brezly Re: kostka Knorra w stopie 17.04.08, 11:28 Przy probie umyciu nog zamieniaja sie w rosol? Brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: kostka Knorra w stopie 17.04.08, 13:35 jest to mozliwe,acz niewykluczone. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: kostka Knorra w mosiądzu? 17.04.08, 15:49 A weisz ze ja mam klopoty po niemiecku odoroznic slowo na mosiadz od slowa na pizmo? Raz juz wyszedlem na kmiota w perfumerii jak sie zapytal w kwestii prezentu czy to mosiadzem pachnie:-D Messing vs. Moschus Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: kostka Knorra w mosiądzu? 17.04.08, 15:54 uwielbiam zapach piżma! Miałam piżmo naturalne przyniesione mi przez tatę, ale już mi sie skończyło. A co to za perfumy? I jak to jest po niemiecku? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: kostka Knorra w mosiądzu? 17.04.08, 15:56 Pizmo jest moschus. Co bardziej mi brzmi na mosiadz niz Messing. zwlaszcza jak sie mowi po polsku dialektem nadodrzanskich gdzie to brzmi jak "mosiundz". Aha, conajmniej te co kupilem wtedy to sie "White musk" nazywalo. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: kostka Knorra w mosiądzu? 17.04.08, 16:10 Nigdy samego pizma nie wachalem. Ale pachnie tak jak trzeba. Odrobine nieprzyzwoicie. Moge sobie wyobrazic protesty radnych, gdybm tym gdzies pachnialo w miejscu publicznych :-) Czekaj, czekaj. Muskon i cybeton. Niejaki Ruzicka. Wyizolowal z tego. Przywozone z Afryki bodaj w wydrazonych rogach bawolich. Zapach wg Robertsa-Caserio bodajze byl "daleki od przyjemnego". Bo to wiesz, z zapachami to receptory zaleznie od stezenia. Z indolem znasz sprawe? Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: kostka Knorra w mosiądzu? 17.04.08, 16:16 znam sprawę z jaśminem. Czy to indol? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: kostka Knorra w mosiądzu? 17.04.08, 16:17 Indol. I wiesz co sie czuje w wyzszym stezeniu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: kostka Knorra w mosiądzu? 17.04.08, 16:19 wiem, taki kryminał czytałam, sprawca po jakimś czasie pachniał jaśminem, i to go zdradziło. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: kostka Knorra w mosiądzu? 17.04.08, 16:17 PS. a słyszałeś o wanilinie otrzymywanej z krowich placków? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: kostka Knorra w mosiądzu? 17.04.08, 16:24 a jaki piękny wzór ma cyweton (syntetyczny cybeton)! pl.wikipedia.org/wiki/Cyweton Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Brezu! 17.04.08, 16:33 jak już wrócisz od tych prądnic, to mi powiedz, bo nigdy tego nie wiedziałam, dlaczego on jest cis? Bo że 9, że cyklo, że heptadecen, że 1-on, to wiem, ale nie wiem, dlaczego cis. I w ogole to nie cykloheptadec-9-en-1-on? Ten cis, to pewnie odpowiada za wygląd misia, nonie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Brezu! 17.04.08, 16:38 immanuela napisała: > jak już wrócisz od tych prądnic, to mi powiedz, bo nigdy tego nie wiedziałam, > dlaczego on jest cis? Bo że 9, że cyklo, że heptadecen, że 1-on, to wiem, ale > nie wiem, dlaczego cis. I w ogole to nie cykloheptadec-9-en-1-on? Tez mi bardziej pasuje. A cis bo jest cis na podwojnym wiazaniu, przeciez? Ten cis, to > pewnie odpowiada za wygląd misia, nonie? ;-) Robi mu plaszczyzne symetrii, tako sliczno. Tez mi sie podoba. Mis z irokezem. > Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Brezu! 17.04.08, 16:42 no zgadza się, jest cis na podwójnym, jakby był trans, to już by nie był taki ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Brezu! 17.04.08, 16:52 Wygladalby jak z bolem zebow. Sprobuje ci narysowac zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Brezu! 17.04.08, 17:16 oj, to już w ogóle nie jest miś, tylko chomik, i to jakiś graślawy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Brezu! 17.04.08, 17:21 Jaki?! Czy to jest krak-sprache? :-)) Wyglada jak balwan sniegow ze sledziem w zadku! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Brezu! 17.04.08, 17:21 nienienie, to co narysowałeś, to jest cyklopentadec-8-en-1-on, trans owszem ale cywet ma 17 C, a ten ma 15. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Brezu! 17.04.08, 17:33 Eeee anene. To jest zoptymalizowane w 3D. I dlatego. Poslac w innej orientacji. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: kostka Knorra w mosiądzu? 17.04.08, 16:34 znaczy o wanilinie nie słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: kostka Knorra w mosiądzu? 17.04.08, 16:38 Wiem co, mialem w rece, ale nie jarze krowich plackow. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: kostka Knorra w mosiądzu? 17.04.08, 16:46 www.foodnavigator.com/news/printNewsBis.asp?id=66297 Odpowiedz Link Zgłoś