Dodaj do ulubionych

Różne kolory ścian

26.03.06, 12:42
Pytalam już na Czterech katach ale nikt nic nie wie na ten temat. Proszę
doradżcie, czy dobrze będą wyglądały ściany pomalowane na 2 różne
kolory ale sąsiadująco czyli dwie obok siebie na jeden kolor a dwie pozostałe
w innym kolorze. Wpadłam na taki pomysł, ale nie jestem pewna czy to ma ręce i
nogi. Może ktoś posiada jakieś zdjęcia.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • katarynka72 Re: Różne kolory ścian 26.03.06, 19:20
      to zależy jakie kolory wybierzesz i jak zaaranżujesz pomieszczenie, ale może
      wyglądać ciekawie - podpowiedz coś więcej o tym wnętrzu
      • wiola22 Re: Różne kolory ścian 27.03.06, 15:55
        Narazie niewiele da się powiedzieć bo wszystko jest w planach;)Meble będą raczej
        bardzo ciemny brąz, na podłodze są już jasne panele. Na jednej z krótszych ścian
        znajdują się drzwi a na przeciwko duże okno balkonowe. Meble bedą stały na
        jednej z dłuższych ścian na drugiej będą 2 kinkiety. Ścianę z meblami chciałbym
        pomalować na jakiś intensywny kolor i jedną z tych krótszych tak samo . I tutaj
        mam dylemat, którą? Tą z dzwiami czy tą z oknem.Troszkę namotałam ale może ktoś
        coś podpowie.
        • katarynka72 Re: Różne kolory ścian 28.03.06, 10:41
          Wydaje mi się że lepiej będzie, jeśli pomalujesz na intensywny kolor tylko
          jedną ścianę - te za meblami a resztę na jakiś bardziej stonowany kolor.
          Ostatnio jestem nieobiektywna bo podobają mi się tylko ciepłe barwy (ach ta
          zima :)) ale możesz np na tę "odważną" ścianę położyć pomarańcz, rudy lub bordo
          (może to tez być starotynk, czy coś innego z fakturą) a na pozostałe ściany i
          sufit kremowy. Ale inne zestawy barw tez oczywiście wchodzą w grę :)
          • wiola22 Re: Różne kolory ścian 28.03.06, 15:39
            Dzięki katarynka. Właśnie myślałam o rudym lub bordo, chociaż muszę przyznać że
            trochę boję się takich odważnych kolorów, mimo że bardzo mi się podobają. Do tej
            pory zawsze mieszkałam w jasnych pomieszczeniach ale pewnie zaryzykuję. Pozdrawiam
            • katarynka72 Re: Różne kolory ścian 28.03.06, 20:50
              Zaryzykuj, zaryzykuj :) w najgorszym wypadku tę jedną ścianę zawsze mozesz
              przemalować na coś jaśniejszego, albo przynajmniej zrobić jaśniejszą
              przecierkę. Trzymam kciuki za odwagę i może wystawisz zdjęcie po remoncie?
              • wiola22 Re: Różne kolory ścian 28.03.06, 23:33
                Na pewno wstawię i mimo, że to nie remont bo mieszkanie jest nowe i się urządza,
                to jednak to potrwa. Pozdrawiam
                • polka79 Re: Różne kolory ścian 29.03.06, 14:02
                  ja tak zrobilam rok temu u corci w pokoju - efekt dla mnie super jeszcze raz
                  tak bym zrobila, kuzynka zaraz poszla w moje slady :-))) i tak samo zrobila jak
                  ja nawet ete same kolory :-)
                  • wiola22 Re: Różne kolory ścian 29.03.06, 14:04
                    A czy można gdzieś obejrzeć zdjęcia Twojego pokoju? Byłabym wdzięczna. Pozdrawiam
                    • polka79 Re: Różne kolory ścian 29.03.06, 14:06
                      nie wiem jak to sie robi :-((( ??? ale jak podpowiecie albo przy pomocy meza
                      trzemu nie:-)
                      acha ja mam 2 kolory pomarancze tropikalna z delux z zoltym ale nie pamietam
                      dokladnie nazwy koloru, do tego meble sosnowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka