Dodaj do ulubionych

Waldemar Matusewicz

IP: 195.117.14.* 09.09.02, 08:52
Chyba będzie jednak kandydował w wyborach. W sobotę rozdawali jego ulotki
wyborcze. W takim razie miałbym swojego kandydata!
Obserwuj wątek
    • schab Re: Waldemar Matusewicz 09.09.02, 10:57
      niestety do sejmiku. a moglibyśmy mieć prezydenta z prawdziwego zdarzenia.
      • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 09.09.02, 11:23
        Na ulotkach napisane jest, że W. Matusewicz jest kandydatem jakiejś organizacji
        (bodaj Porozumienia na Rzecz Piotrkowa albo jakoś tak) na prezydenta
        Piotrkowa!!!!
        • schab Re: Waldemar Matusewicz 10.09.02, 07:59
          masz rację, a ta organizacja to chyba izba gospodarcza.
          • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 10.09.02, 08:57
            Czyli Schab idziemy chyba wybierać Prezydenta? Oby facet tylko wygrał...
            • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: green.d* / 10.9.60.* 11.09.02, 08:55
              na liście radnych sejmiku wojewódzkiego przy nazwisku Pana Matusewicza jest
              wymieniona organizacja - SLD. I co Wy na to ? :-)
              • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 11.09.02, 09:57
                Faktycznie radnym sejmiku obecnej kadancji został pan Matusewicz z ramienia
                SLD. To fakt. Później popadł w konflikt z łódzkimi władzami SLD (Pęczakiem i
                spółką - sprawa zakupu akcji Banku Częstochowa przez Woj. Fundusz Ochrony
                Środowiska). Pan Matusewicz nie cieszy się również zbytnim poparciem
                piotrkowskiego SLD (chyba boją się konkurencji!). W związku z tym ta elekcja
                odbywa się poprzez inną organizację. Tak myślę.
    • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: green.d* / 10.9.60.* 11.09.02, 10:00
      Matusewicz kandydatem na prezydenta Piotrkowa

Środa, 11 września 2002r.

Wczoraj kampanię przed wyborami samorządowymi rozpoczął Komitet
      Wyborczy „Porozumienie na Rzecz Rozwoju Piotrkowa”, utworzony z inicjatywy
      członków Regionalnej Izby Gospodarczej.

Jej prezes Witold Maćkowiak poinformował, że kandydatem komitetu na prezydenta
      jest Waldemar Matusewicz – były wicewojewoda piotrkowski i marszałek
      województwa łódzkiego. Otwarte są natomiast listy kandydatów na radnych.

Waldemar Matusewicz przyjął propozycję kandydowania na urząd prezydenta złożoną
      mu przez członków izby. Przyjął nie bez wewnętrznych rozterek, jest bowiem
      członkiem SLD, a jego partia wysunęła na to stanowisko innego kandydata.

– Wiem, że sprawiłem kłopot swoim kolegom – odpowiedział na nasze pytanie – ale
      decyzję powziąłem po wielu rozmowach z członkami mojej partii i jej władz.

Teraz możliwości są dwie – albo partia zmieni swoją decyzję, albo... mnie
      usunie. Ja nie zamierzam przyczyniać się do rozłamu w piotrkowskiej organizacji
      SLD, choć wiem, że jej sympatycy będą musieli dokonać wyboru.

(mj) - Dziennik Łódzki
      • schab Re: Waldemar Matusewicz 11.09.02, 11:02
        wybór jest oczywisty - przynajmniej dla mnie.
        • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 11.09.02, 11:40
          Dla mnie również. Tylko czy wyborcy z naszego miasta nie zostaną omamieni przez
          Pola czy Ostrowskiego?
    • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 12.09.02, 08:40
      We wczorajszych Informacjach Piotrkowskich było info na temat kandydowania W.
      Matusewicza w nadchodzących wyborach. Wypowiadał się sam zainteresowany oraz
      niejaki A. Ostrowski - kandydat na prezydenta z ramienia SLD. No i wiecie jaki
      był facet wściekły z powodu Matusewicza?! Nie potrafiąc ukryć zdenerwowania
      oświadczył, że prawdopodobnie W. Matusewicz zostanie wykluczony z SLD. Szanse
      Ostrowskiego bardzo, bardzo spadły...
      • schab Re: Waldemar Matusewicz 12.09.02, 14:21
        ostrowski niech spada na bambus. to już chyba pol byłby lepszy?
        • schab Re: Waldemar Matusewicz 12.09.02, 14:22
          a kandydat samoobrony : bujakowski power -
          • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 13.09.02, 08:26
            Bujakowski powoła do życia partię "Tancerze kapitalistycznego Piotrkowa" i
            będzie jej kandydatem na prezydenta. Wiceprezydentem zostanie kolejna gwiazda
            tej olśniewającej organizacji, niejaki T. Balcerek. A Ostrowski to zwykły
            karierowicz.
    • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 16.09.02, 15:53
      Ciekawa dyskusja na stronie www.naszemiasto.pl na łamach Dziennika Łodzkiego
      (patrz arcyciekawy artykuł w sobotnim wydaniu DŁ). Zdania są mocno podzielone,
      ale ja naprawdę chyba nigdy nie zrozumię mentalności niektórych ludzi. Niby w
      Piotrkowie nic się nie dzieje, niby nie ma inwestycji, nie ma pracy, wszyscy
      narzekają, a obecny prezydent Pol ma niestety wciąż duże poparcie...
    • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: green.d* / 10.9.60.* 19.09.02, 14:35
      Źródła dobrze poinformowane twierdzą, że Pan Matusewicz został wyrzucony z
      partii.
      • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 19.09.02, 15:26
        To było do przewidzenia. Jeszcze na pewno SLD nakręci wrogą propagandę wobec
        niego. Uważam, że jego kandydatura ostro pomieszała plany piotrkowskiego SLD.
        Ale jak było widać po dyskusji na łamach DŁ, w Piotrkowie niestety ludzie nie
        cenią Matusewicza za bardzo. Mam nadzieję, że były to tylko nieliczne
        wypowiedzi ludzi związanych z Ostrowskim i Polem.
        • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 00:22
          Myślę, że 27 październik to zweryfikuje. W środę miało być spotkanie z
          Matusewiczem w kawiarni na kortach. Czy może byłeś Colo i masz jakieś
          reminiscencje ?
          • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 20.09.02, 08:34
            Wiesz co Noname? Niestety nie byłem na nim, gdyż nie wiedziałem o takim
            spotkaniu. Ale gdybym wiedział, wybrałbym się z pewnością. Chciałbym poznać
            dokładnie jego program wyborczy. Czytałem kilka tez z jego programu i może się
            to podobać. Ja jednak Matusewicza cenię za jego osobowość. Pokazał wiele bardzo
            pozytywnych cech będąc marsząłkiem sejmiku. Naprawdę chciał wiele dobrego
            zrobić dla Piotrkowa. Wie jak załatwić pieniądze na inwestycje, a to jest
            najważniejsze jak wszyscy wiemy. Teraz popadł w konflikt z piotrkowskim SLD i
            głównie z baronem Pęczakiem. I konsekwencją tego został wyrzucony z SLD. Ja
            wiem na pewno, że będę na niego głosował.
            • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: green.d* / 10.9.60.* 20.09.02, 10:24
              Colo !
              Wrzuć swój adres milowy na adres noname10@gazeta.pl to Ci wrzucę program
              wyborczy.
              • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 20.09.02, 11:03
                Już Ci wysłałem Noname. Jeszcze raz dzięki. Zobaczymy, czy lektura będzie
                ciekawa...
                • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: green.d* / 10.9.60.* 20.09.02, 13:39
                  poczta do odbioru
                  • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 20.09.02, 14:12
                    Wielkie dzięki.
                    • schab Re: Waldemar Matusewicz 10.10.02, 08:47
                      jedyny godny kandydat który zapłacił d... za to że starał się być niezależny i
                      chciał zrobić coś dla miasta.
    • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: green.d* / 10.9.60.* 10.10.02, 09:58
      dziś (czwartek) o 11.15 w Radiu Piotrków dyskusja kandydatów
      • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 10.10.02, 11:13
        Ponieważ nie mam możliwości słuchania debat radiowych, będę Ci Noname wdzięczny
        za krótkie streszczenie tej debaty. Ciekawe jak wypadnie nasz kandydat?
        • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: green.d* / 10.9.60.* 14.10.02, 10:10
