summerland 11.08.26, 19:53 Mam omornika, który zajmuje się moja sprawa odzyskania dlugu i co jakiś czas dostaje od niego przelewy ale nie przysyła mi żadnego wyjaśnienia, rozliczenia. Czy ktoś sie orientuje czy to tak sie odbywa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta.graca Re: Komornik 11.08.26, 20:09 Tak. Możesz poprosić o szczegółowe rozliczenie, najlepiej na końcu, jak wszystko ściągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Komornik 11.08.26, 21:28 W praktyce komornicy często przelewają wyegzekwowane pieniądze bez przesyłania za każdym razem osobnego pisma czy rozliczenia. Komornik ma jednak obowiązek przekazywać środki w określonym terminie (np. w ciągu 4 dni od otrzymania dla wpłat innych niż pierwsza z rachunku bankowego). Nie ma jednak wymogu prawnego wysyłania potwierdzenia lub zestawienia przy każdym pojedynczym przelewie. Musiala byś złożyć w kancelarii komorniczej pisemny wniosek o wskazanie stanu zadłużenia oraz rozliczenie dotychczasowych wpłat. www.eurolege.pl/wniosek-do-komornika-o-rozliczenie-wplat/ Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Komornik 11.08.26, 22:18 O taniarada jest. 🙂 Gdzieś był, jak Cię nie było 🤔 Miałeś bana czy co 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś