Dodaj do ulubionych

Suzuki Kizashi | ceny

IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.10, 15:35
Świetnie się prezentuje.
I pomyśleć, że to dopiero pierwszy taki samochód Suzuki w tym segmencie.
Ciekawe czy uda mu się coś zawojować w tym segmencie na rynku rządzonym przez niemiecką monotonię.
Trzymam kciuki za ten pierwszy model jak i przyszłe.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.acn.waw.pl 25.10.10, 15:56
      jaki uniwersalny dywan z ikea można zmieścić!
      i jaki piękny jak passat! a wszystko to za tylko ponad 100tys
      każdego stać i jaki prestiż marki!!!
    • Gość: ble Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.galt.com.pl 25.10.10, 16:07
      Syfuki Syfzaszi - ?????? ! ! !
    • Gość: Yaa Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.warszawa.mm.pl 25.10.10, 17:01
      Dramat polega na tym, że Kizashi ma do zaoferowania tylko topową wersję. Przydałyby się mniejsze silniki, ale skąd je wziąć? Ze Swifta? 1.2? Więc sprzedaż będzie pewnie śladowa.
    • Gość: eaxene Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.147.174.160.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.10.10, 17:11
      Jakoś wygląd do mnie nie przemawia, nie żeby brzydki był... ale jakoś niezbyt porywający. Ale gdyby "fajnie" jeździł to nie będzie to zły samochód- w końcu nie każde auto musi się wyróżniać superagresywną stylistyką z pierdzyliardem przetłoczeń na masce. A cena- cóż niezgorszy silnik, naprawdę dobre wyposażenie więc to musi kosztować.
      Btw. jeszcze co do silnika- jako zwolennik silników bez doładowania, podoba mi się jego brak ;)
    • Gość: wiera Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.10, 17:40
      Obowiązująca szybkość w terenie zabudowanym do 50km/h. Obowiązująca szybkość na drogach ekspresowych do 90-110 km/h. Obowiązująca szybkość na autostradzie do 130km/h. Więc .....dla kierowcy z normalną mózgo-psychiką wywalenie takiej forsy na ten motor będzie idiotyzmem. A ci co kupią przyklejają sobie do tyłka "nieoznakowanego ogona".
    • Gość: zwierz w portkach Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 18:00
      Obowiązująca szybkość w terenie zabudowanym do 50km/h. Obowiązująca szybkość na drogach ekspresowych do 90-110 km/h. Obowiązująca szybkość na autostradzie do 130km/h. Więc .....dla kierowcy z normalną mózgo-psychiką wywalenie takiej forsy na ten motor będzie idiotyzmem. A ci co kupią przyklejają sobie do tyłka "nieoznakowanego ogona".

He?

Ogona to ja mam w portkach - a właściwie to nawet zwierza... 200 km/h to zupełnie rozsądna prędkość na autostradzie.

130 km/h to prędkość w sam raz dla małych cipek więc rozumię twój punkt (a może szparkę?) widzenia wiero, ale 200 km/h na prawdziwym mężczyźnie wrażenia nie robi. Radzę poszukać męża co ma zwierza a nie tylko 90 mm - 110 mm siusiuka...
    • Gość: Gosc Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 18:01
      "Dlaczego tak drogo?"

Bo na Wiejskiej uważają, że takie Suzuki z silnikiem 2.4 to wielki luksus, a A5 2.0TFSI, czy 520d, to żaden luksus, tylko jakiś niemiecki badziew dla plebsu... Wierzą w to aż tak bardzo, że nawet ostatnio nasz liberalny rząd podwyższył akcyzę z 13% do 18%...

Gdyby Kizashi miało taką samą akcyzę jak konkurenci z silnikami poniżej 2.0, to w pierwszej wersji kosztowałoby ok 100tys. zł - czyli całkiem niewiele, jak za 7.8 do 100km/h, ksenony, 18' felgi, itp.
    • Gość: mopsik Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.raciborz.vectranet.pl 25.10.10, 20:01
      Podobno miał być poważną konkurencją dla Passata, ale nie przy takiej cenie. Przecież za taką cenę można mieć Passata dwulitrowego w dieslu w najbogatszej wersji wyposażenia i do tego z napędem na cztery koła
    • Gość: m Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.10, 20:51
      Co tam jakieś Kozaszi

W moim Polo i tak nikt mnie nie dogoni. Adijoss !!!!!
      www.youtube.com/watch?v=aOk7dU1Irhs
    • Gość: hrabia Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 21:25
      Co tam jakieś Kozaszi

W moim Polo i tak nikt mnie nie dogoni. Adijoss !!!!!
      www.youtube.com/watch?v=aOk7dU1Irhs

Naucz się kmiocie wklejać aktywne linki.
    • Gość: tom Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.150.139.15.internetia.net.pl 25.10.10, 22:38
      Gość (co wyłożył sprawę akcyzy):
      Brawo ! Ja też zawsze pisze o akcyzie na tym forum, już właściwie dyżurnie, ale tym razem Ty byłeś szybszy. :-) W Polsce jest pojebana akcyza, podatek od luksusu na auta w normalnych krajach nieznany. A wrażenie jest, jakby, poza garstką ludzi, nikt nie zdawał sobie sprawy z jej istnienia i jej fatalnego wpływu na rynek samochodów.
    • Gość: Piotrek Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: 178.73.63.* 25.10.10, 23:49
      Bez DIESLA nie ma szans na europejskich rynkach....
    • Gość: 24bitblaster Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.dyn.optonline.net 26.10.10, 03:30
      Jezdzilem nim w wersji CVT i 4x4... tego lata w USA- Mohigen Lake Car Dealer VW i Suzuki...
      1. Ciasny w srodku z tylu tylko na 4 osoby
      2. Przekladnia CVT najpierw "wyje" przy gwaltownym przyspieszaniu- dopiero pozniej auto nabiera predkosci ( nie jest to jakos drastycznie ale jest)
      3. Po kretych i waskich drogach lokalnych prowadzi sie bardzo stabilnie
      4. W USA cena topowej wersji to cos ok. $21K
      5. W tej cenie mozna spokojnie kupic wieksze, bardziej "luksusowe" autko a Suzuki dopiero stawia pierwsze kroki w tej klasie....
    • Gość: Pat Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 10:19
      Tym śmieciem za ponad 100 tyś podnieca się redaktorek G... tj. redaktor Bałkan... posada w TVN Turbo czeka nadal
    • Gość: ratownik medyczny Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 10:35
      @zwierz w portkach. "Ogona to ja mam w portkach - a właściwie to nawet zwierza". W moim życiu zawodowym ponad 100 razy wyciągałem z wraków nieprzytomnych "chłopaczków" w różnym wieku i kładłem ich na noszach karetki. Potem w Szpitalnym Oddziale Ratunkowym rozcinałem nożyczkami ich gacie, bo przecież sami nie potrafili tego zrobić, aby poprzez ich "zwierza" zacewnikować pęcherz moczowy, co jest medycznym postępowaniem typowym w takich stanach. Ten "nawet zwierz" niczego, co ty masz-nie masz nie przypominał. A rozmiar noszony przez tych "chłopaczków" spodenek to najwyżej "L" . Zawsze, gdy widziałem na stole medycznym takich "chłopaczków" kojarzyło mi się to z "bohaterskimi" postami na portalach internetowych osób tobie podobnych, które piszą "200 km/h na prawdziwym mężczyźnie wrażenia nie robi. Radzę poszukać męża co ma zwierza a nie tylko 90 mm - 110 mm siusiuka...". Wielu "bohaterów-chłopaczków" kilkadziesiąt minut po rozpoczęciu ich ratowania - po prostu odeszło na zawsze. Wielu z nich, jak się okazało winowajców, zabrało ze sobą niewinnych ludzi z drogi. Wielu z nich-winowajców, przez pozostałe lata życia na owego "Ogona to ja mam w portkach - a właściwie to nawet zwierza" mogą sobie tylko popatrzeć , jak na niepotrzebny narząd. A na "małą cipkę a może szparkę?" będą mogli sobie tylko popatrzeć jeśli ktoś usłużny podniesie do ich oczu świerszczyka. Wielu takich szybkich i wściekłych, jak ty już nigdy "małej cipki a może szparki" nie zobaczy bo tracą wzrok i opuszczają ich dziewczyny lub żony odchodząc do innych "chłopaczków.
    • Gość: Ambitny Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 10:42
      Jezdzilem tym Kizaszem z CVT - jakis dramat. Jezeli brac, to tylko z manualem...
      --------------------
      Zobacz profil F1 2010 - Gra na Facebooku. Najświeższe informacje o F1 2010 - symulacji Formuły 1 firmy Codemasters.
      www.facebook.com/pages/F1-2010-Gra/149181418444071?ref=sgm
    • Gość: Kaka Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.static.tkt-net.pl 27.10.10, 09:13
      @ratownik.. jeśli coś tam jeszcze kołacze, jakiś ułamek iq w tym łebku zwierza, to musiałeś do niego dotrzeć tymi słowami, dzieki za ten dodatkowy trud
    • Gość: Yaa Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.warszawa.mm.pl 27.10.10, 09:53
      @ratownik i inni
      warto dodać, że większość owych "mających zwierza w spodniach" jeździ "furami" od lekarza z Niemiec co to tylko do kościoła w niedzielę jeździł. De facto są to ostro tłuczone złomy. W razie wypadku zapewniają one słabszą ochronę niż dobrze utrzymany Matiz (niesprawne poduszki, nieprofesjonalne spawanie elementów nośnych konstrukcji, zrywające się pasy bezpieczeństwa zamocowane na "glutapren").

Nie mówię o "m", który swoje Polo wystawia tylko w sobotę z garażu do umycia. On nikomu krzywdy nie zrobi.
    • Gość: jaca Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 15:45
      Kupiłem to autko w wersji ze skrzynią manualną. Proponuję przed napisaniem czegokolwiek najpierw go zobaczyć i przejechać się tym samochodem. Moje wrażenia były takie, że żal wysiadać. Cena jest niewysoka w stosunku do standardu, w dodatku zawyżana przez pojemność silnika/akcyzę. Nic nie mam przeciwko innym markom, prestiż powoduję większe zainteresowanie tych, co kradną, więc nie jestem pewien, czy to minus brak prestiżu. W powyższych komentarzach znalazłem opinię że Passat z napędem na cztery koła i z najbogatszym wyposażeniem kosztuje tyle samo, w dodatku diesel (dla mnie to nie zaleta, nie przeliczam kilometrów na złotówki, bo wtedy brakuje przyjemności z jazdy) - proszę o namiary tego salonu, bo potrzebuję auto dla żony. Poza tym jeżeli nawet cena ta sama, to dlaczego akurat Passat (solidne auto, ale jakie zainteresowanie złodziei).
    • Gość: ja. Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.escom.net.pl 30.04.11, 17:43
      Jak dla mnie ZwierzWPortkach może się zabić ile razy chce (interesujące) byle nie zabijał innych. Niestety: debile najczęściej zabijają innych, a sami żyją dalej i nawet żadna refleksja nie marszczy im czoła, bo zajmują się marszczeniem sobie interesu.
    • Gość: własciciel Suzuki Re: Suzuki Kizashi | ceny IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.11, 23:45
      dla najlepsze suzuki to suzuki alto - naprawisz byle czym , a pojedzei na benzynie do kosiarek !!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka