Dodaj do ulubionych

pytanie do mam!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 08:29
ile z was brało przed ciążą pigułki, następnie odstawiło je i szczęśliwie
zaszło w ciążę? "jak to jest z ta antykoncepcją" odwieczne pytanie sad ja
biore pigułki od prawie roku, mam 25 lat i wszyscy dookoła strasza mnie, że
mogę mieć problemy z zajściem w ciążę. ale co robić skoro nie planuję jeszcze
powiększenia rodziny, a stosowanie metod naturalnych zabiłoby mnie stresen,
że temperatura źle zmierzona, że dni żle wyliczone - naprawde szukam
właściwej metody, mam stałego partnera, nie chodzi mi o rozrywkę, bardzo dbam
o swoje zdrowie!
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: pytanie do mam!! 25.03.05, 08:55
      nie ma jednoznacznej odpowiedzi - jedne kobiety biorą długo tabletki - później
      odstawiają i w ciągu pół roku zaciążają inne niestety nie... mam nadzieję że ty
      należysz do tej pierwszej grupy, zresztą problem z zajściem w ciążę mają nie
      tylko kobiety popigułkowe, jest tysiąc powodów dla których kobieta nie może
      zajść w ciążę..
    • Gość: fiska1 Re: pytanie do mam!! IP: *.chello.pl 25.03.05, 10:07
      Pigułki zaczęłam brać na studiach ok.3 lat, w międzyczasie robiłam sobie
      przerwy dwumiesięczne co 1,5 roku brania. No i w czasie ostatniej dłuższej
      przerwy, bo ok.5 miesięcznej zaszłam w ciążę(nieplanowanąsmile! Obecnie jestem
      mamą 3 letniej dziewczynki i także biorę pigułki (te same co przed ciążą).
      Chętnie bym zrezygnowała z nich, ponieważ zauważyłam większe owłosienie i nie
      jestem do końca pewna ich bezpieczeństwa (tak czy inaczej są to hormony),
      niestety jestem uczulona na większość prezerwatyw, a metoda naturalna to nie
      dla mnie. Myślę, że jeżeli zaczniesz brać pigułki, to przed ciążą musisz zrobić
      sobie ok.6 miesięczną przerwę, aby organizm mógł dojść do równowagi. Do ciąży
      musisz przygotować organizm czyli brać witaminy, Folik!, a także zrobić sobie
      podstawowe badania i w razie czego podleczyć organizm. To naprawdę dużo daje !
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka