Dodaj do ulubionych

Dziewczyny potrzebuje psychologa

01.07.11, 21:14
ale nie wiem gdzie isc jestem z Poznania dokonalam aborcji 2 mc temu z dnia na dzien jest ze mna coraz gorzej nawet mysle o samobojstwie bo psychika mi siadla w zasadzie nie ma dnia zebym nie ryczala placze nawet w pracy ide do toalety siedze i placze tak rozpaczliwie bo zabilam wlasne dziecko
nie dalam mu szans,......nie wiem co sie dzialo wtedy w mojej glowie nie chcialam ciazy i zrobilam to ale teraz jest inaczej ....co mam robic
Obserwuj wątek
    • wiesia140 Re: Dziewczyny potrzebuje psychologa 02.07.11, 09:17
      Poszę bardzo dla ciebie
      Ośrodek Pomocy Psychologicznej SPCh Poznań,
      Ośrodek Pomocy Psychologicznej - Poznań, ul. Konarskiego 6/2 (przy rondzie Śródka), informacja i zapisy: pon. – pt. 10.00-12.00 i 16.00-18.00, tel. 061-877 42 11

pani Teresa Świrydowicz , albo siostra Fortuna
    • wiesia140 Re: Dziewczyny potrzebuje psychologa 02.07.11, 11:23
      ale nie wiem gdzie isc jestem z Poznania dokonalam aborcji 2 mc temu z dnia na dzien jest ze mna coraz gorzej nawet mysle o samobojstwie bo psychika mi siadla w zasadzie nie ma dnia zebym nie ryczala placze nawet w pracy ide do toalety siedze i placze tak rozpaczliwie bo zabilam wlasne dziecko
      nie dalam mu szans,......nie wiem co sie dzialo wtedy w mojej glowie nie chcialam ciazy i zrobilam to ale teraz jest inaczej ....co mam robic

szukać dla siebie pomocy ( kontakt podałam ci wyżej)
      z tego naprawdę da się podnieść tutejsze dziewczyny są tego przykładem, możesz też tutaj pisać jak się czujesz będziemy starały ci pomóc najlepiej jak umiemy.
    • jola.wisniewska Re: Dziewczyny potrzebuje psychologa 02.07.11, 14:36
      Aleksandra Kulczyńska
      Poznań
      tel. 604 794 472

Telefon ze strony
      www.nest-terapia.eu

Jest to osoba wyszkolona w prowadzeniu terapii m.in. dla osob z trauma poaborcyjna. Specyficzna terapia NEST jest grupowa i pani Ola ja wspolprowadzi, ale prowadzi takze spotkania indywidualne. Szczerze polecam.
      • jola.wisniewska Jeszcze o terapeutce 02.07.11, 14:38
        Pani Kulczynska nalezy do SPCh w Poznaniu.
        • joana_aa Re: Jeszcze o terapeutce 03.07.11, 18:56
          Dziekuje za pomoc jestescie tutaj jak anioły ,najgorszy jest strach ze spotka mnie kara za to co zrobilam ,zaluje cholernie tego co sie stało ,nie wiem jakby sie potoczylo dalej gdybym zostala w ciazy wiem ze by bylo ciezko ale nie czulabym takiego wstretu do siebie do rodziny ktora mnie nie powstrzymala ......
          mam pytanko czy te terapie sa platne bo krucho u mnie w portfelu
          • jola.wisniewska Re: Jeszcze o terapeutce 06.07.11, 20:27
            Nie wiem jak jest teraz, ale 5 lat temu pani Kulczynska za godzine chciala duuuzo ponizej stowy. Grupowa terapia wtedy kosztowala 100 zl za trzygodzinna sesje.
            • wiesia140 Re: Jeszcze o terapeutce 08.07.11, 15:38
              we wtorek będę
              tam dzwonić to się dowiem jak jest aktualnie, dowiem się też o terminy.
          • karin-ka87 !!! 12.07.11, 15:27
            czy zagladasz tu jeszcze? skontaktuj się ze mną, chetnie podam Ci namiary na dobrego psychologa w poznaniu na nfz. on mi pomogl w tej samej bolączce
    • jagusiia Re: Dziewczyny potrzebuje psychologa 17.07.11, 13:29
      Najlepszą terapią będzie szczery rachunek sumienia i przeproszenie Boga za dokonanie tego czynu, dziecko było stworzeniem Boga i Jego trzeba przeprosić. Bóg zawsze wybacza, o ile się szczerze żałuje, a Ty żałujesz tego strasznego czynu i chcesz go odpokutować (?), zrób rachunek sumienia, wybierz się do Koscioła, moze wybierz się np do Koscioła Sw Antoniego Padewskiego, tam jest cudowny obraz Martki Bożej w Cuda Łaskawej, pomódl się tam, skorzystaj z łaski Spowiedzi, póki masz taką możliwosc, póki żyjemy, Bog przebacza wszystko, o ile tylko jest grzesznik szczerz skruszony i żałuje. Jezus powiedział Św Faustynie, nawet jesli grzechy człowieka są czerwone jak szkarłat, on wybacza wszystko, gdy dusza skruszona przychodzi do Niego prosić o wybaczenie. Kocha grzeszników i chce ich ratować ! Uwierz w to, żadna terapia nie pomoże Ci tak jak Bóg, który przebacza, bo nie jest w stanie przebaczyć Ci psycholog, ani nawet Ty sama, to Bóg jest dawcą życia i tylko On moze Tobie pomóc. Wszędzie czeka na Ciebie w każdym kosciele i nie bój się księdza, nie wstydz się, bo trzeba bać się Boga a nie księdza, on jest tylko zastępcą i nie trzeba się wtydzić ani bac jego a kogo innego, bac się Boga i przed NIm prosić, w osobe ksiedza wchodzi Jezus i ksiądz mówi słowami Jezusa, Bóg po prostu działa przez osobę Księdza, wypożycza sobie go, zeby powiedzieć Słowo do Ciebie. Jesli chcesz Go usłyszeć, idz do Koscioła. Juz dzis podczas Mszy Św na pewno będzie spowiedz. Nie szukaj specjalnego księdza, każdy na pewno spotkał się z takim grzechem jak Twój i poddaj się Bogu, pojdziesz do obojętnie któego Księdza pierwszego a usłyszysz głos Jezusa specjalnie skierowany do Ciebie. Wzbudz żal za ten czyn, pomódl się "Aniele Boży" i pros swego Anioła Stróza o "DOBRĄ SPOWIEDZ" i o to, aby pomógł wzbudzić w sobie Żal doskonały, idz do konfesjonału i nie patrz jaki jest ksiądz, powiedz wszystko a sam Bóg przemówi do Ciebie (Jego słowa ustami księdza, ksiądz moze nawet nie wiedzieć co mówi, to będzie mówił sam Jezus, który chce Ci przebaczyc), ale chce też abys załowała i przeprosiła Go, bo aborcja, trzeba wiedzieć jest GRZECHEM KTÓRY NAJBARDZIEJ RANI BOGA, podczas zabijania dziecka sam JEZUS płacze (wizje mistyczne świętych), mogę odszukać i zacytować. Dlatego zdecyduj się przeprosić za to Jezusa a odzyskasz spokój wewnętrzny, potem mozesz każdą pracę swoją, choćby sprzątanie, pomoc komus, cokolwiek, nawet błahą ofiarować w intencji zadoscuczynienia za ten czyn Bogu i Swemu Dziecku (które żyje w postaci duszy niesmietelnej, ono JEST mimo ze nie miało możnosci urodzić się, jego dusza istnieje, bo duszy nie da się zabić) trzeba abys o tym wiedziała i proszę idz pojednaj się z Bogiem. Jemu zależy na Tobie. Wybacza wszystko nawet Judaszowi chciał wybaczyć, ale Judasz postanowił się powiesić i tym się zgubił, żałował ale nie przeprosił...
      • jagusiia psycholog oczywiscie tez nie zaszkodzi ;-) 17.07.11, 13:35
        j.w.
        • wiesia140 Re: psycholog oczywiscie tez nie zaszkodzi ;-) 18.07.11, 10:52
          więc sprawa a się tak:
          pani Kulczyńska już tam nie pracuje , koszt wizyty 70 zł, terapii grupowej nie prowadzą

tu masz numer do Kulczyńskiej

Adres: Warszawska 132, 61-055 Poznań
          Tel.: 604-794-472
          ( dzwonię na razie nie odpowiada) dowiem się koszt wizyty

tu masz jeszcze www.cylex.pl/firmy/archidiecezjalna-poradnia-rodzinna-10424670.html w PSChP mówili ,że tam jest za darmo w tej archidiecezji, dzwoniłam , ale czynne jest we wtorek,czyli jutro ( zadzwonię tam).
          • jola.wisniewska Re: psycholog oczywiscie tez nie zaszkodzi ;-) 18.07.11, 12:25
            Chodzi Ci o SPCh? Tak, oni pewnie terapii grupowej NEST (dla ofiar przemocy, zaniedbania i osób po stratach prokreacyjnych) nie prowadza, ale p. Kulczynska moze pokierowac dalej do grupy, jesli informacje o niej na stronie NEST sa aktualne. Do grupy zazwyczaj nie wchodzi sie 'z ulicy', trzeba sie upewnic czy to jest to, a do tego trzeba troche czasu. I to jest powazna decyzja. A ze spotkan indywidualnych mozna zawsze skorzystac.
            • wiesia140 Re: psycholog oczywiscie tez nie zaszkodzi ;-) 18.07.11, 15:02
              Chodzi Ci o SPCh?

tak o nich mi chodziło , mają spotkania indywidualne płatne 70zł (koszt jednego), a u niej krucho z kasą
              więc staram się załatwić coś darmowego
              • wiesia140 Re: psycholog oczywiscie tez nie zaszkodzi ;-) 19.07.11, 19:13
                dzwoniłam do tej archidiecezji, urlopy i z terminami krucho dlatego skontaktuj się ze mną
                znalazlam jeszcze to www.nfz-poznan.pl/gdzie_leczyc/uslugi.php?krok=3&iktu=304&ibum=404170000102&stko=1700&ntko=Poradnia%20zdrowia%20psychicznego&nus
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka