Dodaj do ulubionych

Ponad 60% dolicza salon meblowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 17:56
Jestem w trakcie zamawiania mebli kuchennych. Kuchnia nietypowa, więc meble
są na wymiar. Panienka w salonie zaproponowała mi zrobienie tych mebli za
niecałe 14 tys. Cena u producenta bez pośrednictwa salonu zmalała do 8,5tys.
W jednym i drugim przypadku liczyliśmy to samo;szafki blaty, oświetlenie, ten
sam materiał.
Rozumiem,że pośrednik musi coś brać, ale 60% uważam za przesadę.
Obserwuj wątek
    • dagmara.jasinska Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy 13.01.04, 08:24
      W jaki sposob udalo Ci sie dotrzec do tego producenta. Ja tez wlasnie szukam
      miejsca gdzie moglabym zamowic meble do kuchni nietypowej. Bylam juz w roznych
      salonach i albo nie odpowiada mi jakosc albo cena.
      czy na prawde nie jest mozliwe kupienie mebli do na prawde malej kuchni za 5-7
      tys....
      czy jest jakies miejsce w Warszawie, ktore Ty lub inni forumowicze mogliby
      polecic, gdzie mozna zamowic przyzwoite meble do kuchni nietypowej w podanej
      przeze mnie cenie.
      Dziekuje.
      Dag
      • Gość: N. Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: 212.160.130.* 13.01.04, 14:11
        Witam,
        skrecilem sobie sam meble z formatek wycietych i przygotowanych przez firme Miko-Max ( ul. Zwierzyniecka ). Wystarczyło im podać wymiary płyt i ilość.
        Potem to poskręcać, dokręcić drzwiczki (MDF lakierowany), zamontować blat, listwy wykończeniowe i oświetlenie. Całość - bez mojej robocizny wyniosła mnie niecałe 3000. Więc dla chcącego ...
        Pozdrawiam
        N.
        • Gość: Panan Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: 217.153.60.* 13.01.04, 14:31
          Jest wielu małych producentów z małych miejscowosci którzy za połowe
          tego co proponuje salon w W-wie zrobią to samo, i jeszcze przyjada na miejsce i
          zamontuja
          Ja tez własnie jestem na etapie poszukiwania najlepszej oferty -
          srednio roznica wyglada tak - salon wycenił mi na 13,5 tys
          mały prywatny zakład - 6,7 tys + montaz (który jest maks. 10% ceny mebli)
          czyli praktycznie połowa zostaje w kieszeni
          ale jeszcze szukam aby mieś wieksze rozeznanie
          pozdr

• Gość: Pelagia Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: 213.25.91.* 13.01.04, 15:01
            Gość portalu: Panan napisał(a):

> Jest wielu małych producentów z małych miejscowosci którzy za połowe
            > tego co proponuje salon w W-wie zrobią to samo, i jeszcze przyjada na miejsce
            i
            >
            > zamontuja
            > Ja tez własnie jestem na etapie poszukiwania najlepszej oferty -
            > srednio roznica wyglada tak - salon wycenił mi na 13,5 tys
            > mały prywatny zakład - 6,7 tys + montaz (który jest maks. 10% ceny mebli)
            > czyli praktycznie połowa zostaje w kieszeni
            > ale jeszcze szukam aby mieś wieksze rozeznanie
            > pozdr

to prośba do Ciebie - jak znajdziesz coś ciekawego (czytaj - funkcjonalnego i
            ładnego) to daj tu namiary
            pozdrawiam

{Pani Pelagio, czy Pani jeszcze może ?}
          • Gość: magda Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.man.polbox.pl 23.01.04, 11:34
            jak cudownie, ze ktos tez szuka! ja tez jestem na etapie poszukiwan mebli
            kuchennych; zaczelam oczywiscie od najprostszych rozwiazan, czyli bartycka, ttw
            opex itp. potwornie drogo! gdzie i jak znalezc tych producentow spoza centrum,
            bo pytalam ludzi w pracy i wszyscy mi to polecaja,generalnie zasada jesttaka,ze
            cena malej wprost proporcjonalnie do odleglosci od cenrtum Wawy. pls.
            podzielcie sie jakimis namiarami;ja tez to zrobie jak tylko cos znajde fajnego.
            pozdr.
            mag.
          • Gość: magda Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.man.polbox.pl 23.01.04, 11:49
            O, jak cudownie, ze ktos też szuka! ja też jestem na etapie poszukiwan mebli
            kuchennych; zaczełam oczywiście od najprostszych rozwiaząń, czyli: bartycka,
            ttw opex itp. potwornie drogo! gdzie i jak znaleźć tych producentów spoza
            Warszawy bo pytalam ludzi w pracy i wszyscy mi to polecają; generalnie zasada
            jest taka,ze cena maleje wprost proporcjonalnie do odległości od cenrtum Wa-wy.
            Pls. podzielcie się jakimiś namiarami; ja też to zrobię jak tylko znajde coś
            fajnego.
            pozdr.
            mag.
    • Gość: julia Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 18:48
      Nie zrozumieliście mnie. Gdybym zamówiła meble przez salon robiłby mi je ten
      sam facet. Ma umowę z firmą-pośrednikiem.
      Znalazłam go w Hajnówce. Moja kuchnia to ok.4,5 m góra i dół. Cena jednak
      zależy w dużym stopniu od wybranego materiału i od tego co ma tam być. Szuflady
      są droższe niż otwierane szafki, a carga jeszcze droższe.
      • Gość: dag Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.msz.gov.pl 14.01.04, 08:04
        Julio,

Czy mozesz dac namiary na te firme w hajnowce. Czy oni robia meble z mdf-u i
        czy mozna sie spotkac z czlowiekiem w Warszawie
        Dag
        • Gość: julia Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 11:02
          Oczywiście, będzie on u mnie prawdopodobnie w następnym tygodniu. Porozmawiam z
          nim i spytam czy jest zainteresowany. Pewnie będzie bo dla niego to interes.
          Podejrzewam ,że bierze od nas trochę więcej niż przez salon. Tak ,że i on jest
          zadowolony i my ,że nie musimy płacić 14 tys.
          Robi meble z MDF-u tzn środki zawsze są z płyty i tylko drzwi mogą być różne
          Możesz obejrzeć meble jego roboty w Warszawie.
          Pozdrawiam
          • Gość: AiP Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.acn.pl 14.01.04, 11:25
            Witaj,
            a mogłabyś zdradzić, gdzie można obejrzeć meble przez niego wykonane
            pzdr
            Agata
            • Gość: m Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.bm.cm-uj.krakow.pl 14.01.04, 12:02
              trzeba wejsc na www.pkt.pl i wyszukac stolarzy, a potem pojechac na miejsce,
              zobaczyc co umieja zrobic i zdecydowac sie na ktoregos. Z warszawy to daleko,
              ale w kalwarii zebrzydowskiej i okolicach w kazdym domu jest zaklad stolarski,
              w wielu przypadkach to prawdziwe fabryki, zadne klepanie mlotkiem w garazu.
              ceny o wiele lepsze niz w krakowie, wiec co dopiero w warszawie, tak samo
              jakosc uslugi. problem jest natomiast z tzw. fabrykami mebli, tymi
              pozostalosciami po komunie. usilowalam kupic cos bezposrednio w zielonogorskich
              fabrykach mebli i nie da sie. na maile nie odpowiadaja, choc czytaja, a przez
              telefon mowia, ze nie sa zainteresowani, przelaczaja godzinami do roznych osob,
              nikt nic nie wie. ja za swoja kuchnie zaplacilam 4.5 tys, sa tam carga,
              szuflady, wyginane łukowato drzwi (to te drogie bajery), a wszystko zalatwialam
              w domu z producentem, ktory jezdzil, wozil, nosil i nigdy nie narzekal ze cos
              sie nie da. zycze wszystkim powodzenia w dotarciu do producenta zamiast
              nabijania kiesy salonowi z panienka w krotkiej spodniczce.
              • Gość: AiP Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.acn.pl 14.01.04, 14:06
                A zdradzisz "M" namiary do producenta, który robił Twoją kuchnię?
                pzdr
                • Gość: m Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.bm.cm-uj.krakow.pl 14.01.04, 14:23
                  jasne. robil mi zreszta jeszcze szafe wnekowa i inne drobne rzeczy, zajmuje sie
                  zreszta chyba wszystkim oprocz tapicerki.

Stawowy Wiesław. Stolarstwo
                  (0-33) 876 72 60
                  34-130 Kalwaria Zebrzydowska, 3 Maja 38
                  pow.wadowicki, woj.małopolskie

życzę udanych inwestycji

• Gość: Dag Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.msz.gov.pl 14.01.04, 15:51
            Julio,

Jestem bardzo zainteresowana. Jesli twoj producent sie zgodzi na przekazanie do
            niego namiarow daj znac na forum.
            Pozdrowienia,
            Dag
    • Gość: bankroot Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.pekao.com.pl 14.01.04, 14:56
      to wcale nie jest przesada. na meblach kuchennych jest najlepsza przebitka
      (może byc nawet 100%).

bankroot
      • Gość: Pelagia Julio IP: 213.25.91.* 14.01.04, 15:26
        Julio - prośba podaj jakiś kontakt z tym producentem który Tobie robi meble.
        Możesz mu nawet powiedzieć, że ludzie biorą namiary to może facet Ci taniej
        policzy za meble

{Pani Pelagio, czy Pani jeszcze może ?}
    • Gość: julia Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 18:32
      Oczywiście dam. Co do namiarów na salon nie bardzo chce podawać je tak
      publicznie bo nie wiem jakia facet ma umowę z nimi. Może umowa ta zapewnia
      salonowi wyłączność?
      Poczekajcie też aż zrobi mi kuchnie. Trochę boję się żeby nie wpuścić was w
      maliny. Brat mnie zapewniał ,że widział jego robotę u kolegi i wszystko było
      ok. W salonie jego meble też mi się podobały choć były w innym stylu niż ja
      sobie wymarzyłam. Jednak nie jest to problemem bo wg zapewnień robi wszystko
      nawet ostatnio opowiadał mi ,że jedna z jego klientek zażyczyła sobie by górne
      szafki były bez drzwi z kołeczkami na talerze.
      • Gość: AiP do "M" IP: *.acn.pl 14.01.04, 21:42
        dzięki za na miary, a masz może jakieś fotki swoich mebli robionych przez tego
        stolarza?
        pzdr
        • Gość: m Re: do "M" IP: *.bm.cm-uj.krakow.pl 16.01.04, 09:04
          nie mam niestety, ale pewnie i tak niewiele by Ci to dało. Urządzałam kuchnię w
          mieszkaniu z drugiej ręki, mialam więc pewne ograniczenia. Mój fachowiec nie
          tylko umiał dobrać pewne rzeczy do już istniejących, ale też np. zrobić szafke
          wiszącą do krzywej wnęki (poprzednio dwoch innych stwierdzilo, że się nie da),
          ma maszyny i umiejetności zeby wyciąć dowolne krzywizny itd. W ogóle ulotki
          reklamowe trzeba oglądac raczej jako pokaz umiejętności, a nie gotowe aranżacje.
        • g2000 Re: do "M" 23.01.04, 10:55
          Gość portalu: AiP napisał(a):

> dzięki za na miary, a masz może jakieś fotki swoich mebli robionych przez
          tego
          > stolarza?
          > pzdr
          Tutaj:
          wama.of.pl/
          znajdziesz firme z okolic Krakowa która robi dobre meble(głównie kuchenne choć
          nie tylko).Na ich stronie są przykładowe zdjęcia.
      • Gość: dag Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.msz.gov.pl 15.01.04, 08:32
        Julio,

Czy mozna sie z Toba skontaktowac w sprawie namiarow poza forum. Moze napisze
        na Twoj adres internetowy
        • Gość: julia Re:Dla dag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 21:50
          Wybacz że reaguję z opóźnieniem. Nie miałam dziś dostępu do komputera. W kuchni
          kładą mi glazurę, trzeba było skuć trochę tynku, poprawić kontakty itd.
          W rezultacie myszkę znalazłam pod zdemontowanym zlewozmywakiem, a klawiaturę
          przyprószyła warstewka kurzu.Pozdrawiam
          ju3ma@omnibus.neostrada.pl
          • Gość: dag Re:Dla dag IP: *.msz.gov.pl 16.01.04, 10:28
            Dzieki Julio,

Skontaktuje sie.
            Powodzenia.
            Dag
            • Gość: ann Re:Julio, czy mogę skontaktować się z Tobą... IP: 213.17.170.* 16.01.04, 14:48
              w sprawie namiarów na producenta/
              Pozdrawiam Ania
    • Gość: julia Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 15:30
      Proszę bardzo, piszcie, Rozmawiałam dziś z producentem i otrzymałam jego zgodę.
      Mówił, że moje drzwiczki już są zrobione, teraz pora na korpusy. Bardzo się
      cieszę. Glazurnik właśnie kończy moją kuchnię, nie co ja mówię, on ją
      dopieszcza. Robi to z taką dokładnością jakiej w życiu nie widziałam.
      • ania.zalogowana Do Julii 21.01.04, 10:07
        Proszę o namiary na tego producenta
        ania.zalogowana@gazeta.pl
        Pozdrawiam ann
        • Gość: julia Re: Do Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 11:14
          ju3ma@omnibus.neostrada.pl
          • Gość: kkll mam fajnego stolarza IP: 195.94.206.* 21.01.04, 12:28
            nie jest to reklama. Mam meble zrobione z drewna bukowego (nie żaden MDF),
            wszystko na wymiar i bardzo ładne, montaż w cenie a ceny komkurencyjne. Stolaż
            jest z Golubia Dobrzynia, ale jakby co - przyjedzie do Warszawy. Wykonuje meble
            na rynek austryjacki. Cała moja rodzina i znajomi robią u niego kuchnie i
            wszyscy są zadowoleni. Mogę podać namiary - tel. 605 254 270 pan Darek
            Figurski. Mam nadzieję, że nie będzie miał pretensji za podanie jego danych na
            forum publicznym. Możecie powoływać się na klienta z Ząbek.
            • Gość: Kate Re: mam fajnego stolarza IP: 62.29.248.* 21.01.04, 15:07
              "Kliencie z Ząbek" masz może jakieś zdjęcia, które mógłbyś udostępnić
              internautce??? jeśli tak to poproszę na adres: alex_ks@tenbit.pl
              Im więcej zdjęć tym lepiej!!
              pozdrawiam i z góry dziękuję
              K>
            • Gość: Pa Re: mam fajnego stolarza IP: 217.153.60.* 22.01.04, 12:00
    • Gość: Panan Re: Ponad 60% dolicza salon meblowy IP: 217.153.60.* 21.01.04, 12:23
      www.domus.waw.pl
    • Gość: julia Re: Do Magdy szukającej mebli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 12:23
      Magdo , czy już wiesz jakie chcesz meble? tzn w jakm stylu?
      • Gość: do Julii Re: Do Magdy szukającej mebli IP: *.man.polbox.pl 23.01.04, 12:37
        Poniewaz kuchnię mam otwartą na salon wiec, musza to byc meble nieskomplikowane
        i niezagracające przestrzeni; kuchnia ma ponad 6m2, jest okno nie chcę tam
        żadnych udziwnień wiszących, "daszków", itp. Raczej styl nowowczesny, bo tez
        takie będą meble w salonie, ale bynjmniej nie aluminiowe laboratorium (moja mam
        jak jej pokazałam coś takiego, powiedziala że do "szpitala" nie wejdzie)I chyba
        drewniane (fronty), bądź MDF ale kolory naturalne. Bardzo dziękuję, że
        odpowiedziałaś. Czy Twój producent w czymś się specjalizuje? I będę też
        zainteresowana wykończeniami podłogowo-ściennymi, pomysłami generalnie na
        podłogę i na ścianę. mag.
        • Gość: julia Re: Do Magdy szukającej mebli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 12:45
          Dziś założyłam wątek o stylu mebli w kuchni. Przeczytaj i pomóż. Od kilku dni
          siedzę nad katalogami i nic nie mogę wymyślić. A może GG?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka