trebor-adur 24.02.05, 21:40 ['] Zapalmy swieczke. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: Zmarł Jan Konieczny 24.02.05, 22:13 Wyrazy współczucia. A kto to był? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Zmarł Jan Konieczny 24.02.05, 22:18 Już wiem.Wpisalem w google i wyszło,że radny z Rudy. Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: Zmarł Jan Konieczny 25.02.05, 10:14 Pan Jan Konieczny był człowiekiem niezwykle uczciwym, nie poddawał się naciskom. Był osobą rzetelną i pracowitą. Był inicjatorem wielu działań i szkoda, że zaczynamy doceniać człowieka wtedy, kiedy już go nie ma wśród Nas. Ostatni raz widziałem się z Panem Jankiem kilka dni temu, byliśmy razem w poniedziałek na szkoleniu w Katowicach. Martwił się wtedy brakiem remontu Parku Kozioła, przygotowywał w tej sprawie wystąpienie. Mówił także o zbliżającym się konkursie orkiestr dętych Jego ukochanego zadania. Miał wiele planów. Niestety. Będzie Go brakowało, nie tylko w Tej Radzie ale także w Dzielnicy i w Mieście. [] zapalam świeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Zmarł Jan Konieczny 25.02.05, 10:21 Ta wiadomość spadła na nas jak przysłowiowy grom z jasnego nieba.Akurat mielismy posiedzenie Komisji Oświaty.Do teraz nie mogę w to uwierzyć,ze Janka już pomiędzy nami nie ma!Jeszcze w poniedziałek jechaliśmy razem samochodem nową autostradą do Katowic na szkolenie w zakresie działalności Komisji Rewizyjnej omawiajać po drodze szereg spraw samorządowych tych byłych,bieżacych i takich na przyszłość. Jako radnego oceniałem go wysoko twierdząc,ze to był najlepszy samorządowiec na tej funkcji.On moim zdaniem urodził sie do tego by być radnym.Był zawsze i wszędzie tam gdzie ludzie go potrzebowali.Aż do bólu przejmował się sprawami naszego Ślaska,naszego miasta a przede wszystkim dzielnicy Ruda( chociaż nie tylko tej dzielnicy).Zabytki,przystanki,chodniki,parki,kanalizacja,oświetlenie ulic,puszcza Kokotek i cały szereg innych inicjatyw z jego strony- to był Jan KONIECZNY! To z jego inicjatywy w poprzedniej kadencji zapoczątkowano Festiwale Orkiestr Dętych im.A.Kozioła.Myślę,ze będą się one dalej toczyć po to by też i jego nam przypominały. Straciliśmu dobrego kolegę ,mieszkańca i człowieka czynu.Razem planowaliśmy start w przyszłych wyborach samorządowych.Została pustka i niepojęty żal! Dlaczego on,dlaczego akurat w tym momencie,dlaczego,dlaczego.....? Cześć Twojej pamięci Janku! Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: Zmarł Jan Konieczny 01.03.05, 15:06 Straszne !! To Pan Janek osobiście wkręcał żarówki pod wiaduktem w Rudzie, to on osobiście stawiał cudnej urody tablicę "700 lat Rudy". Ciemno będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Zmarł Jan Konieczny 23.02.06, 08:25 Rok niy z nami jego dusza Tako wspomnieć teroz musza. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Zmarł Jan Konieczny 20.02.07, 17:59 Rajce z Rudy zaś wspomnymy Chocioz myślom z Niym bydymy. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Zmarł Jan Konieczny 25.02.07, 23:13 Pryndzy świyczka być tu miała Chocioż dzisioj zablyszczała. Odpowiedz Link Zgłoś