odpowiedz Link Zgłoś
venetta Re: Malowanie mebli - help 30.05.05, 22:51 Jak sie szlifuje laminat, to schodza "sloje", ktore sa po prostu namalowane. Kilka ruchow i sa jase ciapy po "szlifowaniu" (przy jasnych laminatach wrecz biale). Odpowiedz Link Zgłoś
gohat Re: Malowanie mebli - help 31.05.05, 00:06 To użyj farby melaminowej z firmy PARA. Może być kładziona też na powierzchnie nie szlifowane jedynie oczyszczone z tłuszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
venetta Re: Malowanie mebli - help 31.05.05, 23:42 Dziekuje! :) Znalazlam w necie adresy autoryzowanych sklepow, niewielejest ich w Polsce. ciekawe czy w hipermarketach budowlanych tez sa farby "Para". Odpowiedz Link Zgłoś
gohat Re: Malowanie mebli - help 01.06.05, 02:28 W tych wielkich sklepach ich nie ma bo PARA dba o swoje produkty. Niestety w super sklepach robią ciekawe rzeczy z farbami i kolorami... nasłuchałam się trochę na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś