Dodaj do ulubionych

Szafa pod schody

06.08.10, 10:10
Witam,
mam pod schodami dość dużą wnękę i chciałabym tam wstawić szafę przesuwaną (na
zamówienie oczywiście). Jest tam jednak spora część pod skosem. I nie wiem czy
powinnam zabudować jakąś płytą tą skośną cześć i zrobić szafę tylko na tej
prostokątnej części? czy jest jakieś inne rozwiązanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: aagrafka82@wp.pl Re: Szafa pod schody IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.08.10, 20:36
      czy to musi byc szafa z drzwiami przesuwnymi? Pod skosem, używając drzwi
      otwieranych, można wykorzystać całą przestrzeń. Jeśli bardzo upierasz się przy
      przesuwnych, resztę drzwiczek proponuję zrobić z systemie klik klak, nie będzie
      wtedy na nich żadnych uchwytów i wizualnie nie będą kolidować z drzwiami przesuwnymi
    • majka_87 Re: Szafa pod schody 09.08.10, 00:29
      a nie myślałaś o półkach na drobiazgi lub buty? również jak mój przedmówca
      zachęcam do zrezygnowania z przesuwanych drzwi przy części, gdzie znajdują sie
      schody - być moze dobrym rozwiązaniem byłoby zastosowanie wysuwanej szafki
      (często występują takowe w kuchni ;))
      www.magazyndomowy.pl/img/artykul/2026/przechowywanie-w-kuchni_14955_6.jpg
      www.muratordom.pl/s/photos/thumbnails/8f/a2/71/8fa2710b5ca575d2_305x0_romiar-niestandardowy.jpg
      mogłabyś wykorzystać miejsca pod schodami, mieć dostęp do całości (to zapewne
      około metra głębokości), a w części prostokątnej zrobić osobną szafę na ubrania.

W każdym razie uważam, że garderoba pod schodami to jest rewelacyjne rozwiązanie!
      • konwalijka33 Re: Szafa pod schody 09.08.10, 10:35
        Chodzi o to, że w domu mam ciągle mało miejsc gdzie mogę normalnie powieść
        ubrania - a tak miałabym w korytarzu miejsce na kurtki itp. A myślałam o
        przesuwanej bo tam gdzie są schody jest dość wąsko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka