Dodaj do ulubionych

farba strukturalna zen

29.06.11, 19:27
Witam :)
Mam pytanie dotyczące farby strukturalnej firmy fox - zen średnie ziarno. Moi "fachowcy" za pomocą szerokiego pędzla pomalowali po jednej ścianie w dwóch pomieszczeniach. W jednym wyszło świetnie, natomiast w drugim już mniej - "fachowiec" źle oszacował ilość farby potrzebną do pomalowania ściany i musiał wybitnie się starać, aby całą ścianę pokryć tą farbą. Efekt jest taki, że w niektórych miejscach prześwituje biała ściana (widoczne jest to tylko z bliska, ale mnie wystarczająco wkurza). Następnie ściana pociągnięta została bejcą do ścian (w celu uzyskania delikatnego połysku).
I teraz zastanawiam się, czy można w jakiś sposób poprawić tą ścianę, zakryć te prześwitujące miejsca, w taki sposób, aby bardziej nie zaszkodzić aniżeli pomóc?
Obserwuj wątek
    • graiyetea Re: farba strukturalna zen 01.07.11, 11:40
      A w jaki sposób fachowiec wykończył dekorację? Jeżeli ściana została wykończona Patyną to sprawę załatwiłaby kolejna warstwa. Werniks i bejca do ścian mają niestety to do siebie, że są pół transparentne i wszelkie niedoróbki w pierwszej fazie dekoracji wyjdą na wierzch.
      • agakam1 Re: farba strukturalna zen 01.07.11, 18:20
        Niestety wykończono bejcą. Drugą ścianę tak samo, ale tylko ta jedna jest taka "niedorobiona".

ps. ale to i tak nic, w porównaniu z tym, jak położyli mi płytki w kuchni. Nic tylko siąść i płakać...
    • Gość: madx30 Re: farba strukturalna zen IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.08.11, 18:12
      Kup te arbe i barwniki. sprobuj dobrac ten sam kolor i dawaj. Na pewno nie spieprzysz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka