Dodaj do ulubionych

Młodzi dewoci

05.07.11, 21:50
Niedawno był wątek o tym, dlaczego (ponoć) na starość ludziska dewocieją. Wspominałam tam, ze niekoniecznie na starość - i że w naszej cudnej ojczyźnie można dewocieć dla lansu. Otóż i proszę:

forum.gazeta.pl/forum/w,69,126688121,126688121,Wystawa_antyaborcyjna_ma_uczyc_odpowiedzialnosci.html
A poza tym... poza tym się zastanawiam: 1. Ilu mających podlegać reedukacji odsiaduje wyroki za znęcanie się nad rodziną; 2. ile też sypnie się skarg od osadzonych w tym przybytku np. na dodatkowe dolegliwości w odbywaniu kary - no i ile to (w razie czego) będzie kosztować. Oczywiście nas, podatników - bo przecież nie cwanego lansiarza.
Obserwuj wątek
    • kombinerki.pinocheta Re: Młodzi dewoci 05.07.11, 21:57
      Brawo. Jestes wspaniala.
    • triismegistos Re: Młodzi dewoci 05.07.11, 22:04
      Plakaty najpierw mnie rozbawiły, a potem zasmuciły, że ludzie w poważnej sprawie łapią się za takie idiotyczne, nieracjonalne argumenty i granie na emocjach.
    • berta-death Re: Młodzi dewoci 05.07.11, 22:09
      W więzieniu przebywają różni ludzie, ale w większości pewnie są na bakier nie tylko z prawem, ale też z przykazaniami
      Cudowny tekst. Ciekawe czy jego autor pamięta, że nie wszyscy więźniowie są katolikami i że trybunał w Strasburgu jest w stanie ponownie o tym przypomnieć wszystkim zapominalskim.
      • qw994 Re: Młodzi dewoci 05.07.11, 22:10
        W mordę, ja też jestem na bakier z przykazaniami. Czy to znaczy, że pójdę do więzienia? W tym kraju wszystko jest możliwe.
        • klawiatura_zablokowana Re: Młodzi dewoci 06.07.11, 00:12
          To znaczy, że powinieneś kiblować razem z tamtymi :>
      • feel_good_inc Re: Młodzi dewoci 06.07.11, 07:50
        berta-death napisała:
        > W więzieniu przebywają różni ludzie, ale w większości pewnie są na bakier ni
        > e tylko z prawem, ale też z przykazaniami

> Cudowny tekst. Ciekawe czy jego autor pamięta, że nie wszyscy więźniowie są kat
        > olikami i że trybunał w Strasburgu jest w stanie ponownie o tym przypomnieć wsz
        > ystkim zapominalskim.

Niekoniecznie katolikami, ale wystarczy sprawdzić dane demograficzne - niewierzących w więzieniach są pojedyncze procenty. Po prostu dobrze wiedzą, że grzeszyć i tak będą, więc lepiej zgrzeszyć i modlić się o wybaczenie niż nie grzeszyć.
    • qw994 Re: Młodzi dewoci 05.07.11, 22:09
      A czy ktoś mi wytłumaczy korelację pomiędzy więzieniem a aborcją? Co ma piernik do wiatraka?
      • berta-death Re: Młodzi dewoci 05.07.11, 22:16
        Może o to chodzi, że miejsce takiej wystawy naprawdę jest za kratami, czyli w totalnej izolacji od społeczeństwa. ;D
        • qw994 Re: Młodzi dewoci 05.07.11, 22:20
          Aaaa... Słusznie prawisz.
    • izabellaz1 Re: Młodzi dewoci 05.07.11, 22:27
      "wystawa prezentująca szczątki nienarodzonych dzieci przekroczy mury więzienia na Załężu. Ma być elementem akcji uświadamiającej, jak ważna jest rola ojca w wychowywaniu dziecka"

Ale jaki jest przekaz tej wystawy? Rola ojca. Przecież usuniętego płodu się nie wychowuje.
    • happy_time Re: Młodzi dewoci 05.07.11, 22:29
      > A poza tym... poza tym się zastanawiam: 1. Ilu mających podlegać reedukacji ods
      > iaduje wyroki za znęcanie się nad rodziną;

Nie dziwi mnie to. W niektórych kręgach, również katolickich jest większe przyzwolenie na znęcanie się nad rodziną niż na aborcję. Bo aborcja to wielkie zło i to wmawiają dzieciom na lekcjach nie tylko religii, ale też wychowania do życia w rodzinie ( czy jak to się teraz nazywa) i co najgorsze biologii.
      A celu tej "wystawy" nie rozumiem.
    • zeberdee24 Re: Młodzi dewoci 05.07.11, 22:56
      To jest Rzeszów - mieszkałem tam 3 lata i jak dla mnie podkarpacki katolicyzm to jest śmieszny folklor. Podkarpacki katolik schleje się w Sobotę, wyrucha równie pijaną katoliczkę, ale obydwoje pójdą w Niedzielę do kościoła i skrytykują tego co nie był że to strasznie zły człowiek musi być. Tak samo jest tutaj - potrzebuje ktoś błysnąć to się uświęci wystawą antyaborcyjną coby swoją próżność zaspokoić, ale katolik dobry.
      • lacido Re: Młodzi dewoci 05.07.11, 23:53
        w Małopolsce jest tak samo :)
        • jael53 Re: Młodzi dewoci 06.07.11, 09:23
          O dewocji dla lansu jeszcze słów kilka. W wykonaniu tego pana. Zaczął od Contra in vitro. Ale że fotki probówek i innych laboratoryjnych diwajsów są mało efektowne, a do tego nawet na Podkarpaciu ludzie mają problemy z prokreacją, więc że odzew tych jego "happeningów" był niezadowalający, zmienił zagrywkę.
          W naturze zdjęcia te nawet dla mało wprawnego oka są lichymi fotomontażami; lepił je zresztą dotąd głównie na terenach przyświątynnych. Ostatnio było to w zasadzie bardziej na przystanku autobusowym, niż na terenie przykościelnym... ale co tam.
          No i jak widać, wkręca się, gdzie może; jeszcze trochę, a zacznie szkoły nawiedzać - na Podkarpaciu i takiego cynizmu można się spodziewać. Oraz tego, że cynizm i cwaniactwo, byle w odpowiednim kostiumie, przejdzie.
        • simply_z Re: Młodzi dewoci 06.07.11, 09:25
          ale Podkarpacie gorsze ,sciana wschodnia chyba tez ale nie znam za bardzo tych klimatow..
          • lacido Re: Młodzi dewoci 06.07.11, 13:36
            to Ty na Śląsku chyba nie byłaś :)
    • princess_yo_yo Re: Młodzi dewoci 06.07.11, 14:05
      nie rozumiem idei tej wystawy i 'efektu wychowawczego' jaki ma ona odniesc w wiezieniu albo i gdziekolwiek indziej. a co do tego ze jest masa ludzi z zaburzeniami psycho-emocjonalnymi to nic nowego - jak zawsze w takim przypadku niestety glowny poszkodowany jest nieswiadomy swoich ulomnosci :-)
    • balbina_alexandra Re: Młodzi dewoci 06.07.11, 15:01
      Przecież ów Kotula z Contra in vitro to skończony kretyn i powinno się go wysłać już dawno na te same badania, którym w zamyśle miał poddany być prezio Jaro. Pominę różne egzotyczne aborcyjne wystawki Kotuli podczas kampanii prezydenckiej, czy te pod kliniką in vitro, pan wsławił się m.in tym, że głosił utajnienie wszelkich danych księży oskarżonych o pedofilię i molestowanie - ot, podwójna katolicka moralność. Kotula przebił wszystko, kiedy jakiś poseł powiedział o nim że "nie jest on prawdziwym katolikiem" na co ów pan K. poczuł się tak głęboko dotknięty, że postanowił posła pod sąd postawić. Ale nie taki zwykły, o nie, z cywila go nie pozwał... pod sąd metropolitalny go wezwał :))) Nic wam to nie mówi? Jak dla mnie prawo szariatu po katolicku. I niech ktoś powie, że nie zyjemy w kraju wyznaniowym...

Sumując - z dużą wesołością obserwuję dokonania Kotuli, mój ulubieniec zaraz po Terlikowskim i innym politycznym prawicowym planktonie. Chciałabym go kiedyś spotkać na swej drodze i soczyście splunąć mu w twarz.
      • pmorphy Re: Młodzi dewoci 06.07.11, 15:06
        wszędzie znajdziesz terrorystów. jak to dobrze, że teraz prowadzimy z nimi wojnę... :DDDD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka