Dodaj do ulubionych

Zaniechania się mszczą

20.01.26, 23:42
co, nie podobał się moderacji poprzedni tyutł wątka? Cóż, meritum to nie zmienia.
www.tvp.info/91148640/sprawa-malzonkow-z-gizycka-waldemar-zurek-komentuje-zawirowania-z-neosedziami
"Neosędzia" to nie sędzia. Ostrzegałam tu" raz, drugi, trzeci, że tego się nie da utrzymać. Jeśli Polska ma mieć cokolwiek wspólnego z praworządnościa, to neo"sędziowie" powinni wylecieć z systemu. I ETPCz i TSUE od lat już stwierdzają nieważność wyroków wydanych w składzie z ich udziałem. Polska, jak tylko może, co by było taniej dla budżetu, zawiera seryjnie ugody z każdym, kto powołując się na ten argument wniesie skargę. W sprawach karnych padły już z tego powodu tysiące wyroków ("jakoś" władzuchna tym się nie chwali publicznie), w sprawach cywilnych i administracyjnych tak samo. Jak długo jeszcze ma za ten burdel płacić polski podatnik, panie myśliwy żurek, panie tusk, panie domański? To czysta kasa, z której każdego dnia, przez wasze chowanie głowy w piasek podatnik jest okradany. Bo "neosędziowie" wciąż wydaja w sądach "orzeczenia" w imieniu RP, za które potem płacimy wszscy. Tak btw. iluż to już "neosędziów" regresowo pozwał myśliwy żurek, co szumnie zapowiadał parę miesięcy temu?
Obserwuj wątek
    • taje Re: Zaniechania się mszczą 21.01.26, 00:30
      To ja się tam naprodukowałam, a wątek znika?? NB, i powtórzę, uważam dokładnie odwrotnie - że w interesie obywateli należy ustawą dokonać sanacji wydanych już orzeczeń neonów - jeśli nie będzie sanacji to zaraz będziemy mieć sprawy o bigamię, kiedy człowiek po rozwodzie orzeczonym przez neo-sędziego powtórnie się ożeni.
      • dracaria Re: Zaniechania się mszczą 21.01.26, 00:44
        taje napisała:

> należy ustawą dokonać sanacji wydanych już
        > orzeczeń neonów

Publicznie pierwszy raz o "resecie konstytucyjnym" mówił Bosak, czyli faszysta, którym zresztą jest.
        Wszyscy jesteśmy faszystami i Bosakami big_grin
        • taje Re: Zaniechania się mszczą 21.01.26, 00:46
          Wszystko mi jedno, kto i czy czy faszysta, jeśli się zgadzam z danym poglądem to się zgadzam z poglądem.
          • dracaria Re: Zaniechania się mszczą 21.01.26, 00:49
            taje napisała:

> Wszystko mi jedno, kto i czy czy faszysta, jeśli się zgadzam z danym poglądem t
            > o się zgadzam z poglądem.

Wiem. Socjologicznie to po prostu ciekawe, że masz poglądy Bosaka, ale głosujesz na swoje lokalne Kamale Harris.
            • taje Re: Zaniechania się mszczą 21.01.26, 00:53
              Nie mam poglądów Bosaka, cokolwiek to znaczy; równie dobrze można powiedzieć, że on ma w tej kwestii moje poglądy. Ja się kieruję moimi wewnętrznymi przekonaniami, nawet jeśli dzielę je z kimś z przeciwległego krańca spektrum politycznego.
              • boggi_dan Re: Zaniechania się mszczą 21.01.26, 05:57
                2 lata minęło, od kiedy większość sejmową ma koalicja Tuska, a nowelizacji ustawy o KRS zgodnej z Konstytucją jak nie było, tak nie ma.
      • abria Re: Zaniechania się mszczą 21.01.26, 06:34
        nie będzie żadnych spraw o bigamię, takie małżeństwa są nieważne (a także rozliczenie podatkowe robione razem i darowizny itd.)
      • alicia033 Re: Zaniechania się mszczą 21.01.26, 07:28
        taje napisała:

>jeśli nie będzie sanacji to zaraz będziemy mieć sprawy o bigamię, kiedy człowiek po rozwodzie orzeczonym przez neo-sędziego powtórnie się ożeni.
        >

Nie, nie będziemy mieć spraw o bigamię, bo Kowalska, zawierając kolejny ślub działała w usprawiedliwionym błędzie co do prawa.
        Ani nie będzie zwrotu zasądzonych alimentów np. na dzieci, o co kiedyś martwiła się yenna_m.
    • dracaria Re: Zaniechania się mszczą 21.01.26, 00:37
      alicia033 napisała:

> "Neosędzia" to nie sędzia

No chyba że unieważnia frankowy kredyt Żurkowi, to wtedy OK. Tego bronisz, ideowcu na barykadach? big_grin
      • alicia033 Re: Zaniechania się mszczą 21.01.26, 06:20
        dracaria napisała:

>
        > No chyba że unieważnia frankowy kredyt Żurkowi, to wtedy OK. Tego bronisz, ideo
        > wcu na barykadach? big_grin

Cytat, że tego gdzieś bronię albo znowu łżesz, dramatik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka