Gość: T.M. IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.12, 08:11 Czy ktoś zna to biuro lub korzystał z ich usług. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wika Re: Exim Tours IP: *.elblag.vectranet.pl 22.07.12, 14:30 Korzystałam dwa razy z Eximu(egipt), nie było żadnych problemow. Byłam tez z Oasisem i summerelse i tez było wszystko ok. Myśle że to wszystko zależy od sczęścia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.M. Re: Exim Tours IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.12, 18:30 Po tym wszystkim co się teraz dzieje z biurami podróży, to zgadzam się z tym że trzeba mieć dużo szczęścia ażeby nie utopić własnych pieniędzy i nie zmarnować wcześniej zaplanowanego urlopu. Myślę że biura podróży zwłaszcza te prawdziwe, opamiętają się i nie będą robić swoich klientów w trąbę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tynuta Re: Exim Tours IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.12, 15:37 Ja byłam w 2010 roku w Egipcie i bardzo miło wspominam... Chciałam na wrzesień coś u nich wybrać ale mam opory... Szczególnie ze względu na ubezpieczenie do końca sierpnia w momencie kiedy Itaka chwali się już ubezpieczeniem 2013... Już nie wiem co o nich myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
jakanu Re: Exim Tours 01.08.12, 15:50 Też wyjeżdżałem z nimi. Wszystko bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: war Re: Exim Tours IP: *.home.aster.pl 09.08.12, 18:06 Od wczoraj mają je przedłużone Odpowiedz Link Zgłoś
katowice.23 Re: Exim Tours 01.08.12, 21:18 Lista biur podrózy w rankingu , Itaka na plusie , ecco na minusie Itaka jest najlepiej ocenianym w Internecie biurem podróży. Internauci mówią o niej dużo i w większości dobrze. Jeszcze więcej mówią o Ecco Holiday, ale w tym wypadku przeważają opinie negatywne Najlepiej ocenianym biurem podróży w Internecie, jeśli brać pod uwagę liczbę pozytywnych komentarzy, jest Itaka (498 pozytywnych wypowiedzi). Tuż za nią, na drugim miejscu, znalazło się Rainbow Tours (207). Kolejne dwa miejsca zajęły biura: Almatur (177) oraz Neckermann (115). www.rp.pl/artykul/706099,921092-Internauci--o-Itace-dobrze--o-Ecco---zle.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: War Re: Exim Tours IP: *.home.aster.pl 09.08.12, 18:08 A czytałeś co za jełop pisał ten artykuł??? Dyrektor finansowy Triady hahahahaha Faktycznie jest wiarygodny, biorąc pod uwagę że najlepiej w nim wypadła Itaka, strategiczny partner Rzepy hahaha. Lemingi... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Exim Tours 01.08.12, 22:54 Byłam z nimi w styczniu w Egipcie. Biuro nie raczyło mnie poinformować, że na terenie hotelu di którego jadę trwają prace remontowe (gruntowny remont dużego basenu) Efekt był taki, że wykupiłam wycieczkę w wersji all, w 5* hotelu a zostałam wysłana na ..... PLAC BUDOWY! :/ biuro twierdzi, że nie ma sobie nic do zarzucenia. od lutego próbowałam wynegocjować reklamacje. żadnej próby polubownego załatwienia sprawy w lipcu złożyłam pozew do sądu. pierwszy i ostatni raz korzystałam z usług tego biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Exim Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 21:51 Jest już nowa gwarancja ubezpieczeniowa na sezon 2012/2013!!! Miło nam poinformować Państwa, że Biuro Podróży Exim S.A. od 7 sierpnia 2012 r. posiada nową gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europaische Reiseversicherung AG, której beneficjentem jest Marszałek Województwa Mazowieckiego. Okres ważności gwarancji obowiązuje od 31 sierpnia 2012 r. do 30 sierpnia 2013 r. Gwarancja ubezpieczeniowa obejmuje: - pokrycie kosztów powrotu Klientów do kraju w przypadku, gdy Organizator nie jest w stanie tego zapewnić - pokrycie zwrotu wpłat wniesionych przez klientów za imprezę turystyczną, w przypadku gdy impreza turystyczna nie zostanie zrealizowana z winy Organizatora - pokrycie zwrotu części wpłat wniesionych przez klientów za imprezę turystyczną, odpowiadającą części imprezy, która nie zostanie zrealizowana, z przyczyn leżących po stronie Organizatora Biuro Podróży Exim Tours Polska z dniem 17 lipca 2012 r. dołączyło do struktur grupy Exim Holding S.A., która jest wiodącym touroperatorem w Europie Środkowej, w związku z tym przedstawiamy Państwu aktualne polisy ubezpieczeniowe obowiązujące poszczególnych państwach członkowskich: www.eximtours.pl/index.php?pid=1319&pointmoduleid=8136 Gwarancja od 31.08.2012 do 30.08.2013 kwota 10 000 000 zł. Wystawiona 07.08.2012r www.eximtours.pl//cms/images/upload/Polisa_ubezpieczeniowa_31.08.2012.pdf Czyli ubezpieczyciel po tylu upadkach dosyć dobrze zweryfikował firmę. Na razie dwie firmy na rynku pochwaliły się nowymi gwarancjami NOWA ITAKA Sp. z o.o. i EXIM S.A. Jeśli miałbym się wybierać we wrześniu na wakacje to wykupiłbym 1 września wakacje z Exim S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: Exim Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 13:32 Nowe polisy maja: 1/ ITAKA - ok 150. 000.000 zł 2/SunFun - ok. 25 .000.000 zł 3/Exim - 10.000.000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neovol Re: Exim Tours IP: *.atman.pl 09.08.12, 14:20 Nie wiem czym Exim się chwali bo moim zdaniem ta gwarancja jest niska w porównaniu do Sun Fun i zapewne Wezyra, którzy chyba mają podobną ilość klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
rembridge Daj znać pomogę 09.08.12, 23:36 Miałem 2 lata temu "przejścia " z nimi i mi się udało Odpowiedz Link Zgłoś
b-w-w Re: Exim Tours 09.08.12, 14:16 bylismy z nimi w tym roku...na poczatku lipca wszystko w porzadku bylo, zadnych problemow ....ale kto teraz przewidzi...... ;) Odpowiedz Link Zgłoś