dominika8 26.04.11, 10:47 Witam, 13.05 wybieram się do Maroka. Jaka jest pogoda, zwłaszcza wieczorami ( głównie chodzi mi o dziecko)? Jak z walutą? jaka waluta? czy brać ze sobą i wymieniać na ich? czy wypłacać z bankmatu? jak z bankomatami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ines Re: Maroko-pytania IP: *.rzeszow.mm.pl 26.04.11, 20:20 Ale jaki rejon? Jeśli Agadir to wieczory i poranki wymagają cienkiego sweterka rankiem i wieczorem nawet w lipcu. Marokańskiej waluty nie kupisz w Polsce, musisz wymienić na miejscu dolary lub euro. W turystycznych miejscowościach możesz płacić właśnie w euro lub dolarach np. za droższe zakupy, w miejscach mniej obleganych przez turystów potrzebne są marokańskie dirhamy. Z bankomatu nie korzystałam. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: Maroko-pytania 27.04.11, 05:37 dziękuję za odpowiedź:) tak, do Agadiru. Myslałam, żeby wziąć trochę euro, a resztę wypłacać z bankomatu. Czy na targu moge płacić w euro, np przy zakupie pamiątek? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Maroko-pytania 27.04.11, 07:58 dominika8 napisała: > Czy na targu moge płacić w euro, np przy zakupie pamiątek? Możesz, ale bardziej opłaca się mieć dirhamy. IMHO wszędzie opłaca się mieć miejscową walutę. Przestrzegam przed wymianą waluty w walutomatach, ponieważ operują tylko banknotami i w efekcie zachowują dla siebie końcówkę, którą powinny wypłacić w bilonie. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: Maroko-pytania 27.04.11, 08:02 czyli wziąć euro i na miejscu część wymienić na dirhamy? gdzie? w kantorach? bankach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Maroko-pytania IP: 212.126.10.* 27.04.11, 09:22 i w kantorach i bankach nie ma problemu. Potwierdzam ze na ranki i wieczory zalecany sweter. Od oceanu potrafi nieźle wiać. Odpowiedz Link Zgłoś