surik2 12.07.07, 14:56 Okno w sypialni nie jest na środku ściany, tylko z brzegu ( dosłownie 4 cm od ściany dzielącej nastepny pokój) Co ja z z tym fantem moge zrobić Moze ktoś miał taki sam problem i może podpowiedzieć jakieś fajne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peterd73 Re: Okno - pomocy !!!!!!! please 12.07.07, 19:21 U mnie okno w pokoiku(a zajmuje połowę ściany) stanowi niemalże całość (nie ma tych 4cm lecz bezpośrednio ściana) z sąsiednim oknem kuchennym. Nie jest to dla mnie problemem- moje firanki to tzw.siatka albo inaczej moskitiera, proste kolorowe szale a karnisz jest drążkowy co daje możliwości do fantazji w upinaniu firan. Zwykle wieszam wąski pasek firanki przy ścianie dzielącej te pomieszczenia oraz na ścianie tuż obok okna, pozostawiając okno odsłonięte. W oknie w razie czego znajdują się żaluzje. Asymetrycznie upięte firanki odwracają uwagę od takiego usytuowania okna, poza tym kto wchodi do pokoju raczej zwraca uwagę na pomysłowość upięcia firan ( raz są ze skosa, innym razem są tylko przerzucone przez karnisz albo kilka szali o róznych długosciach itd.) Odpowiedz Link Zgłoś