Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zarobki u producentów AGD

IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.08, 12:17
    Jak płacą polskie spółki córki znanych producentów AGD? Mam na myśli zarobki
    pracowników umysłowych średniego szczebla np. product manager, analityk
    finansowy, pracownik controllingu, księgowy (nie główny), specjalista ds.
    logistyki, handlowiec itp.
    Czy można liczyć na starcie na ok. 2,5-3 tys. zł netto?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lizak Re: Zarobki u producentów AGD IP: *.acn.waw.pl 19.06.08, 14:48
        Też jestem ciekawy. Wiecie coś o firmach Electrolux, Siemens, Bosch, Gorenje,
        Indesit itd.
        • Gość: oli Re: Zarobki u producentów AGD IP: *.e-wro.net.pl 20.06.08, 21:59
          w LG dostaniesz z 2100 brutto plus nadgodziny
          • Gość: bies Re: Zarobki u producentów AGD IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.08, 12:06
            2.100 brutto na ww. stanowiskach? Żarty jakieś?
            Chyba uległem propagandzie GW i uwierzyłem w ten astronomiczny wzrost zarobków w
            naszym kraju. Za takie pieniądze wolałbym być cieciem na budowie. Przynajmniej
            nie zabiera ze sobą pracy i stresów do domu.
            W innych firmach też "tak dobrze" płacą?
            • Gość: m Re: Zarobki u producentów AGD IP: *.e-wro.net.pl 21.06.08, 12:59
              w lg 2100 zł ale netto na takich stanowiskach.

Bez przesady, 1300zł netto czyli ok.2000zł brutto ma pracownik na
              lini (bez wykształcenia, same chęci do pracy wystarczą).
              • Gość: bies Re: Zarobki u producentów AGD IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.08, 09:55
                I tak bardzo cieniutko. Liczyłem na starcie na min. 2,5-3 tys. zł. Chyba zacznę
                handlować pietruszką. Pieniądze podobne, nie trzeba się dokształcać, denerwować
                itd.
                Marność nad marnościami.
                2,5 tys zł netto ma na starcie mój znajomy, który jest kierowcą i rozwozi
                klientom sklepu towar. Praca 8 h i na luzie do domu.
                Czas zakopać dyplomy i zmienić zawód.
                • Gość: pawel Re: Zarobki u producentów AGD IP: *.domainunused.net 24.06.08, 13:45
                  ani cieć na budowie, ani sprzedawca pietruszki nie zarobi więcej niż 1500 zł.
                  A rozwożenie towaru po sklepach nigdy nie jest sztywne czasowo, 8h i do domu to
                  masz w biurze, kierowca to najbardziej nienormowany czasowo zawód świata.
                  masz jakieś dziwne spostrzeżenia.
                  • Gość: bies Re: Zarobki u producentów AGD IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 15:20
                    Gość portalu: pawel napisał(a):

> ani cieć na budowie, ani sprzedawca pietruszki nie zarobi więcej niż 1500 zł.
                    1500 zł netto to właśnie ok. 2100 zł brutto. Cieć może więcej nie zarobi, ale
                    sprzedawca zielska owszem. Nie jest to spostrzeżenie, ale znany mi fakt.
                    > A rozwożenie towaru po sklepach nigdy nie jest sztywne czasowo, 8h i do domu
                    to masz w biurze, kierowca to najbardziej nienormowany czasowo zawód świata.
                    Nie jest to spostrzeżenie, ale kolejny znany mi fakt. W biurach od dawna nie
                    pracuje się 8 h. Kierowcy z reguły również pracują znacznie dłużej, ale np. mój
                    znajomy nie.
      • Gość: trochę wiem Re: Zarobki u producentów AGD IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.06.08, 14:21
        1300 netto pracownik produkcji
        1300 netto recepcjonistka, administrator danych, asystentka (studentka)
        2400 netto - asystent w dziale finansowym (rok doswiadczenia)
        wiecej nie wiem

Pozdrawiam

• sutekh1 Re: Zarobki u producentów AGD 23.06.08, 16:25
          same chęci do pracy nie wystarczą, trzeba mieć w mentalność wpisaną
          dyspozycję na bycie robotomurzynem!
      • korkix78 A planisci produkcji i zwiazane z lancuchem dostaw 23.06.08, 18:16
        Tzn stanowiska zwiazane z lancuchem dostaw, ale nie managerskie?

Tez w sumie naprawde chcialbym wiedziec.
        Ma ktos jakies wiarygodne dane?
        • Gość: logistyk Re: A planisci produkcji i zwiazane z lancuchem d IP: *.e-wro.net.pl 24.06.08, 11:00
          w LG bez doświadczenia ok. 2300 netto
          z doświadczeniem (2 lata) ok. 2700 netto.
          W innych fabrykach koło Wrocka podobnie, a zazwyczaj więcej o ok.
          10%. Duże fabryki dodatkowo-opieka medyczna, talony dla dzieci,
          siłownie, baseny itp.
          średnio - start 2500 netto.
          • korkix78 Re: A planisci produkcji i zwiazane z lancuchem d 24.06.08, 18:19
            Dzieki serdeczne.

A jesli mowisz o konkretnym przypadku (np o sobie, ale niekoniecznie) to moglbys
            jeszcze rzucic z grubsza zakresem obowiazkow?
            Tak mniej wiecej, jaki system, ile SKU's itp.

Dzieki z gory

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka