efa77 01.06.05, 14:35 Czy ktoś kładł parkiet tej firmy? Czekam na opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silie Re: finishparkiet 02.06.05, 08:30 Finish to nie jest firma tylko rodzaj parkietu. Jest to parkiet gotowy, polakierowany, układa się go i nie ma potrzeby cyklinowania i lakierowania. Ja mam z drewna badi -do finisha nie mam zastrzeżeń, natomiast akurat to drewno okazało się bardzo miekkie, więc nie polecam. Jakieś pytania? pzdr, s. Odpowiedz Link Zgłoś
efa77 Re: finishparkiet 02.06.05, 09:23 A cenowo jak to wygląda w porównaniu do drewna? Odpowiedz Link Zgłoś
fudzi999 Re: finishparkiet 02.06.05, 13:11 Mam finishparkiet jasny jesion. Wygląda super. Jesion jest twardszy od dębu. A mimo to mam wrażenie że ogólnie finish parkiet niezaleznie od drewna uzytego w nim jest dość miękki. Podobne zdanie ma kolega u którego lezy finish dębowy. Jest to dość droga impreza. Ale wygląd super. Odpowiedz Link Zgłoś
malekubusie Re: finishparkiet 02.06.05, 22:52 Podłoże pod finishparkiet musi być idealnie równe. Tylko wówczas jest dobry efekt. Na finishparkiet po ułożeniu należy położyć "wosk zabezpieczający" przed wilgocią. Jeśli się zdecydujesz na finishparkiet napisz na priv to podam adres sprawdzonego punktu sprzedaży. www.ukladanieparkietow.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś