20.12.03, 23:40
Mam hopla na punkcie urządzania wnętrz, na razie tylko swojego mieszkania.
Malowanie ścian, mebli, zwożenie staroci z warszawskiego Koła to moje życie
przez ostatni czas.
kocham to, nie wyobrażam sobie żebym mogła robic coś innego, chociaż
skończyłam studia zupełnie z tym nie związane. Piszcie o swoich mieszkaniach
starych, nowych, odjazdowych pomysłach, szalonych i nietypowych aranżacjach
bo w polskich wnętrzach niestety ich brak. Chyba w tym kraju komuś zależy
żeby fajnie mieszkać(choc z moich prywatnych obserwacji wynika, że różnie z
tym bywa).

Magda
Obserwuj wątek
    • pyza81 Re: Cześć 21.12.03, 19:23
      Cześć !
      Ja od czasu zakupu swojego M też zaczełam się tym interesować;)))
      Gdybym mogła iść jeszcze raz na studia to była by to architektura wnętrz, ale
      cóż nie wszyscy mają drugą szansę.
      Mam nadzieję żę znajdzie się więcej ludzi na tym forum i będziemy mogły
      wymieniać się swoimi pomysłami.

Basia
      • joolanta Re: Cześć 22.12.03, 14:17
        ha! Właśnie myślałam o założeniu takiego forum!!! No ale cieszę się ze to Ty
        to zrobiłaś. Będę stałym gościem.
        • magda176 Re: Cześć 22.12.03, 19:55
          joolanta napisała:

> ha! Właśnie myślałam o założeniu takiego forum!!! No ale cieszę się ze to Ty
          > to zrobiłaś. Będę stałym gościem.

Cześć
          Super, jesteś już drugą osobą, która sie odezwała. Mam nadzieję, że będzie nas
          więcej. Pozdrawiam magda
      • magda176 Re: Cześć 22.12.03, 19:49
        pyza81 napisała:

> Cześć !
        > Ja od czasu zakupu swojego M też zaczełam się tym interesować;)))
        > Gdybym mogła iść jeszcze raz na studia to była by to architektura wnętrz,
        ale
        > cóż nie wszyscy mają drugą szansę.
        > Mam nadzieję żę znajdzie się więcej ludzi na tym forum i będziemy mogły
        > wymieniać się swoimi pomysłami.

Cześć Basia
        Już myślałam że nikt nie zainteresuje się tym forum. super że się odezwałaś.Ja
        też żałuję mało trafnej decyzji o studiach. ale mam zamiar zapisać sie na
        jakis kurs aranżacji wnętrz. niestety nie ma u nas w Polsce takiego wyboru jak
        na wescie (wystarczy otworzyc jakiegolwiek zachodnie pismo o aranżacji wnętrz
        a ostatnie strony az roja się od reklam najróżniejszych szkół). wiem, że jest
        tak szkoła we Wrocławiu, podobno niezły jest też Barclay's Institute w W-
        wie.Może ty słyszałaś o czymś fajnym?
        magda
        • joolanta Re: Cześć 23.12.03, 10:53
          Przyznam się ze jestem z wykształcenia plastykiem i tez odczuwam potrzeba
          dokształcania się w dziedzinie wnętrz i faktycznie nie zauważyłam żadnej
          ciekawej szkoły, ani kursu w tym zakresie, nawet (z tego, co wiem )
          architektura wnętrz na ASP nie daje wystarczających kwalifikacji by poruszać
          się po rynku związanym z wnętrzami, wszak duża część wiedzy oparta jest na
          praktycznej znajomości materiałów i rynku…
    • kuba1810 Re: Cześć 23.12.03, 11:30
      słuchaj ja mam żółte ściany w pokoju do tego niebiesi dywan- niezly kontrast
      kolorów także polecam do tego kosz z wikliny wieża z płytami cd oraz żółte
      zasłonki ogólmnie pokój na poddaszu czekam na twoja opinie i współprace hej!
      • magda176 Re: Cześć 24.12.03, 00:20
        kuba1810 napisał:

> słuchaj ja mam żółte ściany w pokoju do tego niebiesi dywan- niezly kontrast
        > kolorów także polecam do tego kosz z wikliny wieża z płytami cd oraz żółte
        > zasłonki ogólmnie pokój na poddaszu czekam na twoja opinie i współprace hej!

Cześć Kuba
        Ja nie mam ani kawalka bieli w mieszkaniu (oprócz dwóch sufitów).Mam ciemny
        fiolet w kuchni, która łączy się z czerwonym pokojem, cimnoszfirowy korytarz,
        i przedpokój w kolorze zgniłej zieleni.tylko sypialnie i pokój synka mam
        pastelowe ale bardzo lubię kolor w mieszkaniu.Ja niezabardzo czuję żółty kolor
        lepiej czuję się wśród ciemnych ścian (choc moi znajomi mają żółty przedpokój
        i to całkiem nieźle wyszlo) Polecam farby Duluxa,półmat na wygładzonych
        scianach daje piękny efek, mozna też maznąc lakierem bezbarwnym tylko
        akrylowym.Kolorowych i Wesołych Świąt. Magda
        • kuba1810 Re: Cześć 25.12.03, 18:25
          fakt faktem jako takiej szkoly aranżacji wnętrz nie ma pozostaje architektura
          ale skoro napislas ze masz synka czy chce ci sie jeszcze studiować zwlaszcza
          tak wymagajacy kierunek z powodu scislych przedmiotow,(druga sprawa) nie mow
          tak ze myslals juz ze to forum zginie smiercia naturalna nic z tego to jest
          wlasnie sila internetu i tego forum setki tysięcy ludzi przegladają fora
          tygodniowo sam mam swoje prywatne do ktorego cie zapraszam (byc moze wniesiesz
          cos do dyskusji) jesteśmy z tobą!!!
          • kuba1810 Re: Cześć 25.12.03, 18:26
            upsss zapomnialem ci podac nazwe tego forum prywatnego (mojego):MOJA FIRMA,
            PISZCIE!!!
          • magda176 Re: Cześć 25.12.03, 19:34
            kuba1810 napisał:

> fakt faktem jako takiej szkoly aranżacji wnętrz nie ma pozostaje architektura
            > ale skoro napislas ze masz synka czy chce ci sie jeszcze studiować zwlaszcza
            > tak wymagajacy kierunek z powodu scislych przedmiotow,(druga sprawa) nie mow
            > tak ze myslals juz ze to forum zginie smiercia naturalna nic z tego to jest
            > wlasnie sila internetu i tego forum setki tysięcy ludzi przegladają fora
            > tygodniowo sam mam swoje prywatne do ktorego cie zapraszam (byc moze
            wniesiesz
            > cos do dyskusji) jesteśmy z tobą!!!

Cześć
            Ja raczej myslałam o jakimś rocznym lub dwuletnim kursie aranżacji i to
            zaocznym. Na zachodzie tego jest sporo wystarczy zajrzeć do fajnego pisma
            wnętrzarskiego i jest masę ogłoszeń najróżniejszych szkół. Architektura to
            zupełnie inna para kaloszy, nawet o tym nie myslałam, juz prędzej architektura
            wnętrz, ale ja juz raz na ASP sie nie dostałam i szkoda mi czasu(czytaj życia)
            na kolejne długie studia.cieszę się, że zglądasz do mojego forum bo temat
            wcale nie jest taki popularny, a sama widziałam fora, na których niewiele sie
            dzieje. A ja prawie od razu mialam odzew! Tak trzymać!
            magda
    • chiara76 Re: Cześć 23.12.03, 18:43
      cześć, ja też będę zaglądać, aczkolwiek mieszkanko już urządzone, ale może
      czegoś się u Was nauczę i zmienie kiedyś.
      Pozdrawiam!
      • magda176 Re: Cześć 24.12.03, 00:03
        chiara76 napisała:

> cześć, ja też będę zaglądać, aczkolwiek mieszkanko już urządzone, ale może
        > czegoś się u Was nauczę i zmienie kiedyś.

Cześć fajnie, że dołączyłas do nas.
        Magda
    • kuba1810 Re: Cześć 25.12.03, 23:42
      teraz chialbym troche odbiec od tej aranżacji wnętrz bo jestem ciekaw kim ty
      jestes magda a troche trudno dyskutowac i dawac opinie jesli niewiem z kim mam
      do czynienia nieto zebym cie podrywal czy niewiadomo co bo niweim nawet ile
      masz lat a co do aranzacji trzeba wogole miec gust byc oryginalnym zeby
      wyczuwac idealny kontrast kolorów w pokoju to zalezy od tego czy czlowiek jest
      wrazliwy czy nie ja jestem stad podejrzewam ze i ty jestes skoro interesujesz
      sie ta dziedziną HEJ!!
      • kasia_345 Re: Cześć 02.01.04, 12:12
        kuba1810 napisał:

> teraz chialbym troche odbiec od tej aranżacji wnętrz bo jestem ciekaw kim ty
        > jestes magda a troche trudno dyskutowac i dawac opinie jesli niewiem z kim
        mam
        > do czynienia

Kubi, napisz nam coś więcej o sobie, ja również chciałabym dowiedzieć się coś
        więcej. Widzę, że z Magdą jesteśmy podobne do siebie, ale Ty niewiele nam
        powiedziałeś na swój temat :-)

> nieto zebym cie podrywal czy niewiadomo co bo niweim nawet ile
        > masz lat

Kurczę, już czuję się zazdrosna. Ja też chciałabym być podrywana! Problem z
        tym, że jestem już chyba na to za stara :-(.

< a co do aranzacji trzeba wogole miec gust byc oryginalnym zeby
        > wyczuwac idealny kontrast kolorów w pokoju to zalezy od tego czy czlowiek
        jest
        > wrazliwy czy nie !!

Magda - zrobiłabyś mi prezent przyjmując ww. wypowiedź Tomka za motto tego
        forum. Aż żałuję, że sama tego nie napisałam! :-)

Trzymajcie się ciepło i zawsze z humorem - kasia
        • magda176 Re: Cześć 02.01.04, 13:09
          kasia_345 napisała:

> kuba1810 napisał:
          >
          > > teraz chialbym troche odbiec od tej aranżacji wnętrz bo jestem ciekaw kim
          > ty
          > > jestes magda a troche trudno dyskutowac i dawac opinie jesli niewiem z kim
          >
          > mam
          > > do czynienia
          >
          > Kubi, napisz nam coś więcej o sobie, ja również chciałabym dowiedzieć się
          coś
          > więcej. Widzę, że z Magdą jesteśmy podobne do siebie, ale Ty niewiele nam
          > powiedziałeś na swój temat :-)
          >
          > > nieto zebym cie podrywal czy niewiadomo co bo niweim nawet ile
          > > masz lat
          >
          > Kurczę, już czuję się zazdrosna. Ja też chciałabym być podrywana! Problem z
          > tym, że jestem już chyba na to za stara :-(.
          >
          > < a co do aranzacji trzeba wogole miec gust byc oryginalnym zeby
          > > wyczuwac idealny kontrast kolorów w pokoju to zalezy od tego czy czlowiek
          > jest
          > > wrazliwy czy nie !!
          >
          > Magda - zrobiłabyś mi prezent przyjmując ww. wypowiedź Tomka za motto tego
          > forum. Aż żałuję, że sama tego nie napisałam! :-)
          >
          > Trzymajcie się ciepło i zawsze z humorem - kasia

Hej, hej - co to za samokrytyka! Jestem za stara?! Kasiu, wszyscy jesteśmy
          młodzi, piękni i piekielnie wrażliwi (zgodnie z tendencją podtrzymywaną przez
          kolorowe czasopisma). Jesteśmy cholernie (sorry z wyrażenie) wrażliwi, bo
          inaczej to forum nie mialoby racji bytu. Dzięki Kasiu za Twoje poczucie humoru
          to "rozjaśnia" naszą dyskusję. pozdrowienia dla wszystkich "wrażliwców"m.
    • ewciaaa4 Re: Cześć 29.12.03, 19:10
      kurcze..a ja sie cieszę,ze Was znalazłam..niedługo czeka mnie przeprowadzka do
      nowego domku..wiec będę tutaj zagladac..
      trzymajcie się cieplutko! i....powodzenia :))
      • basia-bma Re: Cześć 30.12.03, 11:01
        super pomysł i jak dla mnie w samą porę - w lutym przeprowadzam się do nowego
        mieszkania i aranżacja wnętrza jest dla mnie ostatnio tematem nr 1 (tylko
        trochę mam mętlik z pomysłami, ale mam nadzieję, że w końcu coś się wyklaruje)
        na pewno będę stałym gościem, już teraz forum mam cały czas na pasku i z
        niecierpliwością czekam na nowe wpisy
    • silver999 Re: Cześć 30.12.03, 18:41
      :))) ja juz osiem lat pracuje nad wygladem naszego mieszkania.Jestem juz
      bliski ukonczenia i efekt koncowy troche przerosl moje oczekiwania.Po prostu
      kiedys nie bylem wstanie sobie wyobrazic tych wszystkich detali ktore powoli
      skladaja sie w calosc.Bardzo duzy wklad w to dzielo ma kobieta mego
      zycia.Naprawde tym co zrobilismy mozna sie chwalic.Kocham to wnetrze :)))
      • magda176 Re: Cześć 30.12.03, 20:02
        silver999 napisał:

> :))) ja juz osiem lat pracuje nad wygladem naszego mieszkania.Jestem juz
        > bliski ukonczenia i efekt koncowy troche przerosl moje oczekiwania.Po prostu
        > kiedys nie bylem wstanie sobie wyobrazic tych wszystkich detali ktore powoli
        > skladaja sie w calosc.Bardzo duzy wklad w to dzielo ma kobieta mego
        > zycia.Naprawde tym co zrobilismy mozna sie chwalic.Kocham to wnetrze :)))

Cześć, osiem lat to niezły wynik, ja porzednie urządzałam około pięciu,
        przestałam dopiero jak kupilismy kolejne mieszkanie. Fajnie, że sie pojawileś
        czekamy na nowe odlotowe pomysły wnętrzarskie - napewno Ci ich nie brak po
        tych ośmiu latach. pozdr.m.
        • basia-bma Re: Cześć 30.12.03, 20:59
          Magda, Silver,
          Uchylcie rąbka tajemnicy, co macie w swoich mieszkaniach. Może złapię jakieś
          nowe natchnienie (no chyba, że chcecie to trzymać w tajemnicy z obawy
          przed "ściągnięciem" co jestem w stanie zrozumieć). Dopiero raczkuję w tym
          temacie, obecnie gnieciemy się w jednym pokoju z córcią i dominującym elementem
          we wnętrzu są ... zabawki małej, którymi obsypuje nas cała rodzina.
          Wstyd się przyznać, ale nigdy nie byłam na Kole (przy obecnym metrażu i tak nic
          bym nie kupiła), nawet nie wiem kiedy jest ten targ staroci i gdzie dokładnie,
          jakie są ceny. Wiele osób mi mówiło, że można tam upolować cudeńka i planuję
          się tam wybrać w najbliższym czasie.
    • bartunio_o Miesiac na falach internetu :) 19.01.04, 16:20
      Witajcie !!!
      Zaraz stuknie nam miesiac obecnosci w necie. Jutro o 24 mija okragla rocznica.
      Proponuje zorganizowac jakas wirtualna imprezke. Kto bedzie obecny? :)
      Pozdrawiam
      Bartlomiej
    • dziad_borowy Re: Cześć 22.01.04, 10:51
      Czesc. Ciesze sie bardzo, ze jest takie Forum. Dziekuje Magdo za to i jestem
      przekonany, ze bede stalym gosciem, bo wlasnie zaczalem przygode z urzadzaniem
      swojego mieszkania:-))
      Dzierżbór!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka