trypel 29.09.24, 14:20 Most Marszowicki Otwarty od 5 dni. Wciąż zamkniety wg google A potem naiwniacy nadrabiają kilometry wierzac w zalane drogi i nieczynne mosty Dobrze ze ja jestem niewierzacy i wole sam sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dodekanezowiec Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 14:29 A kojarzysz taki łącznik (ul. Narutowicza) między Graniczną a Muchomorem Wielkim (np. tam gdzie szpital kowidowy był)? Jest z kilka lat, przez pierwsze ze 2 lata, google w ogóle olewała chociaż pozwalał ominąć korki przy Factory (Fashion Outlet). Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 14:34 Tak :) jezdzilem tamtędy do serwisu Amerykanów żeby omijać outlet. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 14:36 Tubylcy nie potrzebowali Google aby być zorientowani. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 14:41 Ale już takie tambylec dostawał błędne wskazówki I jak widać na printscreenie dalej dostaje bo tam pokazują że odbywa mosty są nieczynne i jedzie się bez sensu kilkanaście km. I teraz jak się wydarzy korek na AOW to wszystkie tambylce pojadą bez sensu żeby trafić najszybciej na Dk94 Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 15:26 Bo Google szacuje natezenie ruchu po ilosci znajdujacych sie tam telefonow komorkowych. Poniewaz wedlug Google most jest zamkniety wiec nikt tamtedy nie jezdzi a skoro nikt nie jezdzi to Google mysli ze most jest zamkniety i kolko sie zamyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 16:08 Chyba inaczej - tak robi waze. A ponieważ tam jest ruch normalny to waze podaję że most otwarty Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 16:26 To mi przypomnialo (te zamkniete kolko) historie z poczatkow Polskiego Radia. Circa 1925 radiostacja w Krakowie zaczela nadawac w poludnie dokladny czas. Sygnal nadawali jak widoczny przez okno z oddalonego obserwatorium sygnalista zaczynal machac choragwia. Jednej zimy sygnalisty nie bylo widac przez mgly i zamiecie przez cztery tygodnie. Ale radio sygnal nadawalo wedlug zegara z wystawy zegarmistrza przed ktorym byla tabliczka Ten zegar pokazuje precyzyjnie dokladny czas. W koncu ktos z radia zapytal zegarmistrza Skad pan ma dokladny czas? Jakto skad odpowiedzial. Z radia! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba_rozroba Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 18:00 Raczej ten dowcip z Indianami, którzy już trzeci rok chrust na opał zbierają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 19:41 Pierwsze nosili ten chrust a potem wodzowi jajka na oczy musieli położyć. Jak zaniemógł. Od noszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba_rozroba Re: Wiarygodność google.maps 30.09.24, 08:31 trypel napisał: > Pierwsze nosili ten chrust a potem wodzowi jajka na oczy musieli położyć. > Jak zaniemógł. > Od noszenia. Ale nie wyzdrowiał dlatego, że tylko do pępka dociągnęli 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 16:09 W 2021 Google mapa usunęła miliony fałszywych informacji..www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.politykabezpieczenstwa.pl/pl/a/mapy-google-jakie-informacje-usuwa-google&ved=2ahUKEwi7utnaqeiIAxVBSvEDHdHhARkQFnoECBkQBQ&usg=AOvVaw1QCCb427Sq0Jx0aYeoiKll Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 16:24 To bardzo dziwne Ostatnio byla zamknieta droga z Garmisch-Partenkirchen do Ehrwald w Austrii, odblokowali ja wczoraj o 17 W mapach google byla juz wczoraj wieczorem otwarta Blyskawicznie wprowadzono zmiane Ja nie narzekam na mapy google w DE i Austrii, dzialaja bez zarzutu Nie wiem, kto decyduje o aktualizacji map w PL, tu jest pies pogrzebany, zapewne jacys kolesie z polskiego oddzialu google Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 17:06 A to ludzie robią? Nie jakiś algorytm? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 17:19 Algorytm tego nie robi Ludzie z google zaznaczaja recznie otwarcie drogi czy zamkniecie i tez dokonuja zmian na mapie... Jak otwarto tunel Oberau na polnoc od Garmisch-Partenkirchen, to przez kilka dni mapy google pokazywaly, ze otwartego tunelu nadal nie ma... Informowano o tym w mediach........ Trzeba bylo dokladnie wyznaczyc na mapach google jego trase i potem sie pojawil.... Google sie tlumaczylo, ze wszystko wprowadzali recznie na mapie... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Wiarygodność google.maps 29.09.24, 17:32 W każdym razie najechałem na obydwa mosty i zaznaczyłem komentarz że są otwarte. Nie chcę mi się wierzyć że od paru dni nikt tego nie zgłosił ale zobaczymy. I niby i waze i google maps to ta sama firma a różne informacje Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Wiarygodność google.maps 30.09.24, 07:33 Kiedyś się jeździło wedle atlasu samochodowego i było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Wiarygodność google.maps 30.09.24, 07:44 A kto komu broni jeździć i korzystać z atlasu samochodowego? Są fani bimbru i fani dobrej wódki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś