Dodaj do ulubionych

pościel z jersey

21.11.06, 10:54
Zastanawiam się nad kupnem tej pościeli aukcja.onet.pl/show_item.php?
item=140373951 może ktoś ma pościel z tego materiału. Napiszcie czy jesteście
zadowoleni. Powiem szczerze że nie wiem co to za materiał, do czego jest
przybliżony do satyny czy bawełny. Bardzo proszę o jekieś opinie. Dzięki
Obserwuj wątek
    • ania_slawek Re: pościel z jersey 21.11.06, 10:55
      aukcja.onet.pl/show_item.php?item=140373951
    • apsik10 Re: pościel z jersey 21.11.06, 12:55
      Posciel z jersey-to posciel bawelniana (tak jak napisano w opisie aukcji). Spie
      w takiej poscieli od kilku dobrych lat i ja uwielbiam. Jest miekka i bardzo
      "przytulna". Poza tym, jest bardzo praktyczna: nie gniecie sie podczas
      uzytkowania:) i nie trzeba jej prasowac po praniu (wystarczy ladnie powiesic:)
      Polecam!
      Niedlugo przymierzam sie do zmiany koldry na wieksza i tez bede poszukiwac
      ladnej poscieli jerseyowej.
      • gaja011 Re: pościel z jersey 21.11.06, 14:59
        Całkowicie zgadzam się z apsik10. Kiedy kupowałam taką pościel po raz 1-szy też
        miałam wątpliwości, czy będzie to dobry zakup. Teraz używam tylko takiej,bo
        jest naprawdę super - miła i delikatna. Również prześcieradła z jerseyu są o
        wiele bardziej przyjemne, niż np.z frotte. A sama tkanina przypomina taką z
        jakiej szyte są bawełniane koszulki. Kupuj i się nie zastanawiaj. Miłych snów.
        • ania_slawek Re: pościel z jersey 22.11.06, 13:19
          Ale słyszałam że ta taknina się b. rozciąga z biegiem użytkowania i wygląda
          beznadziejnie. Podobno też blaknie po kilku praniach....
          • tumoi Re: pościel z jersey 22.11.06, 14:36
            Oczywiście, że jest mniej trwała niż tradycyjna bawełniania (zwykła, którą się
            krochmaliło czy z kory), ale one po jakimś czasie też się spierają. A poza tym
            przy dzisiejszych cenach pościeli przez kilka lat spać pod tą samą? - nudno,
            nie dla mnie. Za to w użytkowaniu jest wg mnie zdecydowanie lepsza: miękka i
            przytulna. Nie radzę jedynie kupować z delikatnym, plastikowym zamkiem
            błyskawicznym, który szybko się uszkadza pomimo zamykania go podczas prania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka