konwaliowa 02.05.05, 19:34 co wy na to? moja propozycja (a wlasciwie surtout : czwartek (05.05) przed poludniem... czekamy na odzew pozdrowienia (jeszcze nie z gdanska) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaba1 Re: trojmiejskie spotkanko :) 02.05.05, 20:10 Przed południem to ja raczej nie Szkoda. Odpowiedz Link
surtout Re: trojmiejskie spotkanko :) 02.05.05, 22:40 A my właśnie na ciebie liczyłyśmy... z nadzieją... Ja z kolei mam czas do 14... Odpowiedz Link
konwaliowa Re: trojmiejskie spotkanko :) 03.05.05, 11:52 moze uda ci sie cos wykombinowac? liczymy na ciebie Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: trojmiejskie spotkanko :) 03.05.05, 14:44 No niestety, przed południem nie mam z kim dzieciaków zostawić, a zabrać je do gdziekolwiek... Chyba że przyjechałybyście do mnie Bawcie się dobrze Odpowiedz Link
konwaliowa Re: trojmiejskie spotkanko :) 03.05.05, 22:09 wlasnie przed chwila ustalilysmy wiekszoscia glosow ze jednak lepsza bedzie sobota 07.05 ... dokladny czas i miejsce wkrotce... )) Odpowiedz Link
kasiaba1 Nowy termin- sobota!! 04.05.05, 09:44 Podbijam wątek. Dziewczęta, macie jakieś pomysły o której i gdzie?? Odpowiedz Link
galare Re: trojmiejskie spotkanko :) 04.05.05, 10:25 Buu, a ja nie mogę... Ledwie przyszła i już marudzi, prawda? Liczyłam na śliczną pogodę w maju i mam zaplanowane "wyjazdowe" weekendy. W maju mogę tylko w następną sobotę (czternastego), bo w środku tygodnia to tylko po pracy. Udanego spotkania! Odpowiedz Link
onnanohito Re: trojmiejskie spotkanko :) 04.05.05, 12:55 Kasiaba!!! Dzięki za e-maila - ja bardzo chętnie, ale u mnie to niestety niemożliwe tym razem Mam nadzieję, że coś się uda - ja mam do dyspozycji cały weekend Odpowiedz Link
bamboo Re: trojmiejskie spotkanko :) 04.05.05, 21:43 Hej trojmiejskie dziouchy! fakt, ze rzadko bywam, bom robota przywalona... zobacze, jaki termin ustalicie i ewentualnie dolacze, ale... sobota wchodzi w gre... chociaz nie wiem... gosci na wesele musze jeszcze pozapraszac... nie bierzcie mnie teraz pod uwage, ale bede obserwowac, co sie dzieje. pozdrowionka Kasia Odpowiedz Link
asceituna Re: trojmiejskie spotkanko :) 04.05.05, 22:19 a ja bardzo chcetnie czekam tylko na miejsce i godzinke !! tylko blagam nie godziny poranne ..... Odpowiedz Link
surtout Re: trojmiejskie spotkanko :) 05.05.05, 00:43 Właśnie załatwiłam sobie wychodne na sobotę, więc dostosuję się do każdej pory i miejsca. Tylko może tym razem lokal dla palących, plizz... Nie żebym nie wytrzymała tych kilku godzin, ale jakoś tak dobra kawka kojarzy mi się nieodłącznie z niedobrym papieroskiem ;P Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: trojmiejskie spotkanko :) 05.05.05, 09:54 Lokal mogę zaproponować jedynie swój, własny, na końcu świata... A Surtout nie damy kawy i będzie po kłopocie Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: trojmiejskie spotkanko :) 05.05.05, 10:23 surtout napisała: > Kasiaba! Ty @!!! > ;/ Ty Ślimaku?? Nie rozumiem... Odpowiedz Link
surtout Re: trojmiejskie spotkanko :) 05.05.05, 11:23 Khimak! Khimak! Oka ogi... [tłum. Ślimak! Ślimak! Pokaż rogi... - słowo "wystaw" było dla mojego dziecka nie do przejścia] Tak śpiewa mój Mateusz. Odpowiedz Link
onnanohito Re: trojmiejskie spotkanko :) 05.05.05, 12:51 O! widzę że mnie ominęło jakieś spotkanie w miejscu dla niepalących )) a Ty - bambusia - ślub bierzesz, hę???? GRATULACJE dla palących, dla palących czy umawiamy się na mieście? w Sopocie? czy w domu na prace ręczne? Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: trojmiejskie spotkanko :) 05.05.05, 13:14 Noooooooooooooo, zaproponujcie coś!!! bo czas leci Mnie Sopot urządza, tylko nie wiem gdzie, żeby nas nie chcieli wyrzucić i można było pogadać swobodnie (i długo). Odpowiedz Link
surtout Re: trojmiejskie spotkanko :) 05.05.05, 13:16 A co powiedziałybyście na Spatif? Tam jest czynne bodajże od 12, fajna muzyczka, knajpa artystyczna, znajomi barmani, duże stoły do porozkładania betów... I zapalić można i dobre pierogi pożreć... Hę?... Odpowiedz Link
onnanohito Re: trojmiejskie spotkanko :) 05.05.05, 13:23 hehe ... SPATIF ... surtout - dobra jesteś to mi się raczej z wódką kojarzy ))ostatnią upojną noc sobotnią tam właśnie spędziłam )) jestem jak najbardziej ZA!!!!! ale nie wiem, od której jest czynny? ja tam zawsze noca trafiam .... Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: trojmiejskie spotkanko :) 05.05.05, 13:26 Ja jako przyzwoita gospodyni domowa nawet nie wiem gdzie to jest ale Pani Surtout może mi wytłumaczyć jutro... To ustalcie jeszcze godzinkę... Odpowiedz Link
ashaa_i_konwaliowa Re: trojmiejskie spotkanko :) 05.05.05, 13:38 No to gdzie i kiedy? prosimy o dokladne instrukcje, ewentualnie mapke pogladowa...) cobysmy zdazyly na czas dotrzec pozdrowienia juz z Gdanska Odpowiedz Link
surtout Spatif... 05.05.05, 14:26 ... znajduje się przy ulicy Bohaterów Monte Cassino (czyli na Monciaku). Idąc od strony molo (czyli z dołu), mija się fontannę, następnie deptak się zwęża... Po lewej (to ta ręka, na której zazwyczaj nosi się zegarek pierwszy z brzegu budynek - drewniany w stylu sopocko-uzdrowiskowym, z pocz. XX wieku. Na środku budynku znajduje się wejście po stromych schodkach (słynne schody, na których Z. Cybulski i B. Kobiela zasypiali po suto zakrapianych imprezach w Spatifie). Należy wspiąć się po w/w schodkach, a u ich szczytu znajduje się wejście do raju, opatrzone żeliwnymi drzwiami a także przyciskiem dzwonka. Zadzwonić. Jeśli będą łaskawi - otworzą W razie dalszych niejasności, zamieszczę mapkę. Sur (służbowo) PS Zaznaczam, że w razie schodzenia z góry Monciaka, Spatif "znajdywa się" niemal u jego kresu, po stronie prawej. Wygląd budynku - b. zmian. Howgh! Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: Spatif... 05.05.05, 14:36 Nie "przedwojenny", tylko po- www.sopot.net/puby/spatif.htm A jak ktos nie nosi zegarka, to która rączka lewa bo nie trafię. Odpowiedz Link
surtout Re: Spatif... 05.05.05, 15:02 Ale obecny budynek jest repliką oryginalnego, więc architektura (czyt: styl) jest nadal PRZED-wojenny ;P W "starym" Spatifie mogłybyśmy się nie zmieścić... Ale za to atmosfera była... he, he... nieco inna. A może to wyidealizowane wspomnienia z młodości? Odpowiedz Link
surtout Do nienoszącej zegarka 05.05.05, 15:05 Kobieto domowa! Wchodząc do własnego mieszkania, kuchnię masz PO LEWEJ stronie Jasne?!? Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: Do nienoszącej zegarka 05.05.05, 15:10 surtout napisała: > Kobieto domowa! > Wchodząc do własnego mieszkania, kuchnię masz PO LEWEJ stronie > Jasne?!? Ooooooooooo, teraz to rozumiem...chyba. A jakbym przez balkon wlazła ?? hmmmmmmmmmm, tez po lewej... coś tu nie gra. Odpowiedz Link
onnanohito Re: Do nienoszącej zegarka 05.05.05, 15:31 ale, ale - o któej godzinie sie spotykamy? ja nie proponuję, bo mi pasuje każda i jeszcze Surtout - dzwoniłam do Spata - od 15-tej działają Odpowiedz Link
surtout Re: Do nienoszącej zegarka 05.05.05, 15:40 Kasiaba, nie łam się, koleżanki pomogą. Ja wiem, która jest prawa, a lewa to ta druga ;D Onnanohito: To może na 15 się umówimy? Będą mieli miły początek dnia pracy Banda bab z serwetkami, szydełkami i koralikami... Odpowiedz Link
ashaa_i_konwaliowa Re: Do nienoszącej zegarka 05.05.05, 22:54 A my o 15 nie mozemy...((((( nie mozna by tak o 12?? tylko wtedy miejsce chyba trzeba by zmienic://// Odpowiedz Link
surtout Hmmm... 05.05.05, 23:42 Aleście się, cwaniary, fajnie zalogowały To ja już nie mam pomysłu na miejsce. Wy zadecydujcie. Szkoda, że Spatek odpadł, bo tam jest pełen luz... i brzydkie wyrazy na ścianach. Odpowiedz Link
niccole Re: trojmiejskie spotkanko :) 05.05.05, 20:49 cześć dziewczyny. Ale żeście mnie rozochociły tym Sopotem. Uwielbiam to miasto i mam tam rodzinkę. Babciunia mieszka o rzut beretem na deptaczku. A miejsce wybrałyście niebanalne, ostatni raz jak szłam po tych schodach - to fryzjer Kaziemierz /no nie wiem czy się tak właściciel nazywał, czy tylko zakład/ pytał się po stokroć czy oby napewno jestem zdecydowana zostawić tam moje długie lekko kręcone włosy /które na swoje nieszczęście co wykazały lata następne postanowiłam obciąć/. Pozdrawiam Odpowiedz Link
onnanohito Re: trojmiejskie spotkanko :) 05.05.05, 23:48 halo - halo to i lepsza godzina - 12-ta, bo toxicloki nie może o 15-tej nad miejscem pomyślę jutro, teraz już spaaaaać )) Odpowiedz Link
onnanohito Re: No ładnie!! n/t 06.05.05, 12:54 halo, halo - to gdzie to spotkanie? proponuję się spiknąć "pod kościołem" na Monciaku i pójść do pierwszej wolnej knajpy - bo na pewno coś będzie czynne, ale co - to nie wiadomo - jest taka super kawiarenka przy kolejce - pyszne różne kawy tam dają i palić można ale nie pamiętam nazwy ... to co - punkt 12 przed kościołem z 10 minutowym zapasem dla spóźnialskich??? co Wy na to? Odpowiedz Link
kasiaba1 Mam pytanie... 06.05.05, 15:26 ale poważnie- gdzie jest kościół na Monciaku, tak na górze, po lewej patrząc od strony mola?? Odpowiedz Link
toxicloki Re: Mam pytanie... 06.05.05, 15:35 dokladnie Kasiu jak na 12 to bede na pewno do jutra Odpowiedz Link
onnanohito Re: Mam pytanie... 06.05.05, 15:58 no to się cieszę bardzo, kochane dziewczyny -)))) do jutra!!!! M Odpowiedz Link
surtout To ja na pewno się spóźnię... 06.05.05, 20:11 ... bo mam jeszcze do zaliczenia lotnisko po drodze. Będę dzwonić do Toxi, żeby ustalić, gdzie jesteście, ok? Odpowiedz Link
bamboo Re: trojmiejskie spotkanko :) 06.05.05, 22:19 ciekawa jestem, co Wy tam bedziecie robic? rozumiem, że to nie robocze spotkanie.... bawcie się dobrze. Odpowiedz Link
toxicloki Re: trojmiejskie spotkanko :) 06.05.05, 23:13 bamboo -bedziedziemy siedziec i palkac jaka szkoda ze nie ma ciebie i tweojego brata... albo choc jego czastki w postaci jego rekodziel (juz Ty wiesz, o co biega)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
onnanohito Re: trojmiejskie spotkanko :) 07.05.05, 18:20 cześć dziewczyny dzięki za super 5 godzin przy rzece kawy zdjęcia wam wysyłam na e-maile - czekam na wasze pozdrawiam Marta Odpowiedz Link
ashaa_i_konwaliowa Re: trojmiejskie spotkanko :) - do Onnanohito 07.05.05, 20:14 Nam tez bylo bardzo milo dzieki za zdjecia, do nastepnego spotkania!!! Pozdrawiamy Cie - siostry dwie!!! ;PPP Odpowiedz Link
niccole Re: trojmiejskie spotkanko :) 07.05.05, 20:42 hej dziewczyny!!! Było fantastycznie !!! 5 godzin to stanowczo za mało, w takim gronie to i z 5 dni minęłoby piorunem. Dziękuje za zdjęcia - moje wyślę na gazetowego, jak tylko małżonek zrzuci mi je na komputer.Mam nadzieję na kolejne spotkania. Pozdrawiam Was serdecznie. Odpowiedz Link
toxicloki Re: trojmiejskie spotkanko :) 08.05.05, 00:39 to co, nastepne za tydzien? co to jest te 5 godzin?))))))))) Odpowiedz Link