mag1227 11.01.08, 19:35 Chciałam zapytać jak kupić kredki znikające, jak sie materiał zanurzy w wodzie?? nie znam takich... są dobre?? pozdrawiam mag1227 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emago1 Re: do emago1 11.01.08, 20:03 Używam takich kredek i jestem bardzo zadowolona. Są niebieskie, różowe i białe. Zajrzyj do mojego bloga (adres masz na dole w sygnaturce) i zobacz styczniowe moje wpisy - haftowałam bukiet kwiatów DMC i na aidzie zribilam kratki taką kredką. Kupuję je tutaj: www.haftkrzyzykowy.pl/sklep,1982,,9389002931221,02,,pl-pln,18183,36034.html (w opisie produktu musi być napisane, że ślady kredek znikają po upraniu) kupuję tez tutaj: www.toiowo.sklep.pl/index.php?producent=&cat_id=16&page=2 (w ofercie tego sklepu szukaj informacji, że ołówek, kredka jest wodozmywalna) Kupuje też w zwykłych pasmanteriach - krótkie japońskie kredki niebieskie i różowe po około 3 - 4 zł. Trzeba pamietać, że najpierw wkładamy tkaninę do chłodnej wody, ślady kredek znikają, dopiero potem można wszystko prać w ciepłej, gorącej wodzie. Odpowiedz Link
figaroo Ja się podłącze do pytań do emago:) 11.01.08, 20:46 A napisz mi jeszcze proszę jak grubo rysują te kredki? Chodzi mi o to, że ja kupiłam ostatnio mazak znikający z Madeiry i mi się chyba nie bardzo sprawdził. Chodzi mi o to, że teraz haftuję na płótnie i jakoś ten flamaster mi przeskakiwał po nitkach, czyli było to mało dokładne. Nie wiem czy wystarczająco jasno wyjaśniłam, ale mam nadzieję, że tak. Teraz żeby pokratkować sobie materiał to robię to nitką w formie fastrygi i jest to dokładne, tylko bardzo pracochłonne. Ale wolę tak niż zupełnie goły materiał. I jeszcze jedno pytanko. Gdzie kupuje się taki kwadratowy tamborek i czy są w różnych rozmiarach? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
emago1 Re: Ja się podłącze do pytań do emago:) 11.01.08, 21:16 Kredki (ołówki) zmywalne wodą są dośc miękkie, temperuję je zwykłą temperówką i w zalezności od nacisku pozostawiają ślady różnej grubości. Ja haftuję najczęsciej na aidzie 18 lub 20 - rysuję kratki kredkami lekko dociskając. Kwadratowe tamborki kupiłam tutaj: www.sewandso.co.uk/ran549-0.html Jestem z nich bardzo zadowolona. Mam wszystkie rozmiary, najczęściej używam 23 cm x 23 cm i 28 cm x 28 cm Zamówiłam przez internet, od razu płaci się tam przelewem internetowym. Odpowiedz Link