          niestety byłem poza zasięgiem, ale mam możliwość osobistego kontaktu z WM. Jest
          OK.
          • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 14.10.02, 15:38
            Ja też jestem codziennie poza zasięgiem i nie mogę w związku z tym słuchać
            debat. A chęcią posłuchałbym, co kandydaci mają do powiedzenia w sprawach
            dotyczących Piotrkowa. Wszedłem ostatnio na stronę www.matusewicz.home.pl
            Strona ogólnie OK, tylko pan Waldemar nie odniósł się do paru haseł na stronie
            (m.in. starówki i piotrkowskiego sportu). Szkoda, bo to dwa problemy, które
            mnie szczególnie interesują. Pozdrawiam
    • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 15.10.02, 10:24
      W dzisiejszym DŁ na pierwszej stronie jest atak m.in. na W. Matusewicza. Chodzi
      o nadużycia finansowe w Urzędzie Marszałkowskim. Myślę, że jest to prymitywny
      atak przedwyborczy, za którym chyba można się domyślać kto stoi.
      • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 00:01
        jutro, a najpóźniej pojutrze będzie sprostowanie. A swoją drogą sprawa znajdzie
        finał w sądzie.
    • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: green.d* / 10.9.60.* 17.10.02, 08:52
      Wczoraj (16.10) na starym Balcerku prezentował się kandydat na prezydenta i
      kandydaci na radnych z Porozumienia na Rzecz Rozwoju Piotrkowa. Lista nr 10.
      Było to moim zdaniem zrobione profesjonalnie. Czy ktoś był, widział i co o tym
      sądzi ?
      • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 17.10.02, 09:54
        Ja niestety tego nie widziałem. Czy mógłbyś Noname opisać w skrócie jak to
        wyglądało?
        • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 22:45
          Estrada została ustawiona na dawnym Balcerku, ogrodzona barierkami. Były dwa
          plakaty WM formatu ok 2x4m podświetlane, całość mocno nagłośniona (moim zdaniem
          było za głośno, bo po drugiej stronie ulicy trzeba było krzyczeć). Od ok godz
          16.30 rozpoczęły się prezentacje kandydatów na radnych, polegało to na swoistym
          wywiadzie udzielanym prowadzącemu, którym był dziennikarz radia Łódź.
          Wypowiedzi kandydatów były zgodne z programem Porozumienia. Na zakończenie ok
          18.20 wystąpił kandydat na prezydenta w podobnej formule. Moim zdaniem było
          mało gapiów, a jeszcze mniej zainteresowanych, a szkoda.
          Z tego co wiem to w tym miejscu impreza będzie powtórzona.
          • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 18.10.02, 08:26
            Powiem Ci Noname, że piotrkowska społeczność jest specyficzna. Wszyscy
            narzekają, że jest źle, biednie, bez perspektyw, jednakże przyjdą wybory i boję
            się, że w większości poprą poprzednią władzę. Inna sprawa, że ludzie mają dość
            polityki, obietnic, itp.
            • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: green.d* / 10.9.60.* 21.10.02, 08:30
              jak pisałem impreza zostanie powtórzona na starym Balcerku w przyszły piątek
              25.10., będzie również w czwartek na Słowackiego na Krzywdzie
              W niedzielę był koncert zespołu Ich Troje w Relaksie z okazji rocznicy (chyba 4-
              ej) powstania Izby Gospodarczej. Prezentował się kandydat WM, ale tylko powitał
              widzów, nie wchodząc w meritum wyborów. Koncert jak koncert. Było baaaaardzo
              głośno. Do dzisiaj moje uszy mnie bolą.
              • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 21.10.02, 09:07
                Zespół Ich Troje nie należy, delikatnie mówiąc do moich ulubionych kapel, ale
                dobrze, że się coś dzieje, że przyjeżdżają do Piotrkowa znani wykonawcy.
    • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 21.10.02, 11:42
      W. Matusewicz wygrał proces z Dziennikiem Łódzkim. Gazeta ma opublikować
      sprostowanie. Czyli była to typowa walka przedwyborcza...
      • schab Re: Waldemar Matusewicz 22.10.02, 14:36
        Nie ma się czemu dziwić. to normalka. Najlepsza jest sytuacja w Kleszczowie:
        obecna pani wójt o kontrkandudatce: przecież jej słoma z butów wychodzi. i tak
        dochodzimy do punktu wyjścia. Kółeczko się zamyka.
        • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: green.d* / 10.9.60.* 23.10.02, 09:45
          sprostowanie do tej pory nie ukazało się, bo Dziennik odwołał się, ale tez
          wczoraj, albo przedwczoraj przegrał. Myslę, że jednak zdążą ze sprostowaniem
          przed wyborami.
          • schab Re: Waldemar Matusewicz 24.10.02, 10:11
            dzisiaj już jest. hieny, psy, pasożyty, buraki, wazony, ćwoki.
            • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 24.10.02, 11:17
              Walka przedwyborcza bywa bezwzględna...
              • Gość: noname Re: Waldemar Matusewicz IP: green.d* / 10.9.60.* 24.10.02, 12:25
                w dzisiejszym Dzienniku jest sprostowanie, ale baaardzo ogledne.
                • Gość: colo Re: Waldemar Matusewicz IP: 195.117.14.* 24.10.02, 12:55
                  Pewnie pisali to z zaciśniętymi zębami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka