mauveflower 24.08.05, 09:46 Czy ktoś a Was malował samodzielnie w ten sposób ściany? Proszę o podpowiedzi jak się do tego zabrać. I pytanie - czy efekt spełnił Wasze oczekiwania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
materacewodne Re: "malowanie" ściany gąbką 24.08.05, 10:26 tak, malowaliśmy -nałożyliśmy wiele warstw na ściany i sufit (na suficie wyszło piekiełko- dość odważne) - podaj mail to prześlemy zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
mauveflower Re: "malowanie" ściany gąbką 25.08.05, 17:52 Mój mail: mauveflower@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szwedzki_kucharz Re: "malowanie" ściany gąbką 10.01.06, 10:30 Ja również przyłączam się do prośby. Mój adres mailowy: mwachol@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dacard Re: "malowanie" ściany gąbką 25.08.05, 09:44 No właśnie - pytanie jaki chcesz efekt? Malowałam gąbka ściany kilkakrotnie, za pierwszym razem chciałam nierównomiernie nanieść na ścianę ciemniejszy odcień - po delikatnym zamoczeniu w farbe dodatkowo gąbkę odciskałam - wyszło tak jak chciałam, za drugim razem chciałam osiągnąć efekt "ciapków" - wycięłam nieregularny kształt z gąbki i ciapałam jak leci - efekt był piorunujący, różnice pomiedzy ciapami a tłem wyrownywałam metodą pierwszą i tylko ją polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
casjopeja1 Re: "malowanie" ściany gąbką 25.08.05, 11:16 Ja teraz kładę gładz na ściany a za jakies kilka dni bede malować i też chciałam gabką. czy mogłabyś mi też wysłać na meila zdjęcia , ciekawi mnie efekt: duostyl@wp.pl , dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
monka_25 Re: "malowanie" ściany gąbką 25.08.05, 14:32 czy rowniez i ja moge prosic o fotki??? monka_25@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
elizka30 Re: "malowanie" ściany gąbką 09.01.06, 18:56 ja tez jestem ciekawa efektu, nie wiem jak to wyglada:) a niedlugo bede malowac swoje mieszkanko wiec szukam inspiracji Odpowiedz Link Zgłoś
agnessa5 Re: "malowanie" ściany gąbką 11.01.06, 19:57 Wielokrotnie malowałam ściany gąbką,próbując róznych metod, jednak najfajniejszy efekt przecierki powstaje w wyniku nakładania 2 kolorów farb jednocześnie, farby po nałożeniu mieszają się ze sobą tworząc ciekawe efekty strukturalne i kolorystyczne. Wszystko zależy od tego jak je się nakłada na ścianę. Można wykonywać koliste ruchy ręką przy nakładaniu farby(i to najfajniej wychodzi), bądz też rozprowadzac kolory w różnych kierunkach,można rozprowadzać farbę w pionie lub w poziomie na ścianie. Najlepiej używać kolorów z tej samej gamy kolorystycznej,a różniące się odcieniami jaśniejszy i ciemniejszy. Zwykle używam ciemniejszego koloru jako pierwszego a na to daję drugi jaśniejszy.Bardzo fajny efekt powstaje przy użyciu do tego zamiast gąbek, 2 ściereczek flanelowych. Struktura farby jest bardziej wyrazista,wręcz wypukła. Odpowiedz Link Zgłoś