-
Robiłam ostatnio brownies wg przepisu Nigelli, podanego m.in. przez Dorotus na
jej blogu mojewypieki.blox.pl/2007/09/Brownies.html
Zmniejszyłam ilość cukru do 375g, piekłam trochę dłużej, bo płynęło, reszta
bez zmian.
Produkt, który otrzymałam jest pyszny ale przypomina raczej blok czekoladowy,
czy zbity krem czekoladowy niż brownies jakie jadłam w życiu (owszem były
wilgotne, ciężkie, rozpływało się w ustach, ale miały w sobie choć trochę
struktury ciasta a nie kremu). To co wyszło...
-
...tu zwracam się głównie do naszych amerykańskich Forumowiczów. Ktoś mi
kiedyś podał składniki do tego ciasta, ale nie powiedział, jak robić, więc
może Wy macie jakieś sprawdzone przepisy? Aha, wiem, że to ma się piec ok. 2
godz, a potem się czeka na to, aż opadnie...
-
zrobilam po raz pierwszy brownies i niestety nie sa takie jak chcialabym, zbyt suche i kruche :(
co zrobilam zle? to przepis z jakiego korzystalam
Donna Hay nut brownies
200g dark chocolate
250g butter
1 3/4 cups brown sugar
4 eggs
1 cup flour
1/4 teaspoon baking powder
1/3 cocoa powder
200g nuts ( macadamia, hazelnuts, walnuts)
bake in 180 C (350F)
rozpuscic czekolade z maslem dodac suche skladniki i jajka wymiechac dodac orzechy piec w 180 C
30-35 min
pieklam nieco krocej, re...
-
robił już ktoś?
Przydałby sie sprawdzony przepis
wygooglowac wygooglowałam, będe kombinować..
-
50g masla
200g ciemnej rozpuszczonej czekolady (ja robie czasem pol na pol: 100g
czekolady, 4 lyzki kakao i do tego czekoladowe kosteczki/kropelki czy cokolwiek
czekoladowego byle by chrupalo)
2 jajka
100g cukru
lyzeczka cukru waniliowego
przepis z forum; nie pamiętam czyj; pytanie: piecze się je bez proszku do pieczenia??
75g maki
100g orzechow wloskich pokrojonych
20 minut 180 stopni
-
Hej !!!
Po odkryciu strony hersheysKitchens.com wpadlem jak sliwka w kompot -
zwlaszcza w brownies i serniki :-)
W zwiazku z tym mam pytanie czym mozna w naszych warunkach zastąpic:
- HERSHEY’S Premier White Chips
- HERSHEY'S Semi-Sweet Chocolate Chips
- REESE'S Peanut Butter Chips
Z góry dzieki