Forum   pstrąg

pstrąg

(62 wyniki)
  • Chciałabym zrobić pstrąga, ale inaczej niż zazwyczaj. Moje wcześniejsze doświadczenia kulinarne to: -pstrąg pieczony z masłem czosnkowym -pstrąg pieczony w folii pod pierzynką chrzanową -pstrąg pieczony w płatkach migdałowych Macie jakieś inne pomysły? Mało jest ciekawych przepisów na pstrąga.
  • Prosze o rade ,jak podać na uroczystą kolacje 12 upieczonych pstrągów. Nie mam pojcia jak to zrobić ,czy usmażyć wcześniej na patelni a potem odgrzać w piekarniku (zastanawiam się czy nie stracą na smaku ) czy jakoś od razu upiec. Może ktoś ma jakiś cudowny sposób ,będę wdzięczna za każdą wskazówke. Pozdrawiam. 9
  • Podsunie ktoś ciekawy przepis na pstrąga w folii lub z grilla? Wg was zrobiony którym sposobem pstrąg jest smaczniejszy? (tylko nie standardowo, np. masło, czosnek i koperek)
  • Prosze o pomoc szanownych forumowiczów :) Mam na grilla przygotowane pstragi, ale okazalo sie, że wlasciciel grilla nie ma metalowych siatek do pieczenia ryb. Ne jestem pewwna, czy uda mi sie je kupić - w czym doradzalibysie alternatywnie upiec rybe? Zawinąć ją w folie, tak jak do piekarnika ale czy wtedy w ogole smak grulla bedzie odczuwany? Boje sie, ze jesli dam je bezposrednio na kratke, to sie rozwalą przy przekładaniu, a na tacke - raczej ugotują niż zgrillują. Doradźcie, ...
  • Pieczone pstrągi z grzybami i prosciutto Składniki 3 łyżki masła 3 łyżki oliwy 6 szklanek drobno pokrojonych grzybów (raczej tych twardawych – pieczarki, shiitake) – około 350g 1.5 szlanki siekanej cebuli 2-3 selery naciowe pokrojone w kostke Garstka posiekanej natki 1.5 łyżeczki suszonego tymianku ~90g drobno pokrojonego prosciutto (szynki wędzonej) 4 całe pstągi (ok. 300 g każdy) – oczyszcone, bez ości – ale nadal CAŁE ryby (najlepiej) – tak, ż...
  • Pstrąg(10)

    Witam Państwa :-) Podczytuję Was tu od pewnego czasu i wykorzystuję Wasze pomysły i doświadczenie. Muszę przyznać, że odkąd Was czytam, podoba mi się pitraszenie, choć gdzie mi tam do Was... No ale do rzeczy... Kupiłam dzisiaj 3 filety z pstrąga i nie wiem co z nimi zrobić. Chicałabym zaskoczyć czymś rodzinę. Potrawa nie powinna być jakaś bardzo skomplikowana, bo nie dam rady, ale i nie ryba po grecku (swoją drogą parę lat temu uważałam rybę po grecku za wyższy stopień wtajemnicz...
  • witam dziś wymysliłam na objad pstraga z ziołami pieczonego w foli w piekarniku. Jak długo powinnam go piec i w jakiej temperaturze? z góry dziekuje za podpowiedzi. pozdrawiam Pasja77
  • pstrąg(5)

    Koleżanka chce podać na weselu pstrąga. Niestety nie bardzo ma pomysł jak i z czym go podać. Rzuciłam w wyszukiwarke, dużo różnych przepisów. Może macie jakiś elegancki i prosty sposób na pstrąga? Może zwyczajnie - masełko, cytryna, sól i pieprz i jakiś ekstra dodatek do tego?
  • j.w.
  • rade , czym nafaszerować, aby po upieczeniu był smaczny.Z góry wielkie dzięki, pozdr.
  • zostało mi sporo pieczonego pstrąga. myślę o jakiejś sałatce, ale wszystkie jakie udało mi się znaleźć są z dodatkiem wędzonego. szkoda mi wyrzucać, a na odgrzewanego nikt nie ma ochoty...
  • chciałam zrobić na obiad płaty pstrąga bez skóry ale nie jak zwykle przyprawione i wysmażone na patelni. prosze o przepisy na coś nowego :)
  • dzis na obiadek bedzie pstrag. prosze o jakies ciekawe sposoby na jego przyrzadzenie. pozdrawiam.
  • sałatka do pstrąga...w foli pieczonego z czoskiem w środku i masełkiem poszukiwana - najlepiej z sałatą lodową w składzie. dzięki za pomysły
  • mam troche wędzonego pstrąga i halibuta (chyba po 200g obu). macie jakies pomysł, co z tego zrobic? moge zjesc tak po prostu same rybki, ale chętnie ugotowałabym cos dobrego, zuzywając owe rybki będę wdzięczna za inspirację..
  • na dno żaroodpornego naczynia starłem na grubych oczkach marchewki. na grubym marchewkowym posłaniu ułozyłem rybę oczyszczoną. pastą posmarowałem ją od środka i z zewnątrz. przepis na paste wymysliłem sam. oto on: kilka suszonych fig, kilka orzechów włoskich, kilka migdałów, trochę miodu, sok z jednej cytryny - zmiksować. na wysmarowaną rybę posypałem znowu marchewkę startą, trochę utartej pietruszki i selera. podlałem wszystko wytrawnym winem białym i obsypałem kawałec...
  • witam, to ma być przysłowiowa kropka nad i... Wiem, ze on uwielbia te ryby, a tu klops - ja nie jestem mistrzynia w kuchni w zakresie ryb. Muszę się przyznac, że kostke rybna umiem usmażyć, ale łososia, ani pstrąga nigdy nie robiłam. POMÓZCIE!!! PROSZĘ!!!! Tak bardzo chcę mu podać te jego ulubione ryby i jeszcze go tym oczarować. Liczę na was... Prosze o szczegółowe informacje, tak łopastologicznie. Na co zwrócic uwagę przy zakupie, jak przygotować, jak przyrządzić, jak podać...
  • Znacie jakieś ciekawe sposoby przyrządzenia pstrąga?
  • Czy ktoś zna przepis na pstrąga, którego jadłam w restauracji i który wyjątkowo mi smakował. Danie nazywało się chyba pstrąg marynowany w białym winie i zielonych jabłkach (albo soku z zielonych jabłek). Wydaje mi się, że pstrąg był najpierw oprószony mąką i usmażony, następnie podzielony wzdłuż kręgosłupa na pół i zamarynowany. Marynata miała łagodny smak białego wina, lekko słodkawy (chyba od jabłek, być może dodano też trochę cukru), w marynacie pływały ziarenka pieprzu i ziela...
  • Witam, znalazłam tu odlotowy przepis na pstrąga w bekonie, tylko nie wiem z jaki dodatkiem go podać i jaką fajną surówkę do tego... czy pasują takie kuleczki z ziemniaków (mrożonka), czy moze coś innego? co do sałatko - surówek to b. fajna jest brokulowo - pieczarkowa ale nie wiem czy to do rybki pasuje...... bardzo bardzo prosze o rady pozdrawiam ania
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?