ewusia_13 11.06.07, 13:52 witam :) tak się zastanawiam czy któraś z was współpracuje z jakimś sklepem bądź galerią i sprzedaje zrobione przez siebie kartki? jeśli tak to jak najlepiej nawiązać taka współpracę? pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia026 Re: czy tylko hobby? 11.06.07, 17:20 dla mnie to tylko hobby, ale myślę , że może kiedyś nawiążę jakąś współpracę :) Odpowiedz Link Zgłoś
fusiaf Re: czy tylko hobby? 13.06.07, 14:43 Kartki robię tylko i (prawie) wyłącznie ;) jako hobby. Zastanawiałam się nad podjęciem współpracy, ale ceny jakie mi zaproponowano nie starczyły by na zakup nowych materiałów. A tak to czasami zrobię coś dla znajowmych na zamówienie. Dzięki temu hobby nadal sprawia mi przyjemność. Pozdrawiam Agnieszka -- Rowery2 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakonwalia Re: czy tylko hobby? 13.06.07, 23:12 wstawiam troche do sklepow na stronach etsy.com i na ebay.com (po tej stronie Wielkiej Wody), ale teraz w lecie jest kiepski ruch w interesie. Ceny dawalam niskie, podobnie jak inni, ale na szczescie papier to dla mnie ulubione hobby, nie musze sie z tego utrzymywac (bo chyba by sie nie dalo). Takie internetowe sklepy zdzieraja za wystawienie i potem procent od ostatecznej ceny, a jeszcze po drodze internetowy "bank" tez sobie conieco skubnie i tak naprawde nie za bardzo sie to oplaca. Ale i tak bede to robic, bo jak sie cos sprzeda, to jest satysfakcja. Jeszcze wieksza, jak kupujacy zostawi mila opinie :) moj sklepik jest tu: www.teapotcreations.etsy.com Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie Re: czy tylko hobby? 16.06.07, 00:30 kasiakonwalia napisała: > moj sklepik jest tu: www.teapotcreations.etsy.com > sliczny jest ten Twoj sklepik! napisz moze cos wiecej jak to dziala czytalam chyba na innym forum conieco i bardzo mnie to zaintrygowalo pozdr rosie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakonwalia Re: czy tylko hobby? 18.06.07, 05:00 zaklada sie konto, do ktorego trzeba "przywiazac" karte kredytowa, bo za wystawienie placi sie 20 centow i musza to jakos sciagnac z czlowieka. Za te 20 centow produkt siedzi w sklepie 4 miesiace, potem mozna go wstawic jeszcze raz, ale ponownie sie placi. Trzeba tez najlepiej miec konto na stronie paypal.com - to taki jakby bank netowy, ktory niestety tez sobie bierze jakis tam drobny procencik od kazdej transakcji. (Etsy tez bierze kilka % od sprzedazy.) I jak sie to juz ma, to mozna jechac z wystawianiem: wstawia sie do pol na stronie opis, materialy, potem sie wybiera do jakiego rodzaju przedmiot nalzy - papier, bizuteria itd. Mozna tez dodac swoje tagi - np. gratulacje, ptaszek itp. Potem sie jeszcze okresla cene przesylki w USA i gdzies indziej, mozna jeszcze zorganizowac swoje przedmioty w kategorie. I juz. Jest to proste, choc troche pracochlonne. Najlepiej miec wiecej niz jedno zdjecie i zeby byly LADNE :). (Zeby sobie ulatwic zmiane rozmiarow i dodawanie ramek, zrobilam sobie w PhotoShopie akcje czyli cos w rodzaju makro, zeby wszystkie kroki robily sie same po nacisnieciu guziczka.) Mozna jeszcze uczestniczyc w forum, oglaszac, ze sie ma cos nowego w sklepie, albo ze jest jakas promocja. To chyba tyle na poczatek :) Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie Re: czy tylko hobby? 23.06.07, 15:26 kasiakonwalia napisała: > zaklada sie konto, do ktorego trzeba "przywiazac" karte kredytowa, bo za > wystawienie placi sie 20 centow i musza to jakos sciagnac z czlowieka. Za te 20 > > centow produkt siedzi w sklepie 4 miesiace, potem mozna go wstawic jeszcze raz, > > ale ponownie sie placi. > Trzeba tez najlepiej miec konto na stronie paypal.com - to taki jakby bank > netowy, ktory niestety tez sobie bierze jakis tam drobny procencik od kazdej > transakcji. (Etsy tez bierze kilka % od sprzedazy.) > I jak sie to juz ma, to mozna jechac z wystawianiem: wstawia sie do pol na > stronie opis, materialy, potem sie wybiera do jakiego rodzaju przedmiot nalzy - > > papier, bizuteria itd. Mozna tez dodac swoje tagi - np. gratulacje, ptaszek itp > . > Potem sie jeszcze okresla cene przesylki w USA i gdzies indziej, mozna jeszcze > zorganizowac swoje przedmioty w kategorie. I juz. > Jest to proste, choc troche pracochlonne. Najlepiej miec wiecej niz jedno > zdjecie i zeby byly LADNE :). (Zeby sobie ulatwic zmiane rozmiarow i dodawanie > ramek, zrobilam sobie w PhotoShopie akcje czyli cos w rodzaju makro, zeby > wszystkie kroki robily sie same po nacisnieciu guziczka.) > Mozna jeszcze uczestniczyc w forum, oglaszac, ze sie ma cos nowego w sklepie, > albo ze jest jakas promocja. > To chyba tyle na poczatek :) dziekuje Ci za szczegolowy opis zastanawiam sie czy cos takiego mialoby racje bytu w Polsce jak sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
rudaa2 Re: czy tylko hobby? 14.06.07, 00:46 W moim wypadku to nie tylko hobby,prowadzę działalność od 2 lat.Sprzedaję moje wyroby(nie tylko kartki) poprzez własny sklep internetowy,a także w galeriach internetowych i w sklepach w realu w różnych miastach.Nie potrafię Ci doradzić jak nawiązać współpracę ze sklepem nie prowadząc działalności gospodarczej(może umowa kupna/sprzedaży?),dla mnie to proste -wystawiam rachunek na zakupione wyroby.Zaczynałam od wstawiania wyrobów w komis.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia_13 Re: czy tylko hobby? 15.06.07, 17:21 a jakie jeszcze rzeczy robisz oprócz kartek? taki sklepik internetowy jest w miare opłacalny? bo o tym też myślałam... ale nie wiem jak to w praktyce wygląda. no i jak zareklamować swój sklep? Odpowiedz Link Zgłoś
rudaa2 Re: czy tylko hobby? 21.06.07, 18:11 ewusia_13 napisała: > a jakie jeszcze rzeczy robisz oprócz kartek? Robię różne rzeczy m.in:maluję na porcelanie i tkaninie,robię i zdobię pudełeczka do upominków,karteczki,bileciki i zaproszenia,pierścienie do serwetek i inne ręczne dłubanki. taki sklepik internetowy jest w > miare opłacalny? Z tym bywa różnie,to zależy od zaangażowania.Od determinacji i umiejetności handlowych.Sklepik nie jest drogi w utrzymaniu(ok.300zł na rok domena +serwer),ale kosztuje reklama w necie. bo o tym też myślałam... ale nie wiem jak to w praktyce > wygląda. no i jak zareklamować swój sklep? Te informacje znajdziesz na forum"Otwieram sklep internetowy".Pozdrawiam Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie zapraszam do mojej galerii 04.07.07, 10:17 Dziewczyny, jesli robicie kartki i inne rekodzielo w klimatach dzieciecych to zapraszam do Galerii miniART www.miniart.pl Mozecie wstawiac do sprzedazy swoje prace. Wspolpracowac moga firmy i osoby prywatne. O szczegoly prosze pytac miniart@miniart.pl Zapraszam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
monawmona Re: czy tylko hobby? 04.07.07, 07:43 Ja tez dopiero zaczynam moja przygode z kartkami , przyznam że traktuje to jako hobby , ale zawsze jest miło coś dodatkowo zarobić , zwłaszcza w moim przypadku kiedy nie pracuję . Póki co to sprzedałam 3 kartki znajomym , 12 kartek poszło do kwiaciarni ( gdzie o dziwo nie chcieli akurat faktury vat) . Wczoraj porobiłam wizytowki i rozdaje znajomym , zeby oni podawali dalej. Poogłaszałam sie na stronach internetowych - darmowych . Zobaczymy jak dalej pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kama.net Re: czy tylko hobby? 24.10.07, 13:27 Powiedzcie dziewczyny, które sprzedają swoje wyroby, czy robicie cały czas nowe projekty i wzory nie powtarzają się czy macie też jakieś stałe wzory, które sprzedajecie powiedzmy kilka lat (głównie chodzi mi o real a nie internet) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakonwalia Re: czy tylko hobby? 25.10.07, 23:25 nie lubie robic takich samych rzeczy... chyba, ze sa to np zaproszenia, to wiadomo, ze robi sie milionpiencet wedle tego samego wzoru. Ale kartki - kazda w sumie jest inna, przynajmniej sa to wariacje tego samego pomyslu, rozniace sie chocby kolorami, czy jakimis szczegolami. Kiedys na zamowienie mialam zrobic chyba po 3 takie same, to mnie bolalo :D Odpowiedz Link Zgłoś