piotrkowiankaanka 08.04.11, 09:39 Szukam opinii na temat porodówek w Piotrkowie. Czy któras z Pań rodziła na Rakowskiej lub Roosevelta?Ponoc oba oddziały sa po remoncie. A co z opieka, personelem, sprzęt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issy01 Re: Porodówka 08.04.11, 19:46 Zalapalam sie na przedremontowa Rakowska wiec na temat obecnego wyposazenia i warunkow nie bede sie wypowiadac(mam nadzieje, ze duzo zmienilo sie na plus).Jesli chodzi o opieke poza jedna pielegniarka bylo super. Polozne swietne. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: Porodówka 14.04.11, 08:56 Ok, dzieki. A czy któras z Pań może miec jakies bardziej aktualne informacje?Wiem, ze obie porodówki sa po remoncie. Dajcie znac gdzie lepiej rodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
tymolka Re: Porodówka 17.04.11, 13:27 Dodam jeszcze,że w kazdym pokoju jest inkubator więc dzieci, które mają np.żółtaczkę nie sa wywozone "gdzieś tam" tylko leza razem z mama w pokoju.Ja urodziłam dziecko po 20.Mąż został ze mna do rana.Jest w pokoju fotel rozkładany dla osoby towarzyszącej.Jeśli masz jakies pytania to chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: Porodówka 18.04.11, 10:04 Dzieki wielkie za odpowiedz. Rozumiem, ze podczas porodu nie miałas zadnych nieprzewidzianych sytuacji. Interesuje mnie tez opieka medyczna w razie komplikacji. Np. jesli konieczne jest niezapowiedziane cc. A jak z łazienka, prysznicem? Odpowiedz Link Zgłoś
tymolka Re: Porodówka 20.04.11, 15:06 Na sali porodowej jest prysznic i toaleta, na oddziale położniczym toalety i łazienki są na korytarzu.Mój poród to jedna wielka komplikacja.Miałam juz podpisane papiery na zgode na cc.Sala operacyjna do cc jest zawsze przygotowana i znajduje sie obok sali porodowej.Nie masz się czego obawiac.Współpraca miedzy położną na porodówce a lekarzami jest naprawde bardzo dobra Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: Porodówka 20.04.11, 17:36 Serdeczne dzieki za informacje. Dziewczyny, a jak jest na Roosevelta? Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: Porodówka 25.05.11, 21:09 a Roosevelta to lepiej sobie daruj :) Milion razy lepiej jest na Rakowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrkowiankaanka Re: Porodówka 26.05.11, 15:25 A jakies szczegóły?Jakie masz porównianie? Odpowiedz Link Zgłoś