ralston 27.03.04, 15:05 Dziś w nocy z 2 przestawiamy zegarki na 3. Nie zapomnijcie. Przynajmniej w Polsce. Czy w Australii znają taki wynalazek jak zmiana czasu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: Zmieniamy czas 27.03.04, 20:48 Rals, a wiesz, ze poslancom przynoszacym zle wiesci ucinano kiedys jezyk? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Zmieniamy czas 27.03.04, 21:23 Wieszano ich!!! Sam język to bardzo po chrześcijańsku! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Zmieniamy czas 28.03.04, 08:23 Teraz to chyba tylko komputer blokują. Czasy się zmieniają... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Zmieniamy czas 28.03.04, 03:12 A właściwie sam się przestawił na rozkaz atomowego zegara w Braunschweig. Mam taką znajdę w kuchni na ścianie; duży(40cm), okrągły zegar znaleziony pewnego deszczowego poranka na pokrywie kontenera gdzie wyniosłem odpadki. W domu wylałem wodę spod szklanego dekla, wysuszyłem i włożyłem baterie - działa do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Zmieniamy czas 28.03.04, 04:10 ralston napisał: > Dziś w nocy z 2 przestawiamy zegarki na 3. Nie zapomnijcie. Przynajmniej w > Polsce. Czy w Australii znają taki wynalazek jak zmiana czasu? > Oczywiscie, z mala komplikacja, w niektorych stanach, zmiana nastepuje kilka tygodni pozniej. Tu u nas w Wiktorii, tez zmienilismy wczorajszej nocy, tylko w odwrotna strone. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Zmieniamy czas 28.03.04, 08:26 Ciekawe czy ktoś kiedyś policzył czy te zmiany czasu przynoszą rzeczywiście więcej oszczędności, czy strat - uwzględniając spadek wydajności pracy ludzi, zwiększoną liczbę wypadków drogowych przez dwa tygodnie po zmianie czasu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Skąd dzieci wiedzą... 28.03.04, 11:40 ... że zmienił się czas? Ulka tradycyjnie zrobiła dziś pobudkę o 7-mej. Choć po staremu to była dopiero 6-ta. Skąd te małe zmory to wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Zmieniamy czas 28.03.04, 12:21 Specjalnie nie spałem do 2:00, żeby przestawić na 3:00 ;-) Komputer sam mnie poinformował , że się czas zmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Zmieniamy czas 28.03.04, 13:00 A jak dzisiaj było z wstawaniem po tym czekaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Zmieniamy czas 28.03.04, 13:28 :))) Ja już drugą kawę piję i ciągle nie mogę się obudzić... Odpowiedz Link Zgłoś