26.11.02, 13:34
- kabaret z naszego grodu zadomowił się na stałe na arenie kulturalnej
naszego kraju. ciekawe kiedy zobaczymy go TVP 2.
Obserwuj wątek
    • Gość: colo Re: Nie My IP: 195.117.14.* 26.11.02, 14:00
      Z kulturą w naszym grodzie krucho... Ciekawy jestem, czy kiedykolwiek doczekamy
      się w Piotrkowie profesjonalnego teatru. Tylu przecież jest rokrocznie
      absolwentów szkół aktorskich.
    • Gość: colo Re: Nie My IP: 195.117.14.* 26.11.02, 14:50
      A propos kultury. Otóż:

Z nagrodami wróciły z Kłobucka zespoły taneczne Mały i Duży Big Kayk działające
      przy Miejskim Ośrodku Kultury w Piotrkowie. Młodzi tancerze po raz kolejny
      stanęli na podium tym razem jedenastego Jurajskiego Festiwalu Tańca Freestyle.
      Instruktorem i choerografem zespołów jest Tomasz Balcerek. /anste/

Jestem pełen uznania dla mojego ulubionego zespołu tanecznego i dla mojego
      idola Tomka Balcerka.
      • Gość: noname Re: Nie My IP: green.d* / 10.9.60.* 27.11.02, 08:13
        czyżby :-)))
        • Gość: colo Re: Nie My IP: 195.117.14.* 27.11.02, 08:46
          Poważnie! Cieszy mnie każdy sukces przedstawiciela Piotrkowa w jakiejkolwiek
          dziedzinie życia. Z drugiej strony jednak wolałbym cieszyć się z innego rodzaju
          osiągnięć kulturalnych Piotrkowa. A chyba większość osób pamięta, że zespoły
          SCAT i Big Kayk to oczko w głowie poprzedniego Zarządu Miasta i w ich mniemaniu
          chyba nasz najlepszy towar eksportowy.
          • Gość: noname Re: Nie My IP: green.d* / 10.9.60.* 27.11.02, 09:16
            Sukcesami może się pochwalić również zespół działający przy klubie Jaskółczyn w
            PSM. Ostatnio też coś zdobyli, ale nie pomnę gdzie i co.
            • Gość: colo Re: Nie My IP: 195.117.14.* 27.11.02, 09:47
              Wiesz co Noname? Mnie marzy się w Piotrkowie teatr na przyzwoitym poziomie. W
              kraju odbywaja się liczne festiwale teatrów i gdyby piotrkowski teatr zdobył
              tam jakąś nagrodę, byłby to prawdziwy powód do dumy. A tak? Nie ma teatru, nie
              ma praktycznie żadnych rozrywek kulturalnych w naszym mieście, dobrze chociaż,
              że Piotrków słynie z symbolicznego centrum świata znajdującego się w budynku
              byłej Europy, a przeniesionego przez bodaj pana Piegzę z dworca w Perpignan.
    • Gość: noname Re: Nie My IP: green.d* / 10.9.60.* 27.11.02, 10:44
      wrócę do pierwszego postu. O jakim kabarecie mówicie ?

Co do teatru. Racja; byłaby to być może promocja miasta, ale jest teatr w
      Kielcach, Częstochowie, bodaj w Radomiu. Czy o tych miastach się mówi z powodu
      istnienia tam teatru. Pamiętam było o Częstochowie, ale z powodu
      kontrowersyjnego przedstawienia. Natomiast patrząc z drugiej strony utrzymanie
      teatru kosztuje, bo sam w aktualnych uwarunkowaniach nie wydoli. Fundusze
      musiałyby pochodzić z kasy miasta, a tu moim zdaniem są ważniejsze wydatki. Z
      kolei jak ktoś jest miłośnikiem teatru bez większych trudności może wybrac się
      do Łodzi.
      Kiedyś był teatr w Piotrkowie Spana, ale spalił się jeszcze przed I Wojną
      Światową, a może jeszcze w latach 90 XIXw - to informacja dla osób spoza
      Piotrkowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka