Dodaj do ulubionych

Program do haftu - czy warto?

03.11.08, 18:45
Hejka.

Znalazłam ostatnio tutaj na forum link do programu do generowania haftu - konkretniej do programu Abakan:

www.abakan.pl
Idą jesienne wieczory, więc chciałam znaleźć jakieś zajęcie. Wymyśliłam że porobię jakieś ozdóbki pod stroik na święta, czy coś w tym rodzaju.

Ten program wydaje mi się ciekawy, bo jest po polsku i ma sporo opcji do ręcznej edycji wzorków a nie tylko przerabiania zdjęć.
Co o nim sądzicie?

Czy może znacie jakieś inne polskie programy? Na darmowe nie liczę, a chciałabym polski bo z angielskim akurat u mnie niezbyt smile. Ja niestety nie znalazłam. W ogóle polskich jakoś niewielki wybór sad
Obserwuj wątek
    • sigga7 Re: Program do haftu - czy warto? 04.11.08, 11:03
      Witam!
      polskim programem jest jeszcze Haft Krzyżykowy 3.0. Tu do pobrania: dominiq.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?84322
      Jest darmowy, więc możesz pobrać i spróbować, czy będzie cię satysfakcjonował, jeśli nie, to możesz spróbować z innymi.
      Miałam ten program na starym komputerze i o ile dobrze pamiętam, to można w nim również samodzielnie tworzyć obrazki.
      Pozdrawiam
      sigga7
      • jola_ep Re: Program do haftu - czy warto? 04.11.08, 14:55
        sigga7 napisała:

> Witam!
        > polskim programem jest jeszcze Haft Krzyżykowy 3.0.

To pierwsza wersja Abakanu.

Jest jeszcze Hafti'x.

Pozdrawiam
        Jola
        • biala_panda Re: Program do haftu - czy warto? 05.11.08, 22:52
          Dzięki za odpowiedź.

Wypróbowałam Haft Krzyżykowy 3.0. Fajnie że jest darmowy.
          Mimo wszystko jednak wprawdzie można w nim ręcznie rysować, jednak z tego co
          wypróbowałam to ten najnowszy Abakan ma jednak dużo więcej fajnych narzędzi -
          np. wstawianie tekstu na wzór.

W tym darmowym właściwie można tylko ręcznie rysować kratka po kratce.
          Chyba że coś przeoczyłam.

W każdym razie jeszcze się zastanowię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka