Dodaj do ulubionych

Meble BRW - re_set

17.08.05, 20:02
Witam,
Od jakiegos czasu czytam regularnie to forum i pomyslalam, ze moze wreszcie
skorzystam z doswiadczenia innych. Jestem na etapie meblowania mieszkania.
Chcialabym prosic wszystkich posiadaczy Mebli BRW typu re_set o opinie na
temat tych mebli. Zastanawiam sie nad ich zakupem ale niewiem czy warto.

Prosze o wszystkie informacje dot. tych mebli.

Z gory serdecznie dziekuje:-)Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ferla Re: Meble BRW - re_set 17.08.05, 21:47
      mam wrażenie, że niewiele osób już ma te medble z tego względu, że jest to
      całkiem nowa oferta BRW. wyglądają ciekawie, ale pewnie jak to z BRW bywa,
      można się domyślać, że jakość wykonania pozostawia trochę do życzenia.

sama chętnie poczytam co napiszą użytkownicy :)
      pozdr.
    • aspidistra Re: Meble BRW - re_set 18.08.05, 00:41
      ....też się na nie czaję!....cena nie przeraża, nawet gdybym musiała wymianić
      za cztery lata, bo się np. znudzą. Wyglądają dość solidnie....ciekawe co
      powiedzą użytkownicy??!!
    • artistry1 Re: Meble BRW - re_set 22.08.05, 10:48
      Ja mam z BRW z seri vis a vis i jestem z nich zadowolona. Wszystko chodzi tak
      jak miało chodzić i nic sie nie psuje.Jedynie co mogę poradzic to przy
      rozpakowaniu ich z paczek nie uzywaj nożyka takiego do tapet, pylko zrywaj taśmę
      ręcznie bo nie są niczym zabezpieczone od strony taśmy a najczęściej z tej
      właśnie strony znajduje sie blat,także możesz sobie blat porysować(autopsja).
      • balbinka71 Re: Meble BRW - re_set 09.09.05, 11:28
        Ja przyłącze się do pytania Magdy. Codzi mi o sofy z serii RE_set. Czy ktoś
        widział je na "żywo". Tzn. nie w internecie. Jak wygladają z bliska, są solidne
        i jaką maja tapicerkę (tzn. z czego) bo na stronie BWR nic na ten temat nie
        pisza!!
        • meq76 Re: Meble BRW - re_set 09.09.05, 22:19
          My kupowaliśmy meble BRW (juz nawet nie pamiętam jaka to kolekcja) jakieś 3
          lata temu. Do tej pory nam służą i wygladaja ok, problem jest jedynie z
          szufladami, ponieważ klej dołączony do klejenia szuflad trochę słabo trzymał i
          czasmi zdarzało się, że front szuflady został mi w ręku :). Po uzyciu innych
          klejów jest ok. Meble cenowo są przystępne.
          Z tego co kojarzę BRW zaopatruje się w sofy u innych producentów, jest
          dystrybutorem. Dawno już nie byłam w BRW, ale z tego co kojarzę sofy u nich nie
          wyglądały zbyt ciekawie. Ze znanych mi producentów sof polecam raczej Domo
          Faber lub Helvetię.
          • ewis Re: Meble BRW - re_set 09.09.05, 23:07
            Ja oglądałam re_set w salonie. Moim zdaniem straszna tandeta - wygląda jak
            okleina na meblościance z PRLu, taka cienizna - jakby za chwilę miało się rozwalić.

Acha, generalnie do BRW jestem nastawiona pozytywnie - sama mam kuchnię i jeden
            pokoik z meblami tej firmy, ale akurat re_set z bliska odstrasza tandetą.
            Zdecydowanie nie polecam.
            • aspidistra Re: Meble BRW - re_set 12.09.05, 23:50
              ...to juz rzecz gustu....dla mnie inne linie są, jakby to powiedzieć....żeby
              nie powiedzieć......mniej interesujące.
          • balbinka71 Re: Meble BRW - re_set 10.09.05, 09:23
            Szkoda, bo na zdjęciu tak ładnie ta sofa wygląda...
            • babunowa sofy 10.09.05, 21:28
              Widziałam te sofy z bliska i wyglądają bardzo dobrze.Chyba nawet lepiej niż w
              katalogu.Co do materiału-to nie znam się na nich,ale jest on bardzo miły w dotyku.
              • balbinka71 Re: sofy 12.09.05, 11:11
                Naprawde!!?? ale mi humor poprawilaś. A może ktoś wie gdzie ten zestaw Reset
                można zobaczyć w Katowicach??
    • wyplerki Re: Meble BRW - re_set 12.09.05, 20:54
      Niedawno kupilismy zestaw brw z serii re_set w kolorze wenge/wenge. Poczatkowo
      mielismy wziac fronty zw kolorze dab milano, ale po dokladniejszym mprzyjrzeniu
      sie wybralismy kolor wenge- dab milano wygladal jak papier. Z tego kloru
      jestesmy bardzo zadowoleni! Ladnie wyglada w naszym mieszkanku, nowoczesna
      linia, podoba sie znajomym. Poza tym sa to tanie meble, szuflady dobrze chodza.
      Wszystko bylo b.dobrze zapakowane, chociaz duzo skrecania i instrukcje malo
      czytelne. No i trzeba pamietac ze jest to okleina, a nie fornir, nie mozna
      postawic nic goracego i nic mokrego, bo pecznieje plyta. Dlatego sa tansze. My
      stosujemy podkladki pod szklanki :) Zawiodlo mnie,ze tylklo przednie nozki sa
      metalowe a tylnie niestety plastikowe, a komoda ciezka, wiec nie da sie latwo
      przesuwac.
      • balbinka71 Re: Meble BRW - re_set 12.09.05, 21:15
        A możesz na forum wnętrza zamieścić zdjęcia?? albo przesłać mi na maila
        gazetowego?? bede bardzo wdzieczna,
      • mieszkanie_bemowo Re: Meble BRW - re_set 15.09.05, 09:25
        Ciesze się, że ktoś już ma te mebelki i jest z nich zadowolony:-) Dziś ide je
        zamówić.
        Pozdrawiam,
    • ma_bo Re: Meble BRW - re_set 13.09.05, 08:48
      Kupiłam meble BRW - re_set - jakiś miesiąc temu. Troszkę "odwrotnie" niż
      wypowiadająca się przede mną forumowiczka - ponieważ najpierw chciałam zakupić
      te w okleinie wenge, a suma sumarum wzięłam dąb milano :-). Nigdy nie miałam
      najlepszego zdania o meblach BRW i tym bardziej nie podejrzewałam siebie o to,
      że kiedyś te meble kupię :-). Natomiast ta seria - jeśli chodzi o do wygląd -
      absolutnie spełniła moje oczekiwania :-). Jestem posiadaczką niskiej komody
      dwuszufladowej, stolika do kawy i "kostkowego" regału z pełnymi drzwiami -
      wysoki na dwoje drzwiczek, szeroki na troje. Wszystko wygląda naprawdę dobrze.
      Sprawę dość żmudnego skręcania i niezbyt czytelnych rysunków opisała już
      wyplerki, więc mając bliźniacze odczucia nie będę się powtarzać.
      • ania.skrzypczak Re: Meble BRW - re_set 15.09.05, 12:30
        Ja planuję re-set do salonu i ciesze się że przeważają pozytywne opinie (a jaki
        kolor ścian macie do tych mebli, do koloru Venge??). Do sypialni zamówilismy
        natomiast meble BRW z kolekcji doors. Widzieliśmy je na żywo w salonie (kolor
        dąb millano) i wyglądają dużo dużo lepiej niż na www). Teraz czekam na paczkę,
        wkrótce podzielę się wrażeniami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka