Dodaj do ulubionych

Mokre sciany

14.11.10, 23:22
Witam
Może ktoś z Was będzie umiał mi pomóc: Otóż sprawa wygląda następująco -
Od tygodnia posiadam mieszkanie własnościowe - wspólnota mieszkaniowa. Przy przeprowadzeniu remontu zauwazlem odchodzaca farbe, a co za tym idzie wilgotne ściany przy posadzce. Zabralem sie za skuwanie kawalka sciany przy panelach i dostrzeglem ze ciagnie wilgoc od podłogi. Pytajac sie sasiada obok dowiedzialem sie ze pol roku temu pekla rura u innego sasiada i zalala caly parter. Poprzednia właścicielka nic mi nie powiedziala o tym wypadku (podobno nie odczuła tego). I nie wiem teraz co mam z tym zrobić czy brać sie za osuszanie czy zgłosić ten fakt wspólnocie mieszkaniowej którą jest firma z zewnąrz, czy domagać sie odszkodowania od ...(i tu własnie nie wiem?)
Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • jar.os Re: Mokre sciany 15.11.10, 06:44
      zgłaszaj do wspólnoty bo to może być niemały problem , tym bardziej jeżeli stropy wykonane sa z płyt kanałowych , woda w kanałach może stać nawet kilka lat,ściany będą mokre non stop ,jedynym wyjściem jest wiercenie dziur od spodu i spuszczenie wody
    • vievior Re: Mokre sciany 15.11.10, 13:25
      Dokładnie tak, pierwsze co to udaj się do spółdzielni, niech Ci powiedzą co wiedzą o sytuacji zalania i jakie kroki zostały podjęte przez nich w tej sprawie. Zresztą dowiesz się tam co leży w czyich kompetencjach.
    • ciuciuman Re: Mokre sciany 24.11.10, 17:05
      Witam
      Znalazlem juz przyczne i usunąłem. Teraz pozostał problem mokrej posadzki. tzn woda pod styropianem. Czy mam to w jakis soposób osuszyc. Czy mam skuc cala posadzke. Wolałbym osuszyc. Doradźcie. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka