Dodaj do ulubionych

Buccacio - DeKamerun

02.12.08, 10:09
Czyli pierwowzor "Pozegnania z Afryka".
Dawala tam Czadu.
Obserwuj wątek
    • drzejms-buond Re: Buccacio - DeKamerun 02.12.08, 11:23
      jakże łatwiej by się pisało mając taką pomoc językową
      leksykot.top.hell.pl/jenzyk/lapsusy/index
      • brezly Drzejms, splakalem sie, czyszczac drogi oddechowe 02.12.08, 11:41
        gorne....

leksykot.top.hell.pl/jenzyk/lapsusy/policyjne/index
        Tu jest wszystko absolutnie stratosferyczne, ale to bije wszystko:

Z notatki służbowej z 1971 roku

Zapytany przeze mnie Maciej K. dlaczego wraca dziś do domu rowem melioracyjnym,
        a nie drogą publiczną, jak normalni ludzie, ten odpowiedział mi, że robi tak
        zawsze, gdy nieco wypije. Szanuje bowiem przepisy kodeksu drogowego i nie
        chciałby komplikować ruchu pojazdów na drodze publicznej. [...] Wydaje mi się,
        że Maciej K. postępuje słusznie, bo gdyby wszyscy pijani tak robili, nie byłoby
        tylu pieszych rozjechanych przez samochody [...].
        • jan.kran Re: Drzejms, splakalem sie, czyszczac drogi oddec 02.12.08, 13:05
          *** Remigiusz P. zapytany przeze mnie, ...

... z jakich przyczyn jechał dziś dużym fiatem torami kolejowymi zamiast drogą
          publiczną, narażając się na ewentualne spotkanie z pociągiem towarowym —
          odpowiedział mi, że żaden pociąg mu nie straszny, a ponadto do miejscowości,
          gdzie zdążał wraz z pewną panią, nie ma dobrej drogi, tylko same wertepy,
          dlatego wybrał jazdę torami kolejowymi [...].

***Fragment notatki służbowej z 1978 roku

Przesłuchiwany Lesław S., który zasnął w swym samochodzie na przejeździe
          kolejowym w miejscowości R., wyjaśnił mi, że to nie alkohol spowodował jego
          zaśnięcie, lecz śpiączka afrykańska, której nabawił się pięć lat temu
          przebywając na kontrakcie w Libii. Zaproponował mi, abym nie dawał więcej
          dowodów swojego nieuctwa, lecz pouczył się medycyny afrykańskiej [...].

***W ostatnią niedzielę wracający z kościoła ludzie...

... powiadomili tutejszy Posterunek MO, że na trawniku obok kościoła leży spity
          do nieprzytomności Eugeniusz J. i ksiądz proboszcz bardzo prosi, aby go stamtąd
          uprzątnąć. Natychmiast udałem się na wskazane miejsce i stanowczym tonem wydałem
          spitemu do nieprzytomności polecenie, aby natychmiast zmienił miejsce
          wylegiwania się. On odpowiedział mi bełkotliwie, że nie zna przykazania, które
          by nakazywało mu stać na baczność pod kościołem i beszczelnie leżał dalej.

CaLoSC polecam:))))))
          • jan.kran Re: Drzejms, nie mogę się powsrtzymać:)))) 02.12.08, 13:07
            Fragment notatki służbowej do służby Bezpieczeństwa

Ob. Władysław W. do ustroju socjalistycznego i obecnej rzeczywistości
            ustosunkowany jest bardzo pozytywnie. Tylko jeden raz podczas meczu piłkarskiego
            wykrzyknął „Precz z komuną“, lecz wówczas prawdopodobnie był pijany i nie można
            tego brać poważnie. Będzie dobrym kandydatem na członka PZPR [...]
            • odrej.hepbern z nieco innej, lecz podobnej beczki 02.12.08, 18:41
              relacja ze zdarzenia dla agencji ubezpieczeniowej:

"W dniu 21.01.05 jadąc z pracy do domu około godziny 15.50 niedaleko
              miejscowości Markowicze, nagle pod sam samochód skoczy mi begnący wilk,
              który przemieszczał się zjednego obszaru leśnego do drugiego, uderzył w
              przód samochodu, poczym dostał się między koła samochodu pod spód. itam
              zaczoł gryźdź samochód, gdy udało mi się zjechać z niego jeszcze złapał
              zębami za tylny zdeżak itrzymał do tąd aż zdechł.
              Powyższe zdarzenie widził Burmistrz Tarnogrodu Mrg. Michał dec i jego
              kierowca."

pisownia oryginalna.
              • modliszka61 Re: z nieco innej, lecz podobnej beczki 02.12.08, 18:51
                pl.youtube.com/watch?v=Eq5FI8Bb494
                • drzejms-buond Re: z nieco innej, lecz podobnej beczki 03.12.08, 10:14
                  Lilia Wenera
                  pl.youtube.com/watch?v=fmydaPv_138&NR=1
                  a u mnie "nie wystąpiło..."

bardziej jednak przemawia do mnie szanowny pan dziennikarz.
                  Ten to raczej w Błenosz Ajresz nie był
                  • lira_korbowa Re: z nieco innej, lecz podobnej beczki 03.12.08, 12:54
                    Wersję z jeziorem już wrzucałam.
                    Teraz odmiana
                    deser.pl/deser/1,83453,6018607,Wpadka__GPS_wyprowadzil_kierowce____na_strome_schody.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka