saja.gosia 08.02.14, 15:40 Mam w planach wyszyć swój pierwszy Head. Ale najpierw muszę kupić odpowiednie narzędzie, bo nie wyobrażam sobie haftować tak dużego projektu na tamborku trzymanym w ręku. A więc na czym Wy wyszywacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
merignix Re: Na czym wyszywacie Head'y? 08.02.14, 15:45 Ja wyszywam na ramce typu q-snap i trzymam ją w ręce Odpowiedz Link
salcia6 Re: Na czym wyszywacie Head'y? 11.02.14, 11:31 Nie wiem czy to chodzi o o GK ale ja wyszywam na krośnie A krosno z pomącą męza zrobiliśmy sami ,tu, tam podpatrzylismy i się udało Myślę ze na takie gabaryty to krosno najlepsze zalety: nie brudzi się nie mnie się w każdej chwili siadam i wyszywam bez wstępnego rozkładania A na ramce wyszywam małe obrazki Odpowiedz Link
saja.gosia Re: Na czym wyszywacie Head'y? 13.02.14, 12:13 dziękuję za odzew, zaczęłam się zastanawiać nad stojakiem do tamborka..ciut mniej miejsca będzie zajmować niż takie krosno Odpowiedz Link
szmatka-gratka Re: Na czym wyszywacie Head'y? 13.02.14, 16:50 saja.gosia ,każdy wyszywa tak i na tym i w takiej pozycji,jak jest mu wygodnie. Długo się przymierzałam do stojaka i jestem zadowolona. Jednak,jeśli HEAD będzie duży,to rama 76cm,podobno nie utrzyma tkaniny,chyba że kupisz tamborek okrągły o średnicy 30c,m,podwiniesz tkaninę. Myśląć o bardzo dużym jednorazowym GK,myślałam o krośnie,a ponieważ akurat to wybrane się akurat nie nadaje (trzeba pokombinować) do pozyzji w jakiej lubię wyszywać,Pani ze sklepu doradziła mi,że tak też można. Obieważ mam stojak,mam do niego uchyt,krosno do szer.45 cm,narazie takie mi wystarcza,ja polecam. Lecz się zastanów,czy będzie to jednorazowe wielkie dzieło życia,czy masz zamiar wykrzyżykować więcej,to wtedy warto na krosnem sie zastanowić. W obu "wesjach" masz wolne rączki już igiełką na dwie łapki manewrujesz,a nie trzymasz w rękach tamborka.Dla mnie idealna sprawa. forum.gazeta.pl/forum/w,20039,132654648,132654648,Tymborek_a_rama_do_haftu.html Zerknij do watku,pod koniec strony jest kolejny link do innego tematu. Popatrz na linki,na blogi dziewczyn, (Haga -Pasje odnalezione)jak na tamborku i stojaczku radzą sobie z dużym headem/obrazem Odpowiedz Link
szmatka-gratka Re: Na czym wyszywacie Head'y? 14.02.14, 10:49 Wątki: forum.gazeta.pl/forum/w,20039,149428598,,Na_czym_wyszywacie_Head_y_.html?v=2 Autor: saja.gosia forum.gazeta.pl/forum/w,83562,149027454,149027454,Oferuje_krosno.html Autor: gosia.badowska Na jednym forum jest wpis z ofertą sprzedaży krosna,na sąsiednim forum w wątku pytanie na czym haftujecie Haedy. Ukryty link przenosi na ten sam blog - sajowe-hafciarstwo.blogspot.com/ Dodatkowo w linkach odnośnik bezpośredni do reklamy pracy w domu,a w drugim link do kolejnego bloga,ale już klikająć na stronę "o mnie" znowu przechodzi się do powyższej reklamy. O co tu chodzi? Macie wspólny blog? Wygląda mi na to,że raczej nie,więc po co pytanie,skoro sprzedając krosno,chyba ma się jakieś pojęcie,na czym takiego Haeda można wyszyć ? Odpowiedz Link
saja.gosia Re: Na czym wyszywacie Head'y? 17.02.14, 15:38 szmatka-gradka odpisalam Ci w poprzednim Twoim wpisie dlaczego tak a nie inaczej Odpowiedz Link